İyi Partili Andican: Meral Akşener, 6’lı masaya “Adayım” talebi getirmeyecek

İyi Partili Andican: Meral Akşener, 6’lı masaya “Adayım” talebi getirmeyecek

İyi Partili Andican: Meral Akşener, 6’lı mas... İyi Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz'ın “Akşener'in başbakan adayıyım kararını gözden geçirmesini çok isterim, cumhurbaşkanlığına aday olursa kazanır” açıklamasına ilişkin olarak konuştu.

“Sayın Meral Akşener ilk günden itibaren, kendisinin cumhurbaşkanı adayı olmayacağını, eğer parti birinci parti olursa başbakan adayı olduğunu söyledi.

İyi Parti, en fazla oy alan parti konumuna gelirse aday olacak lakin yapılan tüm konuşmalarda, bu cümle atlanıyor” diyen Andican, “Sayın Genel Başkan'ın ifadelerini doğru yere oturtmazsak, her konuşmacının tanımlamasından farklı sonuçlar çıkarmaya çalışırız” dedi.

Sözcü yazarı Ruhat Mengi'nin sorularını yanıtlayan Andican, “Uğur Bey'in veya Yavuz Ağıralioğlu'nun konuşmalarından farklı bir şeyler çıkarmaya çalışmanın bence bir faydası yok, çünkü bu konuda Genel Başkan'ın tutumu belli. İyi Parti'nin kurullarında şimdiye kadar hiçbir zaman ‘kim aday olsun ve hangi adayı destekleyelim’ bu tartışma yapılmadı” diye konuştu.

"Hangi arkadaşımız açıklama yaparsa yapsın şahsi fikridir”

Andican ayrıca, “Adaylık, cumhurbaşkanı adaylığı, 6'lı masa gibi konularda hangi arkadaşımız açıklama yaparsa yapsın şahsi fikridir” diye belirtti.

"Meral Akşener hiçbir şekilde..."

Parti içinden sık yapılan çıkışlar için "Seçim yaklaşırken Meral Akşener adaylık konusunda fikir değiştirebilir" görüşüne varılmasının kesinlikle yanlış olduğunu ifade eden Andican, “Tekrarlamakta yarar var; Sayın Meral Akşener hiçbir şekilde kendisinin aday olmak istediği yönünde hiçbir talep getirmeyecek, bunu biliyoruz, diğerlerini bilemem” diye konuştu.

“Altılı Masa, Anayasa'nın arkasında durmalı erken seçime onay vermemeli”

Andican erken seçim olasılığı üzerine de konuştu; şu görüşlerini aktardı:

“Muhalefet destek olmadığı takdirde Cumhurbaşkanı normal zamanda yapılacak seçimde ancak YSK'nın kararıyla aday olabilecektir ve YSK'nın bu kararı da Anayasa ve yasaya aykırı bir karar olacaktır. YSK Anayasa'yı devre dışı bırakarak bu kararı verirse bu Cumhurbaşkanı açısından ciddi bir meşruiyet tartışmasının ortaya çıkmasına yol açar. Muhalefet neden nisan mayısta yapılacak bir seçime destek olmamalı, benim görüşüme göre tarihinden bir-iki ay önce yapılacak bir seçimin anlamı yok. Şahsi fikrimi söylüyorum; 6'lı masa bu olaya destek verir ve nisan mayıs ayında bir erken seçime onay verirse bu gerçekten Anayasa'yı arkadan dolaşmaktır, biz bu Cumhurbaşkanı'nı neyle suçluyoruz, Anayasa'yı ve yasaları dikkate almamakla, uymadığı için, aynı şeyi kendimiz yapabilir miyiz? 6'lı masa ve muhalefet Anayasa'nın sahibi olmalı, Anayasa'yı desteklemeli, arkasında durmalı. Bir taraftan ‘Anayasa uymuyorlar” diye iktidarı eleştirir ve kızarken bundan sonraki bir erken seçime onay verirsek bu Anayasa'yı dikkate almamak anlamına gelir. Devlet Bahçeli “seçim zamanında olacak’ diyor, bu durumda aday olabilmesi ancak YSK'nın onayıyla mümkün.”

Erdoğan'ın adaylığı

Andican, seçimin haziran ayında olması ve Erdoğan’ın aday olarak açıklanması durumunda Altılı Masa’nın ne yapacağı sorusuna da, “O artık tamamen 6'lı masanın dışında YSK ile alakalı bir gündem haline dönüşür” diye ifade etti.

"İyi Partili Andican: Meral Akşener, 6’lı masaya “Adayım” talebi getirmeyecek" haberi, 10 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 10 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İyi Partili Andican: Meral Akşener, 6’lı masaya “Adayım” talebi getirmeyecek haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İyi Partili Andican: Meral Akşener, 6’lı masaya “Adayım” talebi getirmeyecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Politika Haberleri