İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' fezlekesi

İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' fezlekesi

İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz hakkın... İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz hakkında nitelikli dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanma suçlarından fezleke hazırlandı. Poyraz’ın, bir kişinin Yargıtay’daki kararını bozdurmak için yüksek meblağda para aldığı iddia ediliyor.

İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz hakkında "nitelikli dolandırıcılık" ve "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçlarından dolayı fezleke hazırlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Parlamenterler Bürosu'ndan Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne iletilen fezlekede, Poyraz’ın bir kişinin Yargıtay’daki kararını bozdurmak için yüksek miktarda para aldığı, ancak işlem yapmadığı ve hukuka, kanuna, ahlaka aykırı davrandığı belirtildi.

Fezleke, Mehmet Umur Akarca adlı bir vatandaşın Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı şikayet üzerine hazırlandı. Akarca’nın Muğla Milas’ta bir arsa ile ilgili davalık olduğu, davanın Yargıtay aşamasına geldiği, bu süreçte vekaletini Poyraz’a verdiği ve Poyraz’ın Yargıtay'da kararın bozulacağına dair taahhütte bulunduğu öğrenildi.

Bakanlığa gönderilen fezlekede, Poyraz’ın, olumsuz sonuçlanan kararın Yargıtay’da bozulacağını vaad ederek Akarca’yı ikna ettiği, bu doğrultuda 12 Kasım 2013 tarihinde 4 milyon dolar tutarında avukatlık ücret sözleşmesi imzalattığı ve kendisine vekaletname verdiği ifade edildi.

Poyraz’ın Akarca’dan Yargıtay’daki davayı çözmek için elden 2 milyon 250 bin dolar aldığı, Yargıtay'ın kararının bozulmasının ardından 4 milyon dolar daha talep ettiği belirtildi. Yargıtay’ın bozma kararının ardından Poyraz’ın geri kalan parayı istediği, ancak Akarca'nın bu parayı vermemesi üzerine dava açtığı kaydedildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyu inceledikten sonra Poyraz hakkında nitelikli dolandırıcılık ve hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçlarından soruşturma başlatılması kararı aldı. Ancak Poyraz’ın milletvekili olması nedeniyle fezleke hazırlanması gerektiği için, başsavcılık inceleme fezlekesini Adalet Bakanlığına gönderdi.

Fezlekede, avukatlık mesleğinin yalnızca temsil makamı olduğu ve süreci takip etmekten sorumlu olduğu, kararın bozulmasını sağlama garantisinin olamayacağı vurgulandı. Ayrıca, "Somut olay değerlendirildiğinde sözleşmenin hukuka, ahlaka ve kamu düzenine aykırı olması sebebiyle geçersiz olduğu" belirtildi.

Başsavcılık tarafından hazırlanan fezlekede, Uğur Poyraz’ın eylemlerine dair yeterli kanıt bulunduğu, bu nedenle hakkında soruşturma izni verilmesi gerektiği ifade edildi.

"İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' fezlekesi" haberi, 16 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 16 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' fezlekesi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' fezlekesi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:16 Inditex’in Türkiye’den Çekilme İddiaları
  2. 10:54 2024 Türkiye Konut ve Kira Piyasası: Güncel Veriler
  3. 10:53 Ulaşımda Devrim: B Sınıfı Ehliyetle Motosiklet Kullanımına Onay!
  4. 10:50 2024 Güncel Araç Kredisi Faiz Oranları
  5. 10:45 Tunceli'de Tarihi Yakalama: 35 Güvenlik Görevlisini Şehit Eden Terörist Ahmet Kalker Ele Geçirildi!
  6. 10:38 2024 Güncel Konut Kredisi Faiz Oranları
  7. 10:09 Dolandırıcılık Skandalında İrfan A.'nın Şok Edici Telefon Konuşmaları!
  8. 10:05 Aleyna Ağgül’ün İntiharına Neden Olan Gökhan Argın’a Müebbet Hapis Cezası!
  9. 10:00 Mourinho'nun Raporu ile İrfan Can Kahveci Sözleşme Yenileme Sürecine Girecek!
  10. 09:42 Lionel Messi, Futbol Dünyasını Salladı: Rekor Hat-Trick ile Tarihe Geçti!
  11. 09:38 Rojin Kabaiş'in Cansız Bedeni Van Gölü Kıyısında Bulundu: Köy Muhtarından Çarpıcı Detaylar!
  12. 09:34 Bursa'da Fuhuşa Karşı Operasyon: Kurtarılan Kadınlar ve Gözaltılar!
  13. 09:28 Keşmir'de Bulunan Gizemli Fil Kafatası, Bilim Dünyasını Sarsıyor!
  14. 09:22 Gece Kuyrukları: Dubai Çikolatası İçin Ödenen Fiyatlar Şaşırtıyor!
  15. 09:17 ABD, Gazze İçin İsrail’e 30 Gün Süre Tanıdı: Askeri Yardımda Kesinti Kapıda!
  16. 09:10 Kardeşimi Öldürdüler!" Rojin Kabaiş’in Abisi Servet’ten Şok Açıklama!
  17. 09:04 İstanbul’da Sis Alarmı: Vapur Seferleri İptal!
  18. 08:59 Hırsızlar İçin Kolay Hedef: Kapının Üzerindeki Anahtar!
  19. 08:54 Günde 276 Milyon TL Harcayan Diyanet, Kamuoyunu Şaşırttı!
  20. 08:44 Köfteci Yusuf Krizi: Bakanlık Koltukları Sarsılıyor!
Politika Haberleri