İYİ Parti içinde beklenmedik istifa: Partinin öne çıkan isimlerinden biri!

İYİ Parti içinde beklenmedik istifa: Partinin öne çıkan isimlerinden biri!

İYİ Parti içinde beklenmedik istifa: Partini... İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, yerel seçimlerde partisinin İstanbul'da elde ettiği oy oranı nedeniyle görevinden istifa ettiğini, yazılı bir açıklama yaparak X hesabından duyurdu.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, bugün yaptığı açıklamada, seçim sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in aldığı kararla yapılacak olağanüstü kongrenin daha sağlıklı ve demokratik bir ortamda gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, İstanbul'da partisinin aldığı sonuçları gerekçe göstererek Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu. Buğra Kavuncu'nun istifası, partinin geleceği ve kongre sürecinin daha verimli bir şekilde ilerlemesi için önemli bir adım olarak görülüyor.

Kavuncu, "İttifak Sistemi Oy Oranı Az Partileri Eritti" şeklindeki değerlendirmesinde, ittifak sisteminin küçük partilerin oy oranını azalttığını ifade etti.

Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyuran Kavuncu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"31 Mart yerel seçim neticeleri gösterdi ki; büyükşehirlerde yarış genel anlamda iki parti arasında geçmiş ve seçmen istediği adaya oy vermekten çok, istemediği parti ya da aday kazanmasın diye karşındaki en kuvvetli adaya yönelmiştir. Bir diğer durum ise daha önce ittifak yapılan İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana gibi büyükşehirlerin birçoğunda parti aidiyeti neredeyse yok olmuştur. İttifak sisteminin, büyük partileri güçlendirirken oy oranı biraz daha az partileri erittiği aşikârdır. Katı bir ideolojik görüşü olmayan, makul ve yaşamın gerçekleriyle yüzleşerek ona göre politika belirleyen, merkeze konumlanacak bir partinin varlığını devam ettirmesi için yerel yönetimlerde iddia ortaya koyması önemlidir. Aksi halde başka bir partinin aparatı haline gelme riskini taşımaktadır. Seçim neticeleri bunu bir kez daha tescil etmiştir.

'Seçimleri Beklediğimizin Çok Altında Bir Sonuçla Tamamladığımızı Kabul Etmeliyiz'

Bilindiği üzere, partimiz genel seçimler sonrası 31 Mart yerel seçimlerine ittifaksız girme kararı almış ve tüm ülkede aday belirleme süreci başlamıştır. Bu süreçte, kamuoyuna da yansıyan bazı adlar haricinde İstanbul için adaylık talebinde bulunan olmamıştır. Parti içerisinde de bu doğrultuda bir gelişme olmayınca görev bana düşmüştür. Ben de partim için bu sorumluluğu seve seve üstlendim. Alınan karar sonrası çalışmalarıma başladım ve daha iyi bir belediye başkanı olacağım iddiasıyla seviyeyi düşürmeden, projelerimi anlattım. Eleştirilerimi sıraladım. Hatta eleştirilerimi beğenmeyen ve yetersiz bulan da oldu, kamuoyundan dozu çok kaçırdığımı dile getiren de oldu. Kimisi boşuna çok çalışarak kendimi hırpaladığımı kimisi ise kasıtlı olarak çalışmadığımı iddia etti. Bütün bunlara rağmen, ben partimin adını en onurlu şekilde inandığım ve doğru bulduğum şekilde ayakta tutmaya çalıştım ve mücadele ettim. Ancak seçimleri beklediğimizin çok altında bir sonuçla tamamladığımızı kabul etmek zorundayız.

'İstifa Kararını Seçim Akşamı Aldım'

Tüm bu şartlar altında, ben de üzerime düşen sorumluluğu yerine getirerek, gerek yapılacak olan olağanüstü kongremizin daha sağlıklı ve demokratik bir ortamda yapılabilmesi, gerekse İstanbul’da aldığımız sonuçla doğrudan ilişkili olarak, 8 aydır yürütmekte olduğum Teşkilat Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Özellikle parti içinde şahsıma yönelen bazı eleştirileri de cevaplamam gerekirse; seçim akşamı almış olduğum istifa kararımın, Genel Başkanımızın pazartesi günü yapacağını duyurduğu açıklamanın peşinden duyurulması hususunda çalışma arkadaşlarımızla görüş birliği oluştu. Bundan dolayı de bu açıklamayı bugüne bıraktığımı ifade etmeliyim."

"İYİ Parti içinde beklenmedik istifa: Partinin öne çıkan isimlerinden biri!" haberi, 03 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 03 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İYİ Parti içinde beklenmedik istifa: Partinin öne çıkan isimlerinden biri! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İYİ Parti içinde beklenmedik istifa: Partinin öne çıkan isimlerinden biri! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:18 Güney Brezilya'da Şiddetli Yağışlar: Baraj Çöktü, 30'dan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti
  2. 17:15 Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş Belirsizliği: İç Transfer Hareketliliği Devam Ediyor
  3. 16:08 Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılında Sinema Sektörüne 34,5 Milyon Lira Destek Sağlıyor
  4. 16:05 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: Trabzonspor, 12 Yıl Sonra Samsun'da!
  5. 15:49 İki yılı kalmıştı: ABD güçleri o ülkede süresiz kalacağını açıkladı
  6. 15:47 Nisan Ayında Otomotiv Satışlarında Yüzde 22,3'lük Düşüş: Fiat Liderliğini Sürdürüyor
  7. 15:46 Britney Spears'tan sinir krizi geçirdiği iddiasına yanıtladı: 'Bu işin arkasında annem var'
  8. 15:43 Amcasının Heimlich manevrası 3 yaşındaki yeğenini ölümden kurtardı: O anlar güvenlik kamerasında!
  9. 15:42 Ali Koç, TFF seçimine ilişkin açıklamada bulunuyor
  10. 15:37 Apple'ın Geliri Beklentileri Aştı, Ancak iPhone ve iPad Satışlarında Düşüş Gözlendi
  11. 15:32 Fransız bankasından dolar-TL açıklaması geldi: Yıl sonunda 36 lira olacak
  12. 15:27 DEM Parti-CHP görüşmesi sonra erdi: Şu ana kadar kayyım yaşanmamasından memnuniyet duydum
  13. 15:27 Nisan Ayında Türkiye Enflasyonu Yükseldi
  14. 15:25 Davutoğlu'nun İsrail ile ticareti protesto için planladığı yürüyüşün iptal edildiği açıklandı
  15. 15:19 Arda Güler'in Yükselişi: Real Madrid'de İlk 11'e!
  16. 15:13 Borçlarını ödeme yeteneği olmayanlar bu stratejiyi kullanıyor
  17. 15:13 Çok ciddi zam geliyor! Akşam mumla oturtacak elektrik zammı için önemli tarih belirtildi
  18. 15:13 Merkez Bankası, kredi büyümesindeki yavaşlamaya vurgu
  19. 15:06 Airbnb, Yukarı Bak Filminin İkonik Uçan Evinin Gerçek Bir Replikasını İnşa Ediyor
  20. 15:04 Türk savunma endüstrisinin dev şirketi halka arz edilecek: Hisse fiyatı açıklandı
Gündem Haberleri