İYİ Partili Koncuk: ”Parti içinde Ümit Özdağ’a yönelik şikayet dilekçesi toplama kampanyası başlatıldı”

İYİ Partili Koncuk: ”Parti içinde Ümit Özdağ’a yönelik şikayet dilekçesi toplama kampanyası başlatıldı”

İYİ Partili Koncuk: ”Parti içinde Ümit Özdağ... İYİ Partili İsmail Koncuk, Ümit Özdağ’a yönelik il başkanları arasında şikayet dilekçesi toplama kampanyası başlatıldığını, böyle bir usulü yadırgadığını belirtti.

Gerçek Gündem’de yer alan habere göre İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun dilekçe yazma kabiliyeti olduğunu ve parti genel merkezine verebileceğine dikkat çeken İsmail Koncuk, “Ümit Özdağ’dan şikayetçiyse, gerçekten ortaya koyduğu iddialar doğruysa dilekçesini İYİ Parti Genel Merkezi’ne verir. Böyle bir durumda İYİ Parti Genel Başkanı da Genel Merkezi de eğer Ümit Özdağ ile ilgili soruşturma açılmasını gerektiren bir durum söz konusuysa soruşturmayı başlatır, disiplini çalıştırır. Partiden ihracı mı gerekiyor; ihraç eder. 81 il başkanına ‘Siz de Ümit Özdağ aleyhinde dilekçe verin’ demek ne demektir? Doğrusu bunu ben çok yadırgadım” diye konuştu.

LİSTEYE TEPKİ GÖSTERİLMEDİ

Koncuk, kongrede hazırlanan ve ‘kara liste’ olarak tanımladığı ‘oy verilmeyecekler’ listesinde ismi bulunan 10 isim arasında Ümit Özdağ ile birlikte yer aldığını hatırlatarak, “Hiç kimse genel merkez yöneticileri, hatta genel başkan dahil ya da bir tane il başkanı çıkıp demedi ki ‘Ayıp değil mi? Bu insanlar bizim partimizi kuran insanlar, emek vermiş insanlar, alın teri dökmüş insanlar, zamanını harcamış insanlar ve bu partiye güven duymuş insanlar’ diye.

Ben, Ümit Özdağ, Aytun Çıray, Yavuz Temizer, Hayrettin Nuhoğlu; bunlar divan üyesi olarak bu partide görev yapmış insanlar. Bir kişi çıkıp demedi ki ‘Ayıp değil mi? Siz nasıl insansınız? Kendi arkadaşlarınıza operasyon yapıyorsunuz’ diye” ifadelerini kullandı.

‘PARTİNİZDEKİ KRİZİ YÖNETEMİYORSUNUZ’

Ümit Özdağ’ın iddialarının yargıya intikal ettiğine vurgu yapan Koncuk, şöyle konuştu:

“Siz İYİ Parti olarak adalet vurgusu ile siyaset sahnesine atıldınız, yani ‘adaleti sağlayacağım, ayak oyunlarını ortadan kaldıracağım’ diye, birçoğu MHP’den kopmuş gerçekten kıymetli dava arkadaşlarımız, İYİ Parti’yi büyük zorluklarla kurdu.

Şimdi siz bu kadar iddialı, siyasi ahlak iddiasıyla bir parti kuracaksınız, ‘biz kendi arkadaşlarımıza kumpas kurulmasına rıza göstermiyoruz’ diye, MHP’den istifa edeceksiniz, ayrılacaksınız; ama sizin kurucularınıza, milletvekillerinize ağır hakaretler olan kara liste ile ilgili ne genel başkandan ne divan üyelerinden ne de bir tek il başkanından ‘Bu yanlıştır’ diyen bir tepki yükselmeyecek. Bunu kabul etmek mümkün değil. Siz Türkiye’yi yönetmek iddiası ile kuruluyorsunuz; partinizdeki bir krizi yönetemiyorsunuz.”

