İyi Partili Usta: PTT’nin HGS satışlarında büyük bir vurgun var

İyi Partili Usta: PTT’nin HGS satışlarında büyük bir vurgun var

İyi Partili Usta: PTT’nin HGS satışlarında b... "HGS satışlarının tamamının PTT kasasına girme ihtimali varken bunun sadece yüzde 40'ı PTT'ye ait oluyor"

İyi Parti Genel Başkan Meral Akşener’in gündeme getirdiği PTT’nin HGS satışları hakkında konuşan İyi Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, ortada büyük bir vurgun olduğunu söyledi. Usta, "HGS satışlarının tamamının PTT kasasına girme ihtimali varken bunun sadece yüzde 40'ı PTT'ye ait oluyor" dedi. Usta konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na soru önergesi verdiklerini de belirtti.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuştu. Otoyol ve köprü geçişlerinde HGS kullanımının gerektiğini belirten Usta, HGS satış yetkisinin de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile yapılan bir anlaşma çerçevesinde PTT’ye verildiğini söyledi.

PTT’nin kendi kurumsal kimliği ile söz konusu satışı yapması mümkünken bunu yüzde 40’lık hissesine sahip olduğu PTTeM şirketinin internet platformu olan pttavm.com üzerinden gerçekleştirdiğini ifade eden Usta, HGS yüklemek için PTT’nin internet sitesine girildiğinde “Yalnızca pttavm.com üzerinden yükleme yapılmaktadır” uyarısı ile karşılaşıldığına dikkat çekti.

“HGS satışlarının sadece yüzde 40’ı PTT’ye ait oluyor"

PTTeM şirketine bir imtiyaz verildiğini ancak şirketten giriş bedeli ya da başka bir ücret alınmadığını kaydeden Usta, “HGS satışlarının tamamının PTT kasasına girme ihtimali varken bunun sadece yüzde 40’ı PTT’ye ait oluyor. Yüzde 60’lık kısmının da bu şirketin eline geçtiğini ifade ediyoruz” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in konuyla ilgili çıkışı ardından PTT’den yapılan açıklamayı hatırlatan Usta, “'Bu işte PTT karlıdır' anlamında hiçbir açıklama yok.” değerlendirmesinde bulundu.

“Yalnızca pttavm.com üzerinden yükleme yapılmaktadır” uyarısının Akşener’in açıklamaları ardından “İnternet üzerinden PTT müşterileri için yalnızca pttgov.tr, pttturkiyegov.tr, pttavm.com sitelerinden yükleme yapılmaktadır.” şeklinde değiştiğine dikkat çeken Usta, sitelere daha sonra da pttbank’ın eklendiğine işaret etti.

"Devletin bir kurumu bu hale düşer mi?"

Pttbank’tan yükleme yapılamadığını vurgulayan Usta, “Böyle bir şey olabilir mi? Devletin bir kurumu bu hale düşer mi? İddialarımızın doğruluğunu belgelerle ortaya koyuyoruz. Kaldı ki bizim söylediklerimizin bir kısmı alt komisyonda görüşülen 2020 yılı Sayıştay’ın PTT raporunda da var. Yani biz devletin denetçilerinin tespit ettiği bir şeyi biraz daha kamuoyunun gündemine getiriyoruz.” şeklinde konuştu.

PTT’nin başka sayfalarında ise hala sadece pttavm.com isminin geçtiğini vurgulayan Usta; PTT'nin, Ulaştırma Bakanlığı'nın hatta hükümetin açıklama yapmak durumunda olduğunu ekledi.

Sayıştay raporundan başka bir tespiti aktaran Usta, PTT’nin toplamda 12 milyon 60 bin TL ile şirkete yüzde 40 ortak olduğuna dikkat çekip, “Bunu bize nasıl açıklayacaklar?” diye sordu.

Usta şöyle devam etti:

"Esas itibariyle bu yapılan büyük bir vurgundur"

“Esas itibariyle bu yapılan büyük bir vurgundur. Ulaştırma Bakanlığı bunu milletimize açıklamak durumundadır. Milletimizin kıt kanaat geçindiği bu ortamda verdiği paralardan alınan komisyonların-gelirlerin yüzde 60’nin bir başka şirkete… Hakan Çevikoğlu kimdir ben bilmiyorum. Onu gazeteciler olarak sizler araştıracaksınız. Kime yakındır, neden böyle bir imtiyaz verilmiştir, neden hiçbir şey alınmadan böyle bir imtiyaz verilmiştir? Üstelik sermayesi 150 bin TL’lik olan bu şirkete 12 milyon 60 bin TL ile yüzde 40 hissesine sahip olmak için neden para ödenmiştir? Hükümetin bunu açıklaması gerekir.”

"Şeffaf olmadığı için rakamları tam göremiyoruz"

Usta, basın toplantısı ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

HGS satışlarındaki kamu zararı sorulan Usta, “Şeffaf olmadığı için rakamları tam göremiyoruz. Bu Sayıştay’ın raporunda da yok. Şu anda üzerinde çalışıyoruz. İyi Parti olarak Ulaştırma Bakanlığı’na bir soru önergesi verdik. Oradan gelecek cevabı bekliyoruz. Ondan sonra bu iş biraz daha netleşecektir” dedi.

PTT’nin uzun zamandır kötü yönetildiğini Varlık Fonu’na alındıktan sonra ise zararın çok büyük boyutlara ulaştığını ifade eden Usta, HGS dışında PTT hakkında başka iddiaların da ortaya atıldığını hatırlattı.

Usta, gelecek hafta konuyla ilgili araştırma önergesi vereceklerini ekledi.

"İyi Partili Usta: PTT’nin HGS satışlarında büyük bir vurgun var" haberi, 24 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 24 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İyi Partili Usta: PTT’nin HGS satışlarında büyük bir vurgun var haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İyi Partili Usta: PTT’nin HGS satışlarında büyük bir vurgun var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri