İYİ Parti’den istifa eden Koray Aydın'dan açıklama: "Dervişoğlu aradı, açmadım"

İYİ Parti’den istifa eden Koray Aydın'dan açıklama:

İYİ Parti’den istifa eden Koray Aydın'dan aç... Koray Aydın, İYİ Parti'den istifa ettiği kararının ardından, partiden başka istifaların da gelebileceğini ifade etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile yakınlaşacağı iddialarını yalanladı.

Koray Aydın, İYİ Parti'den istifa ettiği kararının ardından, partiden başka istifaların da gelebileceğini ifade etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile yakınlaşacağı iddialarını yalanladı.

‘TELEFONU AÇMAK İÇİN GEREKÇE KALMADI’

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun istifasından yarım saat önce kendisini aradığını söyleyen Aydın, telefonu açmadığını söyledi. Aydın, "Kalmam için bir niyeti vardıysa bu 5 gündür konuşuluyordu. Telefonu açmak için gerekçe kalmadı. Dün Partiden birini görevlendirmiş. Onlar gelip görüşmek istediklerini söylediler. Ben de o süre bitti dedim," diye konuştu.

Halk TV’ye konuşan Aydın, "Toplumun bir kesimini ben istifa etmelerini engelliyordum, durduruyordum. Etmek istiyordular. Bugüne kadar onları zorladım yani. Zaten de partide çok istifalar oldu," ifadelerini kullandı. 

Aydın’ın açıklamaları şu şekilde:

‘HİÇBİR PARTİYE DE GİTMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM’

"Ben kongreyi kaybettim. Gece eve gittim erkenden uyudum. O gece çok istifa oldu. Önleyemedim onu. Şimdi de ayrılanlar olur. Yarından başlar. Ben bir süre bağımsız kalacağım. Bir parti kurmak veya bir şey yapmak niyetimiz, arzumuz yok. Hiçbir partiye de gitmeyi düşünmüyorum. Ama siyasi hayatımızda yani yön değiştirmedim. Sadece yaptığım şu, ülkenin gidişatına karşı duruşum var. Bu mevzuda kendi partilerimizi bıraktık ayrıldık. Çünkü o yoldan ayrıldığı için ayrıldık. Şimdi mevcut durumda da sıkıntıların yaşadığı bir dönemde yanlışa ortak olmama kararı."

‘AÇIKLAMAMA YARIM SAAT KALA ARADI AMA AÇMADIM GÖRÜŞMEDİK’

"Yeni parti kurma gibi bir niyetim yok. Hiçbir partiye girmeyeceğim. Hiçbir milletvekilini aramadım. Çünkü böyle bir dönemde onu yapmak da bana yakışmazdı. Müstakil olarak yola devam ettim. Şu anda bundan hiç haber etmeden, siz de gelin katılın demedim. Müsavat Dervişoğlu yolunda yol yürüme ihtimali de kalmadı. Açıklamama yarım saat kala aradı fakat açmadım görüşmedik."

‘İSTESEYDİ ÇOK ÖNCEDEN YAPILABİLİRDİ’

"Kalmam için bir niyeti vardıysa bu 5 gündür konuşuluyordu. Telefonu açmak için gerekçe kalmadı. Dün Partiden birini görevlendirmiş. Onlar gelip görüşmek istediklerini söylediler. Ben de o süre bitti dedim. Geri adım atmamız mümkün değil. İsteseydi onu çok öncesinden yapılabilirdi. Meral Hanım’dan hiçbir teklif yok. İYİ Parti defteri tümüyle kapandı. Partiye büyük bir kitle getiren insanlardan biriydim. Meral Hanım’ın peşinden koşup gelmedi. İYİ Parti defteri tümüyle kapandı. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’yla yakın olacağıma dair iddialar doğru değil."

"İYİ Parti’den istifa eden Koray Aydın'dan açıklama: "Dervişoğlu aradı, açmadım"" haberi, 27 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 27 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İYİ Parti’den istifa eden Koray Aydın'dan açıklama: "Dervişoğlu aradı, açmadım" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İYİ Parti’den istifa eden Koray Aydın'dan açıklama: "Dervişoğlu aradı, açmadım" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 30 Haziran 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:27 Kira Artışında Yüzde 25 Sınırı Yarın Kalkıyor: Zam Oranı Enflasyona Göre Belirlenecek
  2. 10:22 30 Haziran 2024 günlük burç yorumları
  3. 00:46 38 Senelik dev oto kiralama şirketi iflasın pençesine düştü!
  4. 00:46 Türkiye'nin dev inşaat şirketi iflasın eşiğinde: Sahibi o futbol kulübünde yönetici!
  5. 00:20 Türkiye'nin Önde Gelen İnşaat Firması Konkordato İlan Etti, İflas Tehlikesiyle Karşı Karşıya!
  6. 00:02 Altın Piyasasında Gerilim: Gram Altında Beklentiler Değişti!
  7. 23:54 Türkiye vatandaşlık konusunda tarihe geçti!: Mahfi Eğilmez konuştu!
  8. 23:47 Meteoroloji uyardı!: İzmir'e fırtına geliyor!
  9. 23:35 Galatasaray'dan 35 milyon euroluk bomba!: Anlaşmalar sağlanıyor!
  10. 23:25 Ünlü jüri Somer Sivrioğlu müslümanlara yönelik açıklamalarda bulundu!
  11. 23:21 Suudi Arabistan uyardı!: Vatandaşlar ülkeyi terk etsin!
  12. 23:19 İsviçre son şampiyon İtalya'yı eledi, çeyrek finale adını yazdırmış oldu
  13. 23:15 Takılan oltasını çıkarmaya çalıştığı gölde boğulmuş oldu
  14. 22:37 Mert Hakan’ın söylediklerini canlı yayında herkes duymuş oldu
  15. 22:34 Ehliyet Sınavında Elektronik Cihazlarla Kopya Çeken 6 Şüpheli Jandarma Tarafından Yakalandı!
  16. 22:28 Fatih Terim'e Rest Çekti! Genç Futbolcu Dibi Gördü!
  17. 22:01 Kuşadası yangınının kara bulutları Muğla’yı saran dumanlar bulutları sardı
  18. 21:52 Kuşadası’nda yangına yakın yerleşim alanlarındaki evler tahliye edilmeye başlandı
  19. 21:48 Yusuf Erdoğan Konyaspor’da forma giyecek
  20. 21:44 Değerinden Ucuza Kirada Oturanlara Kötü Haber: Tek Celsede Tahliye Kararı Verildi, Emsal Olacak!
Politika Haberleri