İYİ Parti’de Koray Aydın’ın yeniden divanda olması muhalefeti hareketlendirdi

İYİ Parti’de Koray Aydın’ın yeniden divanda olması muhalefeti hareketlendirdi

İYİ Parti’de Koray Aydın’ın yeniden divanda ... İyi Parti’de, 2. olağan kurultay sonrası 'oy verilmeyecekler listesi' ile başlayan tartışmada, Koray Aydın’ın yeniden Teşkilat İşlerinden Sorumlu Başkan olması ile birlikte partinin "Cumhur İttifakı’na daha yakın bir hale geldiği" öne sürüldü.

İyi Parti kurultayında 'oy verilmeyecekler listesi' ile başlayan kriz büyüyor. Koray Aydın’ın yeniden divanda olması muhalefet cephesini kızdırırken, 15’e yakın vekilin "parti içinde bağımsız cephe oluşturacağı" konuşuluyor.

Muhalifler teşkilatı elinde bulunduran Aydın’ın toplumda karşılığının olmadığını öne sürerken, "Parti Cumhur İttifakı’na daha yakın bir hale geldi. Partinin oy oranı düşecek" iddiasında bulundu.

Akşener’den “oy verilmeyecekler listesinde imzası bulunduğu gerekçesiyle Aydın’ı yeniden divana alınmamasını” isteyen ve sayıları 15’e yakın olan milletvekilleri de bu kez Akşener’e “Aydın neden divanda” tepkisini gösteriyor.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun aktardığı habere göre, yaklaşık 15 milletvekilinin yeni divan sonrası haftaya yeniden bir araya gelerek, bundan sonra partide “bağımsız cephe oluşturacakları” ifade etti. Bu durum şu sözlerle anlatılıyor: "Parti yönetimi her zaman ‘demokrasiden’ söz ediyor. Eğer parti demokrasiden söz ediyorsa, o zaman parti içinde de ‘demokrasiden söz edilmesi’ gerekir. Oysa biz bu demokratik tutumu ne yazık ki parti içinde göremiyoruz. Divan da GİK listesi de tamamen Koray Aydın’ın tutumu ile belirlenmiştir. Oysa bizler, parti içinde bugüne kadar mücadele etmiş ve partinin belli bir raya oturmasını sağlamıştık. Eğer parti içi demokrasi yoksa, bundan sonra gerek Meclis grubunda, gerekse parti içinde ‘bağımsız cephe’ oluştururuz."

"İYİ PARTİ'NİN OY ORANI DÜŞECEK"

Muhalefet, “Koray Aydın’ın cephesi” olarak değerlendirdikleri cephenin de “toplumsal karşılığının olmadığı” iddiasında bulunuyor. Muhalefet, partiye oy veren seçmen kitlesinin büyük çoğunluğunun “AKP ve MHP’ye muhalif cephede yer aldığını” belirterek “yeni yönetimin Koray Aydın ile birlikte ‘Cumhur İttifakı’na yakınlaştığını” ifade ediyor. Muhalefet cephesi, söz konusu yapılanmayla birlikte, “İYİ Parti’nin oy oranlarının da düşeceğini” ileri sürüyor. Parti içinde görev alan yeni ekip de muhalefet cephesine tepkili.

Koray Aydın’ın yakın ekibine muhalefet cephesinin iddiaları hakkında, "Cumhur İttifakı’na yakınlaşma iddiasının kanıtı nedir? Partinin kırmızı çizgileri bellidir. Bu kırmızı çizgilerden birisi de güçlendirilmiş parlamenter sistemdir. Partide yer alan isimler dengelidir. Eğer ‘ülkücüler ağırlıkta’ deniliyorsa, bu partinin kuruluş kodları zaten ‘ülkücüler’ üzerindedir. Ancak yeni divanda Bahadır Erdem, Ünzile Yüksel, Burak Akburak gibi yeni isimlere de yer verilmiştir" dediği kaydediliyor. Muhalefet cephesi Aydın’ın en başından bu yana Teşkilat İşlerinden Sorumlu Başkan olarak görev yaptığına dikkat çekerek, "Dolayısıyla delege yapısı Koray Aydın’ın elinde. Teşkilatlar da Koray Aydın’ın elinde" iddiasında bulunuyor. 

"İYİ Parti’de Koray Aydın’ın yeniden divanda olması muhalefeti hareketlendirdi" haberi, 03 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 03 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İYİ Parti’de Koray Aydın’ın yeniden divanda olması muhalefeti hareketlendirdi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İYİ Parti’de Koray Aydın’ın yeniden divanda olması muhalefeti hareketlendirdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  2. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  3. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  4. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  5. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  6. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  7. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  8. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  9. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  10. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  11. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  12. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  13. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  14. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  15. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  16. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  17. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  18. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  19. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  20. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
Politika Haberleri