İYİ Parti Rize İl Başkanı Özyanık: Provokasyon günler öncesinden hazırlandı

İYİ Parti Rize İl Başkanı Özyanık: Provokasyon günler öncesinden hazırlandı

İYİ Parti Rize İl Başkanı Özyanık: Provokasy... İYİ Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık, Genel Başkanı Meral Akşener'in Rize'ye yaptığı ziyaret sırasında yaşanan olayların provokasyon olduğunu söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Rize’de gerçekleştirdiği ziyaret sırasında yaşanan olayların önceden planlandığı belirtildi. İYİ Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık, il merkezinde bulunan üst geçitlerin her iki tarafına “Burası Rize. Laf ettirmeyiz Reis’e” diye pankartlar asıldığını, Çayeli’nde ise geceden AKP’liler tarafından Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının bulunduğu afişlerin konulduğu söyledi.

2c7f8b5b-bca3-48d8-b8e6-d8313f7eeec8-16-9-1621607031-880x495.jpg

128 MİLYAR DOLAR NEREDE AFİŞİNİ KALDIRANLAR BİZDEN SAVCILIK KARARI İSTEDİ

Akşener’in kente gelmesine saatler kala sabah yol güzergahında arkadaşlarıyla birlikte dolaştıklarını dile getiren Özyanık, “Emniyet Müdürü ile Genel Başkanımız gelmeden önce görüşerek durumu anlattım. Bir Genel Başkan olduğunu, daha önce bakanlık yaptığını belirterek tedbirlerin alınmasını istedim. Bana tüm tedbirlerin alınacağını söyledi. Kente geleceği gün de sabah arkadaşlarla çıkıp, yol güzergahını eksik var mı diye dolaştık. Her şey normaldi. Pankart falan yoktu. Sonra biz İkizdere’ye geçtik. Bir süre sonra partiden arkadaşlar üst geçitlerde pankartlar olduğunu söyledi. Ben de Emniyet Müdürü’nü arayarak bunların kaldırılmasını istedim. Ama 128 milyar dolar nerede afişlerini apar topar kaldıranlar bana ‘savcılık kararı gerekiyor’ dedi. Zamanın kısa olması ve programda olduğumuz için savcılığa başvuru yapamadık” dedi.

“PANKARTLARI POLİSLER KORUYOR”

Emniyetin istese afişleri kaldırabileceğini vurgulayan Özyanık, “Emniyetten olumsuz cevap alınca arkadaşlar afişleri kaldırmak için üst geçitlere gidiyor. Ancak polislerin orada afişlerin başında nöbet tuttuğunu görüyorlar. Onlara afişlerin kaldırılmasını söylüyorlar. Onlarda emir olmadan kaldıramayacaklarını belirtiyor. Biz, ‘Şehrimize hoş geldiniz’ diye hazırladığımız pankartlara bile zorla izin alıyoruz. İşin ilginç tarafı o afişler hala duruyor. İstese emniyet kaldırabilir. Ama talimat almış” diye konuştu.

iyi-parti-rizede-duvara-tosladi-1621585305-6578.jpg

“PROVOKASYON BİRKAÇ GÜN ÖNCEDEN BAŞLADI”

Meydana gelen olayların Rize halkının geneliyle bir alakası olmadığı dile getiren Özyanık, bu olayları çıkaranların bir grup olduğunu söyledi. Özyanık, yapılan provokasyonun birkaç gün önceden hazırlandığı ileri getirerek, “Böyle onlarca afiş hazırlayacaksın, onları asacaksın. Bunlar bir günlük işler değil. Bunları 3-4 gün önceden hazırlamışlar. Çayeli’nde ilçe binamızın yanına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafını geceden astılar. Sokaklara afişler koydular. Üye kayıt standını esnaf ziyareti yapacağımız sokağa geceden yerleştirdiler. Ama Rize halkı bunlara uymadı. Genel Başkanımız esnaf ziyaretini ‘Cumhurbaşkanı Akşener’ sloganlarıyla dolaştı. Esnaf ve vatandaşlar başkanımızdan yaşanan olaylardan dolayı özür dilediler” diye konuştu.

“AKP İLÇE BAŞKANI DA OLAYLARIN İÇİNDE”

e17lgcjxmamvcqd.jpg

Çayeli’nde meydana gelen olaylardan sonra video ve fotoğraflarda inceleme yaptıklarını belirten Özyanık, “Bu olaylar belli bir grup tarafından yapıldı. Çayeli’ndeki olaylarda Çayeli AK Parti İlçe Başkanı da var. Görüntülere yakalanmış. AK Parti Rize Milletvekili, sosyal medya hesabından afişi paylaşıyor. Ona sahip çıkıyor. Kimlerin yaptığı belli. Ama bu olaylar partimizi Rize’de güçlendirmiştir. Bu yapılanlar bizim kültürümüze yakışmamıştır” dedi.

“AKP VEKİLDEN AFİŞLİ PAYLAŞIM”

AKP Rize Milletvekili Muhammed Avcı, dün 15:52 sosyal medya hesabında afişin fotoğrafını paylaşarak, “Günlerdir provokasyon peşindeler! Rize'ye diğer illerden toplama adeta tahrik gücü kalabalıklarla geliyorlar, adına da esnaf ziyareti diyorlar. Cumhurbaşkanının memleketinde denenecek her oyun, oyun kurucuları mahcup eder. Burası Rize, laf ettirmeyiz Reis'e” ifadelerini kullandı. Ardından da, “Kendi ülkenin Cumhurbaşkanına katil benzetmesi yapıp, iki gün sonra onun en çok destek gördüğü, en çok sevildiği ilde, baba ocağında böyle bir program hangi maksatla düzenlenir? Bunun adı provokasyon değil de nedir?” diye not düştü.

"İYİ Parti Rize İl Başkanı Özyanık: Provokasyon günler öncesinden hazırlandı" haberi, 21 Mayıs 2021 tarihinde yazılmıştır. 24 Mayıs 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İYİ Parti Rize İl Başkanı Özyanık: Provokasyon günler öncesinden hazırlandı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İYİ Parti Rize İl Başkanı Özyanık: Provokasyon günler öncesinden hazırlandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:54 CHP'ye iki transfer: Özgür Özel’in bugün iki yeni vekile rozet takması bekleniyor
  2. 10:51 Patent başvurularında yeni ücretler belirlendi
  3. 10:46 Barış Pehlivan: Süleymancıların yeni hedefi Hollanda
  4. 10:42 İnci Taneleri'nde Azem'in kızı Nehir'e hayat verecek oyuncu belli oldu
  5. 10:33 Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı
  6. 10:27 Elif Çakır: Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’ndan “yerel halk” sözlerinin hesabını şimdi soruyor
  7. 10:23 Çimentoya 10 günde yüzde 43 zam geldiğini belirten müteahhitler protestoya hazırlanıyor
  8. 10:18 MESEM gerçeği: 336 öğrenci çıraklık yaptırılırken iş kazası geçirdi
  9. 09:53 Bülent Serttaş'ın son halini görenler şaşkın! Estetik iddiası!
  10. 09:52 M5 Üsküdar-Samandıra metro hattında neler oluyor: Metro İstanbul'dan açıklama
  11. 09:47 AK Parti'den şehir şehir 31 Mart analizi: Detaylı rapor istendi
  12. 09:44 Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik'i Arto bile ayıramadı!
  13. 09:44 Gece yarısı yasağı geliyor: İtalya'da pizza ve dondurmaya karşı savaş açıldı
  14. 09:39 Yasemin Sakallıoğlu'nun doğum günü pastası eleştirildi: Açıklama geldi
  15. 09:35 Horner: Verstappen dominasyonu sonsuza kadar sürmeyecek
  16. 09:28 Ali Yerlikaya paylaştı: 16 ilde operasyon: 63 gözaltı
  17. 09:24 Yusuf Yazıcı'nın evine yine hırsız girdi
  18. 09:20 Arzu Çerkezoğlu: Özel sektörde çalışan her 100 işçinin 95’i sendikal haklarını kullanamıyor
  19. 09:09 CHP’li Oya Tekin’den Erdoğan’ın başdanışmanı Oktay Saral’a montajlı fotoğraf yanıtı
  20. 09:05 İzmir'de dehşet: Hastaneyi pompalı tüfekle bastı, 'Katliam yapacağım' dedi
Gündem Haberleri