İYİ Parti'de üst düzey istifa: Operasyon denen şey içeride, kimse hastalığı kabul etmiyor

İYİ Parti'de üst düzey istifa: Operasyon denen şey içeride, kimse hastalığı kabul etmiyor

İYİ Parti'de üst düzey istifa: Operasyon den... İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Cem Karakeçili, partisinden istifa ettiğini açıkladı. "Operasyon denen şey, kökleri dışarıda aranmasına gerek olmayacak kadar içeridedir, bünyededir ve alenidir" diyen Karakeçili, 'kimsenin hastalığı kabul etmediğini' savundu.

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Cem Karakeçili, yönetimin 14 - 28 Mayıs'ta düzenlenen cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri sonrası izlediği politikaları çok sert bir şekilde eleştirerek istifa ettiğini duyurdu.

Başta İYİ Parti lideri Meral Akşener olmak üzere kurmay kadrosunun geçtiğimiz seçimde cumhurbaşkanlığına aday göstermek istediği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yönelttiği suçlamalara tepki gösteren Karakeçili, şunları kaydetti:

"(...) Gelinen nokta ise 'Bu kurşunlar mı bizlere dur diyecek', 'Uğur Mumcu'lar, Gaffar Okkan'lar, Sinan Ateş'ler durdu mu?' diye konuşan Akşener'den, 'eskiden siyasi cinayetler mertçe işlenirdi' diyebilen bir zihin dünyasına geçilmesidir. Birkaç ay öncesine kadar cumhurbaşkanı olması niyetiyle masa devrilen İmamoğlu için 'gözü başka mevkilerde olanlar bu şehri yönetemez' denilmesidir. Ankara'da ise 'hür ve müstakil' iddiasının, tüm siyasi yaşamını CHP'de geçirmiş bir adayla neticelenmesidir. Birçok il ve ilçede benzer durumlar, her insanın malumudur. Eğer İYİ Parti üzerine oynanan bir oyun, yapılan bir operasyon var ise burada aranmalıdır."

Karakeçili'nin burada Akşener'in geçtiğimiz aralık ayında İmamoğlu ve Yavaş için kullandığı "(...) Benim bilgim dahilinde hem Ankara'da hem İstanbul'da pazarlıklar yapılmış, arka kapı diplomasisi yapılmış. Benim bilgim yok. İlk defa partimize yönelik kurumsal bir operasyon olduğu ortaya çıktı" ifadesine atıfta bulunduğu görüldü.

'OPERASYON İÇERİDE'

Siyasetçi, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Dolayısıyla operasyon denen şey, kökleri dışarıda aranmasına gerek olmayacak kadar içeridedir, bünyededir ve alenidir. Ancak yetkili hiç kimse bu hastalığı kabul etmemekte, bu konudaki uyarılarıysa düşmanlık ve ihanet olarak addetmektedir. Teşhisin ve haliyle tedavinin yapılma imkanının kalmaması ise mevcut koşullarda iyileşmesi mümkün olmayan bir hastalığın nihai sonucunun beklendiği umutsuz bir kabullenişi göstermektedir. Buraya kadar anlattığım ve paylaştığım hazin durum, İYİ Parti'de görev yapmama artık izin vermemektedir."

"İYİ Parti'de üst düzey istifa: Operasyon denen şey içeride, kimse hastalığı kabul etmiyor" haberi, 26 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 26 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İYİ Parti'de üst düzey istifa: Operasyon denen şey içeride, kimse hastalığı kabul etmiyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İYİ Parti'de üst düzey istifa: Operasyon denen şey içeride, kimse hastalığı kabul etmiyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 14 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:34 Selen Görgüzel kalça estetiği iddiasını yalanladı: Tuvalette ellediler
  2. 09:30 Sauber, Imola'ya yeni güncellemelerle geliyor
  3. 09:22 Mehmet Tezkan: Maliye Bakanı’nın açıklaması iktidarın hazineyi patlattığının kanıtı değil mi?
  4. 09:16 Düşük not alan kız öğrenci öğretmeni bıçakladı
  5. 09:09 Fatma Şahin’in lüks araç filosu: Tasarruf paketi açıklanmadan hemen önce 63 lüks araç kiralamış
  6. 09:04 Ali Yerlikaya duyurdu: Elebaşılığını Metin Singer’in yaptığı organize suç örgütü çökertildi
  7. 09:00 Ayten Gökçer hayatını kaybetti
  8. 08:51 Ayşe Ateş tutuklu sanık Emre Yüksel'in videosunu paylaştı. "Bağı var mı, yok mu?"
  9. 08:48 Ensar Vakfı kurucusu ölmeden önce cinsel saldırı suçundan ceza almış
  10. 08:38 Alfa Romeo'nun özel serisi Türkiye'de satışa çıktı
  11. 08:34 Umut Akyürek kardeşi Berat Akyürek'i işinden etmiş
  12. 08:31 Kızıl Goncalar'da 2 ayrılık birden
  13. 08:27 AK Partili başkan, uyuşturucu operasyonunda tutuklandı
  14. 08:24 Eski bakanın eşini öldürdüğü görüntüler yayınlandı
  15. 08:20 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 10 günde üç ülke dolaştı
  16. 08:15 Nuray Babacan: AK Parti’de duygular çok karışık, endişeler giderek artıyor
  17. 08:10 Aytunç Erkin yazdı: Bozdağ önce Yerlikaya sonra da Erdoğan’la görüştü Erdoğan duruma müdahale etti
  18. 08:07 Fehmi Koru: Tasarruf tedbirleri patronları sevindirmiş
  19. 08:02 Sel, su baskını, dolu yağışı: Meteoroloji'den çok sayıda il için uyarı
  20. 03:41 Otomobil satışlarında faiz oranları sıfırlandı! Markalar tek tek duyurdu: Son 22 gün!
Politika Haberleri