İYİ Parti’den tutuklamaya tepki "Ege Akersoy'un tutuklanmasını hukuka aykırı"

İYİ Parti’den tutuklamaya tepki

İYİ Parti’den tutuklamaya tepki "Ege Akersoy... İYİ Parti, enflasyonun yüksek artışını eleştiriyor, Filistin'e destek yürüyüşündeki olaylara dikkat çekiyor. Ege Akersoy'un tutuklanmasını hukuka aykırı buluyor. Haksız iddialara karşı hazırlıklı. Yerel seçimlere kararlılıkla hazırlanıyorlar.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 5 Ocak’tan itibaren partisinin milletvekillerinin, genel başkan yardımcılarının ve genel idare kurulu üyelerinin sahaya ineceğini söyledi. Zorlu, “Bize yönelik saldırılar karşısında, 81 il ve ilçelerinde aday çıkarma kararımızın nasıl haklı olduğunu milletimize anlatmaya sürdüreceğiz” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Başkanlık Divanı toplantısı peşinden genel düzce merkez binasında kameraların karşısına geçti. Türkiye İstatistik Kurumu’nun TÜFE rakamlarını açıkladığını hatırlatan Zorlu, “2023 senelik tüketici enflasyonunu öğrenmiş olduk. TÜİK, ‘2023’te ortalama fiyatlar 2022’ye kıyasla yüzde 64,8 arttı’ dedi. Diğer fiyat endeksleri ne dedi? İTO yüzde 74,9; ENAG yüzde 127,2 arttı dedi. TÜİK’e olan güven pek kolay toplanacak gibi değil fakat hepimizi ilgilendiren, gelirimizi belirleyen ne yazık ki, TÜİK’in açıkladığı resmi enflasyon. TÜİK’in enflasyonu düşük açıkladığına dair kaygılarımız azalmış olmasa da açıklanan haliyle bile enflasyon oldukça yüksek.” dedi.

1999’dan sonra ilk defa senelik enflasyonun, iki yıl üst üste yüzde 60’ın üzerinde açıklandığını aktaran Zorlu, “Mesela AK Parti göreve geldiğinde senelik enflasyon yüzde 29,8’di. Ama geçen yıl yüzde 64,3 ile biten enflasyonu bu yıl yüzde 64,8’e çıkarmanın başarısını bir şekilde anlatacaklarını da şüphesiz hep birlikte izleyeceğiz. Mesela 143 harcama grubunun 20’sinde 2023 senelik enflasyonu, yüzde 100’ün üzerinde. Bu 20 ürün grubunun içinde kırmızı et var, ulaştırma var, kira var, hastane hizmetleri var.” şeklinde konuştu. 

 

İYİ PARTİ LİDERLERİNDEN SAHAYA İNME KARARI

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 5 Ocak'tan itibaren parti liderleri, milletvekilleri ve genel idare kurulu üyelerinin sahaya inerek 81 il ve ilçelerindeki vatandaşlarla buluşacaklarını açıkladı. Bu kararın, partiye yönelik saldırılara karşı alınan bir önlem olduğunu ve millete kararlarını anlatma çabasının sürdürüleceğini vurguladı.

ENFLASYONDAKİ YÜKSEK ARTIŞ VE TÜİK

Zorlu, Türkiye İstatistik Kurumu'nun TÜFE rakamlarını değerlendirerek, 2023 senelik tüketici enflasyonunun yüzde 64,8 arttığını belirtti. TÜİK'in açıkladığı resmi enflasyonun yüksek olduğunu ifade eden Zorlu, diğer fiyat endekslerinin de yüksek artışlar gösterdiğini kaydetti. Enflasyondaki yüksek artışın, ekonomik yönetimdeki başarısızlığı gösterdiğini dile getirdi.

EGE AKERSOY'UN TUTUKLANMASI VE HUKUKA AYKIRI

Zorlu, Filistin'e destek yürüyüşü sırasında yaşanan olaylara dikkat çekerek, üniversite öğrencisi Ege Akersoy'un tutuklanmasının hukuka aykırı olduğunu savundu. Fiziksel şiddetin savunulamayacağını belirten Zorlu, ancak Akersoy'un tutuklanmasının eşitlik ve ölçülülük ilkesine aykırı olduğunu ifade etti.

İYİ PARTİ'DE HAKSIZ İDDİALARA KARŞILIK

Zorlu, basın toplantısında İYİ Parti lideri Meral Akşener'in ileri sürülen iddialara yanıt verdi. Akşener'in il ve ilçe başkanları toplantısında kullandığı ifadelerin gerçek dışı olduğunu belirten Zorlu, partiye yönelik algı operasyonlarına karşı hazırlıklı olduklarını ifade etti. Ayrıca, yerel seçim hazırlıklarına ilişkin bilgi vererek, aday belirleme çalışmalarının titizlikle sürdüğünü ve liderlerin sahaya inme kararı aldıklarını açıkladı.

 

"İYİ Parti’den tutuklamaya tepki "Ege Akersoy'un tutuklanmasını hukuka aykırı"" haberi, 03 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 03 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İYİ Parti’den tutuklamaya tepki "Ege Akersoy'un tutuklanmasını hukuka aykırı" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İYİ Parti’den tutuklamaya tepki "Ege Akersoy'un tutuklanmasını hukuka aykırı" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 12 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:07 Emre Belözoğlu: Ankaragücü'nün Tek Hedefi Önümüzdeki 6 Puandan Tam Puan Almak
  2. 23:03 Fenerbahçe Teknik Direktörü Kartal: Galatasaray Maçına Odaklandık!
  3. 22:58 Sıvı Çamaşır Deterjanı Kullanımında Yapılan Hatalar: Dozaj Kontrolü ve Uygun Uygulama Önemli!
  4. 22:55 Markus Gisdol: Konyaspor'un İyi Savaşı Galibiyeti Getirdi
  5. 22:49 Bayer Leverkusen, Bochum'u 5-0 Mağlup Ederek Zirvedeki Yerini Sağlamlaştırdı!
  6. 22:48 Burçlar İçin Yepyeni Bir Hafta: İlişkilerde Sırlar, Sağlıkta Mucizeler ve İş Hayatında Başarılar!
  7. 22:40 Putin'in Yeni Kabine Atamaları: Rusya'da Hükümet Değişiklikleri
  8. 22:39 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: Galatasaray ve Fenerbahçe Şampiyonluk İçin Son Kozlarını Oynuyor
  9. 22:36 Okan Buruk: Fenerbahçe Derbisi Öncesi Şampiyonluk Hedefiyle Odaklandık
  10. 22:31 Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz: Yabancı VAR Hakemlerini Kabul Etmiyorum
  11. 22:01 Gökhan Karagöl: “Bir maç bu kadar katledilemez” dedi ve tepki gösterdi!
  12. 21:50 Erman Toroğlu Fenerbahçe'yi sert bir şekilde uyardı!
  13. 21:44 İsmail Kartal maç hakkında konuştu! Kayserispor maçını değerlendirdi!
  14. 21:40 Hollywood'un "B Film Kralı" efsane yönetmen Roger Corman, hayata gözlerini yumdu!
  15. 21:35 Galibiyet golü Berkan Kutlu’dan geldi!
  16. 21:02 Fenerbahçe, Kayserispor'u karşısına alacak!
  17. 20:50 Sivasspor’da İbrahim Akdağ kırmızı kart gördü, oyun dışı kaldı!
  18. 20:41 Geçtiğimiz hafta ekrana gelmemişti. Bahar dizisinden bir kötü haber daha geldi
  19. 20:16 Nihal ve Bahar Candan Soruşturmasında Yeni Gelişme Yaşandı! İtiraf Geldi!
  20. 20:06 Fenerbahçe'den deprem krizi!
Politika Haberleri