İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'ndan "Kamuda Tasarruf" Eleştirisi: Önce Saraya Bakın!

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'ndan

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'ndan "Kam... İYİ Parti'nin Yeni Genel Başkanı olan Müsavat Dervişoğlu, Kamuda Tasarruf politikalı hakkında açıklamada bulundu: "Erdoğan'ın bir kez daha aday olabilsin diye tek adam sisteminin raf ömrünü uzatan hiçbir anayasa değişikliğini onaylamayacağız"

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, geçtiğimiz günlerde açıklanan "Kamuda Tasarruf Paketi"ne tepki gösterdi. "Kamuda tasarruf paketine ilk olarak memur servislerinden başlayan iktidar ve ilgili bakanlarını bu büyük vizyonlarından dolayı tebrik ediyorum" diyen Dervişoğlu, "Eğer kamuda tasarruf konusunda ciddi iseniz, önce kamuda israf ile sembolleşmiş, günlük harcaması 20 milyonun üstüne çıkmış olan Cumhurbaşkanlığı sarayının bütçesini sınırlayın." şeklinde konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, kamuda tasarruf paketi, yeni anayasa tartışmaları ve 9. yargı paketine tepki gösterdi. Dervişoğlu, AKP'nin gündemindeki yeni anayasa çalışmalarına destek olmayacaklarını vurgulayarak, "Miadı dolmuş bu hükümete can suyu olacak ve tek adam rejimini tahkim edecek her türlü anayasa değişikliğinin karşısında duracağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında öne çıkan noktalar şu şekildeydi:

"Yargıda reform paketi adı altında esas olarak da etki ajanı yasası olarak anılan yeni bir gestapo yasasıyla karşımıza çıkıyor. Sayın Erdoğan'ın ayrıştırarak tanzim etmeye çalıştığı siyaset kurumu dilediğinde gerdiği dilediğinde yumuşattığı bir oyun hamuru değildir. Türkiye'de siyaset kurumu iktidarın iktidar olmak muhalefetin muhalefette kalmaktan mutluluk duyduğu bir durumdadır.

İYİ Parti'nin yeni anayasayla ilgili duruşu son derece nettir. Biz artık miadı dolmuş bu hükümete can suyu olacak ve tek adam rejimini tahkim edecek her türlü anayasa değişikliğine karşı duracağız. 2024 senesinde Erdoğan'ın bir kez daha aday olabilsin diye tek adam sisteminin raf ömrünü uzatan hiçbir anayasa değişikliğini onaylamayacağız.

Yargı Paketinde dillerinin altında ne varmış, gelin hep birlikte görelim;

Buraya 'devletin güvenliği' yerine 'iktidardakilerin güvenliği' yazdığınızda örneğin daha anlaşılır hale gelecektir.

Erdoğan'ın Büyük Ortadoğu Projesinin büyüsüne kapıldığı dönem yaşanmış olanları sorarsak hangi sıfatla alınacağız endişesine kapıldım. Teslim alamadığımız F-35'ler için ödenen milyarlarca doların akıbetini sorduğumuzda ya da S-400'lerin akıbetini sorduğumuzda hangi kapsamda bir suç işlemiz olacağız? Varlık Fonu'na devredilen kamu şirketinde ne olup bittiğini sorduğumuzda acaba kimlerin yarar ya da zararına bir harekette bulunmuş olacağız. Cemaat, finansal mali toplumsal ilişkilerin içine girerse bir paralel yapı kurarsa biz de bunu araştırırsak yasa kimin aleyhine girecektir?

Yasada öyle bir ibare var ki, son derece garip. "Türkiye’de bulunan yabancılar hakkında Araştırma yapan veya yaptıranlar hakkında hapis cezası…" geliyormuş. En çok da onu merak ediyorum: Türkiye’de ne olduğunu bilmediğimiz, kim oldukları hakkında en ufak bir fikrimizin bulunmadığı, nereden geldikleri belli olmayan kaçak göçmenlerin, kaç kişi olduklarını, bunların ne amaçla bu ülkede tutulduklarını, terörist faaliyetlerin içinde olup olmadıklarını ya da başka ülkeler adına bir takım ajandaların aparatı maşası olup olmadıklarını sorgularsak devletin hangi iç veya dış siyasal yararı aleyhine hareket etmiş olacağız?

Bu nasıl bir düzenlemedir Allah aşkına? Siz mi bu ülkeye normalleşme getireceksiniz? Siz mi yargıda reform yapacaksınız? Siz mi sivil anayasa yapacaksınız? Kusura bakmayın fakat şapkayı önünüze koyup bir düşünün. Adalet sistemini ve duygusunu ne hale getirdiğinize bakın.

"Daha senin Yargıtay’ın, Anayasa Mahkemesini tanımıyor"

Daha senin Yargıtay’ın, Anayasa Mahkemesini tanımıyor. Partizanlıktan, hizipçilikten, çekişmeden başını kaldırıp da kendine başkan seçmekte zorlanıyor. Böyle bir iktidarın var ise işte böyle bir Yargıtay’ın olur. Böyle bir Yargıtay’ın var ise böyle bir yargın olur. Böyle bir yargın var ise böyle bir adaletin olur.

 

 

"İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'ndan "Kamuda Tasarruf" Eleştirisi: Önce Saraya Bakın!" haberi, 15 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 15 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'ndan "Kamuda Tasarruf" Eleştirisi: Önce Saraya Bakın! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'ndan "Kamuda Tasarruf" Eleştirisi: Önce Saraya Bakın! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:53 Trabzonspor'un efsane başkanı Mustafa Şamil Ekinci yaşamını yitirdi
  2. 21:49 Putin’den ordudaki asker sayısını artırma emri!
  3. 21:45 Dilan Polat Serbest Bırakıldı, Sosyal Medyadan Mesaj Yağmuruna Teşekkür Etti!
  4. 21:42 Biden'dan Trump'a Yönelik Suikast Girişime Tepki: "Gizli Servis Daha Fazla Destek İhtiyacı İçinde"
  5. 21:33 Altın Fiyatlarında Sıcak Gelişme: Zirveye Koşuyor!
  6. 21:33 BM'den Gazze İçin Acil Uyarı: "Ortak İnsanlığımız Tehlikede"
  7. 21:31 Merkez Bankası Faiz Kararını Eylül'de Sabit Tutacak mı? Piyasa Beklentileri Açıklandı!
  8. 21:28 17 Eylül günlük burç yorumları
  9. 21:26 Ankaragücü’nde Erdoğan krizi!
  10. 21:25 Dele Alli'nin Yeni Durağı La Liga mı? Real Betis Transferi Gündemde
  11. 21:25 Yunanistan’da Türk Mafyası Alarm Verdi: Casusluk Tehdidi Hakkında Gizli Rapor!
  12. 21:19 Trendyol Süper Lig'de Derbi Tarihleri Açıklandı! İşte 7-17. Haftaların Programı!
  13. 21:14 Japonya’nın Vize Kararıyla İlgili İddialar Doğru Değil! İşte Resmi Açıklama
  14. 21:09 Maliye Bakanı Şimşek'ten Ekonomik İyileşme Müjdesi: Cari Açık ve Risk Primi Düşüşte
  15. 21:08 Türkiye’nin İhtiyaç Duyduğu Uzmanlar Burada Yetişecek: Milli İstihbarat Akademisi Resmen Açıldı!
  16. 21:02 Erzurum’da Skandal: Minibüs Kazası Sonrası Sürücüye Yüksek Cezalar ve Ehliyet İptali
  17. 20:58 DAX ve CAC 40 Düşüşte, FTSE 100 Yükseldi: Avrupa Piyasaları Ne Yönde?
  18. 20:57 Psikolojik Sorunları Olan Baba, Kızını Öldürdü Çekyatın İçine Sakladı! İşte Vahşetin Detayları
  19. 20:57 Beşiktaş'tan MHK'ya açık mektup: "Hiçbir şeyi unutmuş değiliz!"
  20. 20:55 Bakan Şimşek: "Risk primimizdeki düşüş de benzer ülkelere göre çok daha iyi"
Gündem Haberleri