‘İL BAŞKANLARI GÜNAH KEÇİSİ İLAN EDİLİYOR’
Koncuk, operasyon yapılan insanların operasyon yapmakla itham edildiğine dikkat çekerek, “Dışarıda ‘partimize operasyon yapılıyor’ diye adam aramayın. Operasyonu yapan bu partinin en üst mekanizmalarında görev yapan insanlar, İYİ Parti içerisinde. Siz dışarıdan bir operasyonel el aramayın, kirli bir el aramayın. Alenen kimin yaptığı belli.

Şimdi il başkanlarını topun ağzına teşkilat başkanı eliyle bu parti koyuyor. Ve il başkanlarını günah keçisi ilan ediyor. Bir kere yaptığımızın arkasında böyle yiğitçe durabilmemiz lazım. Bunlar ayıp şeylerdir. Böyle milletin algısına hakaret ederek bu işler olmaz” ifadelerini kullandı.

"İYİ Partili Koncuk: ”Parti içinde Ümit Özdağ’a yönelik şikayet dilekçesi toplama kampanyası başlat." haberi, 28 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 28 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İYİ Partili Koncuk: ”Parti içinde Ümit Özdağ’a yönelik şikayet dilekçesi toplama kampanyası başlat.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İYİ Partili Koncuk: ”Parti içinde Ümit Özdağ’a yönelik şikayet dilekçesi toplama kampanyası başlat.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:56 Somerset'te 11 Yaşındaki Kızın Keşfi: Devasa Deniz Sürüngeni Fosili Bulundu!
  2. 12:52 Galeria Karstadt Kaufhof: Dev Giyim Markası İflas Etti, 92 Mağaza Kapanıyor
  3. 12:48 Şarkıcı Zeynep Bastık, Nefes Alma Sorunuyla Mücadele Ediyor
  4. 12:41 İstanbul'da UEFA Komitesi Toplantısı: Türk Futbolunun Geleceği Masaya Yatırıldı
  5. 12:37 Enerji Bakanı: Madenlerde Güvenlik Ön Planda
  6. 12:32 MSB'den Yeni Karar: İncirlik Üssü'nde Ad Değişikliği!
  7. 12:26 Manuel Neuer'in Şampiyonlar Ligi'nde Tarihi Rekoru: 58 Maçta Gol Yemedi
  8. 12:23 Uğur Dündar, Metin Akpınar'ın Kızının Babalık İddiasını Reddediyor
  9. 12:17 Unilever'den Magnum Dondurmalarda Geri Çağırma Kararı: Metal parçacıkları endişesi!
  10. 12:11 Gazze'deki Refah'a İlişkin Askeri Operasyon Planı: Amerika ve İsrail Anlaştı
  11. 12:05 Beypazarı Maden Suyu Skandalı: Bor İddiaları Türkiye'de Gıda Güvenliği Endişesini Arttırıyor
  12. 11:57 Yükseköğretim Kurulu: Türkiye, Uluslararası Öğrenciler için Tercih Edilen Bir Eğitim Merkezi
  13. 11:50 Aselsan, Türkiye'ye Hava Savunma Sistemleri İçin Önemli Sözleşme İmzaladı
  14. 11:47 Türkiye'de Hanehalkı Harcamalarında Kredi Kartı Kullanımında Hızlı Artış: Fitch Ratings Raporu
  15. 11:43 Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor
  16. 11:43 Fatih Altaylı'dan Merkez Bankası Başkanı Karahan'a İddialı Teklif
  17. 11:39 YÖK'ten Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrencilere yönelik açıklama
  18. 11:29 KAP'a açıklama yapıldı: 39 katlı Torun Tower Ofis binası Denizbank'a satıldı
  19. 11:26 TÜİK verileri: Yabancılara bin 778 konut satıldı
  20. 11:22 Fenerbahçe'nin Muhtemel 11'i Belli Oldu: Olympiakos Karşısında Tur İçin Sahada!
Politika Haberleri