İYİ Parti'de istifalar devam ediyor! Esergül Balcı ayrılığı duyurdu: "Politikalar olumlu değil"

İYİ Parti'de istifalar devam ediyor! Esergül Balcı ayrılığı duyurdu:

İYİ Parti'de istifalar devam ediyor! Esergül... İYİ Parti'nin önde gelen isimlerinden biri olan Prof. Dr. Esergül Balcı, partisinden ayrıldığını açıkladı. 'Tarikat Raporu' ile tanınan Balcı, İYİ Parti içindeki politika oluşturma süreçlerinin kuruluş amacından saparak olumsuz bir yönde ilerlediğini belirtti.

İYİ Parti'nin önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Esergül Balcı, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Akademik kariyeri boyunca Türkiye'nin eğitim politikalarına dair önemli çalışmalara imza atan Balcı, partideki politika oluşturma süreçlerinin kuruluş amacından saparak olumsuz yönde ilerlediğini ifade etti. İstifa gerekçelerini paylaşan Balcı, partinin kendisine katkı yapma amacının gerçekleşmeyeceğini ve buna olanak verilmediğini belirtti.esergul.webp

Prof. Dr. Esergül Balcı, İYİ Parti Genel Merkez Eğitim Komisyonları'nda görev aldığı dönemde, 2018 ve 2023 seçimlerinde milletvekili aday adaylığında bulunmuştu. Akademik çalışmalarına paralel olarak siyasi arenada etkinlik gösteren Balcı, Türkiye'nin eğitim ve aydınlanma mücadelesine katkı sağlamak amacıyla politik alanda yer aldığını ifade etmişti.

TARİKAT RAPORU VE EĞİTİM POLİTİKALARI

2018'de hazırladığı 'Tarikat Raporu' ile dikkat çeken Balcı, eğitimde yaşanan sorunlara yönelik çözüm önerileri sunmuştu. Ancak son dönemde partide yaşanan gelişmeler ve olumsuz politikaların artması, Balcı'nın İYİ Parti çatısı altındaki duruşunu sorgulamasına neden oldu.

İYİ PARTİ'DEN AYRILIK: POLİTİKALAR OLUMLU DEĞİL

Eğitimci ve akademisyen kimliğiyle tanınan Prof. Dr. Esergül Balcı, partideki politika oluşturma süreçlerinin kuruluş amacından saparak olumsuz bir yönde ilerlediğini belirtti. Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullarda tutarsız politikalara ve kaybet-kaybettir tarzındaki yaklaşımlara tahammül olmadığını ifade eden Balcı, İYİ Parti'den istifa ettiğini kamuoyu ile paylaştı.

ESERGÜL BALCI KİMDİR?

Prof. Dr. Esergül Balcı, Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde doğmuş olup, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı eğitimi almıştır. Eğitim kariyerine Sinop, Ankara ve Bolu'da edebiyat öğretmenliği yaparak başlayan Balcı, daha sonra Hacettepe Üniversitesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi gibi önemli kurumlarda çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Mevcut akademik unvanları arasında lisans, yüksek lisans, doktora, doçentlik ve profesörlük bulunan Balcı'nın, Türkiye'nin yanı sıra Litvanya, Polonya, ve ABD gibi ülkelerde de öğretim üyesi olarak görev aldığı görülmektedir.

Esergül Balcı'nın çalışmaları arasında "Ödüller Güdüleme Kuramları ve Türkiye'de Öğretmen Ödülleri," "Türkiye'de Eğitim Politikaları ve Siyasi Parti Ödülleri," ve "Türkiye'de Eğitim Politikaları - 1923-1980" gibi önemli kitaplar bulunmaktadır. Ayrıca, basın ve medya kuruluşlarında yayınlanmış birçok makalesi ve Türkçe'nin yanı sıra İngilizce ve Rusça dillerinde bilgisi bulunmaktadır.

2019 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi'nden emekli olan Prof. Dr. Esergül Balcı'nın akademik ve idari kariyeri geniş bir yelpazede yer almaktadır.

"İYİ Parti'de istifalar devam ediyor! Esergül Balcı ayrılığı duyurdu: "Politikalar olumlu değil"" haberi, 20 Aralık 2023 tarihinde yazılmıştır. 20 Aralık 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İYİ Parti'de istifalar devam ediyor! Esergül Balcı ayrılığı duyurdu: "Politikalar olumlu değil" haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İYİ Parti'de istifalar devam ediyor! Esergül Balcı ayrılığı duyurdu: "Politikalar olumlu değil" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Sara Ö Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:56 İmamoğlu: "İstanbul Küçükçekmece Sahil Parkı Kazası Siyasi İstismara Alet Edilmemeli"
  2. 17:50 Ukrayna'da Rus Saldırısı: Harkov ve Kiev'de Yeni Gelişmeler
  3. 17:38 Galatasaray, Süper Lig Şampiyonluğu İçin Real Madrid'in Golcüsü Joselu'yu Hedefliyor
  4. 17:31 İspanya'da Del Bosque RFEF Denetim Komisyonu Başkanı Olarak Atandı
  5. 17:26 Fenerbahçe'den İsmail Kartal ve Edin Dzeko İddialarına Net Yanıt: Kriz Yok!
  6. 17:23 Ömer Çelik'ten açıklama: Irak, PKK'yı terör örgütleri listesine almalı
  7. 17:23 Kudüs’te Türk Vatandaşı İsrail Polisi Tarafından Öldürüldü!
  8. 17:16 Lisede Elektronik Sigara Tartışması: Öğrenci Müdür Yardımcısını Bıçakladı
  9. 17:09 Sınır Ötesi Operasyon: Türkiye, PKK Terörüne Karşı Kararlılığını Sürdürüyor
  10. 17:06 AB Komisyonu, Meta'nın AB Dijital Hizmetler Yasası İhlali İddiasıyla Soruşturma Başlattı
  11. 17:02 Trump "sus payı" davasında 10 bin dolarlık ihlal cezasına çarptırıldı
  12. 17:00 Yunanistan artık Türk ziyaretçilere 10 ada için sınırda vize verecek: İşte o adalar
  13. 17:00 Merkez Bankası Başkanı Karahan enflasyon mesajı verdi
  14. 16:57 Bakan Bayraktar açıkladı: “2024’de madenciliğe 106 milyar kamu yatırımı yapılması hedefleniyor”
  15. 16:57 UNRWA Genel Komiseri: Gazze'deki İnsani Yardım İlerliyor Ancak Yetersiz
  16. 16:55 Ünlü bir bankanın Türkiye'deki yatırımcılarına dolar tavsiyesi verdiği belirtiliyor
  17. 16:55 AB, havayolu şirketlerine 'yeşil iddia' uyarısında bulundu
  18. 16:54 Galatasaray'da Barış Alper Yılmaz piyangosu gündemde: Dünya devileri sıraya girdi!
  19. 16:52 Arda Güler: Gol Sevincim Tevekküle Dayanıyor
  20. 16:51 Covid-19 DNA'sını Keşfeden Bilim İnsanı laboratuvarına alınmadığını açıkladı
Politika Haberleri