İYİ Partili Türkkan: Gençler Suç Çetelerine Yöneliyor, Ekonomik Zorluklar Artıyor

İYİ Partili Türkkan: Gençler Suç Çetelerine Yöneliyor, Ekonomik Zorluklar Artıyor

İYİ Partili Türkkan: Gençler Suç Çetelerine ... İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM Genel Kurulu'nda gençlerin suç çetelerine yöneldiğini ve ekonomik sorunların bu durumu tetiklediğini vurguladı. CHP'li Orhan Sümer, Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılmasını eleştirirken, AKP'li Halit Yerebakan ruh sağlığı reformuna dikkat çekti.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Türkiye'deki suç oranlarındaki artışla birlikte çocuk çetelerinde de belirgin bir yükseliş gözlemlediğini dile getirdi. Türkkan, "Akran grupları ciddi anlamda büyük çetelere dönüşmeye başladı. Gençler, sosyal medyada kendilerine örnek aldıkları suç örgütlerine özeniyor ve suç çeteleri kurarak para kazanmanın peşine düşüyor. Ekonomik sorunlar arttıkça, çocukların bu konulara ilgisi de artıyor. Meclis'in bu meseleye daha fazla dikkat etmesi ve İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıkların bu konuda çalışmalar yapması gerekiyor" şeklinde konuştu.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca'nın başkanlığında toplandı. Oturumda öncelikle İsrail'in Lübnan'ı işgal girişimi ve bölgedeki gelişmeler ele alındı. Ardından, gündem dışı söz alan üç milletvekiline söz verildi.

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılmasının büyük bir yanlış olduğunu savunarak, "Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın 4 şehre hizmet edeceği ve yolcu rakamlarının artacağı iddia edilmişti. Ancak, yolcu sayılarına baktığımızda Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılmasının gereksiz olduğu ortaya çıkıyor" ifadelerini kullandı.

AKP İstanbul Milletvekili Halit Yerebakan, sosyal medyanın gençler için büyük bir tehdit haline geldiğini belirterek, "Gençler her gün saatlerini sosyal medyada geçiriyor ve bu durum anksiyete, depresyon ve düşük öz saygı gibi riskleri artırıyor. Ruh sağlığını merkeze alan kapsamlı bir reformu desteklemeliyiz. Gençlerimizin zihinlerini algoritmalara bırakmak geleceğimizden vazgeçmek demektir" dedi.

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, mısır ithalatında gümrük vergisinin düşürülmesi kararına tepki gösterdi. Bektaş, "Bu karar yerli üreticiyi ciddi zarara uğratacak. Mısırın ton fiyatı serbest piyasada ortalama 2 bin lira düşmüş durumda. Bu yanlış karardan acilen dönülmeli, yerli üretim teşvik edilmelidir" diye konuştu.

MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül ise Bolu'da baz istasyonu ve internet hatlarındaki yetersizliklerin günlük yaşamda ve iş hayatında aksaklıklara yol açtığını belirtti. Akgül, "Bolu ve ilçelerinde telefon ve internet çekmeyen bölgeler ciddi bir sorun haline geldi. Yetkililer ve GSM operatörlerinin bu konuda gerekli çalışmaları yapmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"İYİ Partili Türkkan: Gençler Suç Çetelerine Yöneliyor, Ekonomik Zorluklar Artıyor" haberi, 10 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 10 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İYİ Partili Türkkan: Gençler Suç Çetelerine Yöneliyor, Ekonomik Zorluklar Artıyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İYİ Partili Türkkan: Gençler Suç Çetelerine Yöneliyor, Ekonomik Zorluklar Artıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 10 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:08 Fatih Altaylı internet ve telefon faturasına isyan etti: "Bakan Bey'in dünyadan haberi yok"
  2. 22:02 Patronlardan ilk asgari ücret teklifi geldi: DİSK bu kadar da olmaz dedi
  3. 21:59 EES Uygulama Tarihi Ertelendi: AB'de Yeni Gelişmeler!
  4. 21:57 M4 MacBook Pro'nun satış fiyatı 'pes' dedirtti!
  5. 21:54 Trabzon’da Yazar Buluşmaları Etkinliği: Gerilim ve Tartışmalar Sürüyor!
  6. 21:52 CHP'li vekilden Meclis'te kefenli protesto!
  7. 21:47 Vatandaşa salça diye bakın ne yedirmişler
  8. 21:42 Zimmet suçundan aranan oda başkanı yakalandı
  9. 21:38 Gökhan Gönül Milli Takım'ın hedeflerini açıkladı
  10. 21:27 Deniz Kuvvetleri Tarafından Tahliye: Lübnan'dan Gelen Türk Vatandaşları Mersin'de!
  11. 21:20 Kadına Şiddet Suçlusu Yakalandı! İzmir'de Kadın Polislerin Başarılı Operasyonu!
  12. 21:13 Öğretmenlerin Geleceği İçin Tarihi Adım! TBMM'den Yeni Kanun!
  13. 21:11 Özgür Özel'den kurmaylarına Hatay talimatı!
  14. 21:07 Semih Çelik'in işlediği cinayet sonrası surlar kapatıldı!
  15. 21:05 Elvis Presley'in kızı oğlunun cesedini iki ay evde saklamış!
  16. 20:59 Bilecik Belediyesi'nin konser harcamaları tartışma konusu!
  17. 20:53 İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırıları sonrası Beyrut'ta patlamalar!
  18. 20:47 Kadını takip edip taciz eden şüphelinin cezası 'ev hapsi' oldu
  19. 20:44 Volkswagen, 2027'ye kadar 8 yeni elektrikli araç modeli planlıyor!
  20. 20:31 Mehmet Şimşek Katar'da yatırımcılarla bir araya geldi
Politika Haberleri