İZEV'den örnek çalışma: Zihinsel engelliler için farkındalık sergisi

İZEV'den örnek çalışma: Zihinsel engelliler için farkındalık sergisi

İZEV'den örnek çalışma: Zihinsel engelliler ... Zihinsel engellilerin eğitimi ve toplumsal yaşama kazandırılması için 30 yılı aşkın bir süredir faaliyet yürüten İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim Ve Dayanışma Vakfı, İzmir Karşıyaka’da "Ülkemizden dünyaya örnek,...

Zihinsel engellilerin eğitimi ve toplumsal yaşama kazandırılması için 30 yılı aşkın bir süredir faaliyet yürüten İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim Ve Dayanışma Vakfı, İzmir Karşıyaka’da "Ülkemizden dünyaya örnek, yeni bir nesil farkındalık sergisi" adıyla bir sergi düzenleyecek. Mavi Bahçe’de düzenlenecek sergi, 24 Mayıs – 4 Haziran tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak. Serginin açılış kokteyli 24 Mayıs Çarşamba günü saat 18.00’de gerçekleşecek.

Vakıf’tan sergiyle ilgili yapılan açıklama ise şöyle:

İZEV Vakfı olarak 30 yılı aşkın süredir, "farklı" çocuk genç ve yetişkinlerin eğitimlerini, sosyalleşmelerini, hayatın içinde oldukları gibi yer almalarını destekleyecek faaliyetler yürütmekte, ayrıca toplumda yerleşik bu "farklı" bireyler hakkındaki negatif algılamaları dönüştürecek farkındalık projeleri yürütmekteyiz. Kuruluşumuzdan bu yana 500' ü aşkın çocuk ve yetişkinin hayata dahil olarak kendilerini gerçekleştirebilmelerine destek olduk ve olmaya devam etmekteyiz. Vakfımız kendi alanında bir çok ilki gerçekleştirmiş ve model uygulamaları başlatmış bir sivil toplum örgütü olarak farklı bireylerin haklarının kazanılması, özel eğitim ve topluma kazandırılmaları noktasında önemli görevler üstlenmiştir.

Bu kapsamda gerçekleştiğimiz çalışmalardan sonuncusu ise HAYAT VE BİZ çatısı altında 3 temadan oluşan ve ilk etabını SANAT VE BİZ'in oluşturduğu yeni nesil sosyal sorumluluk projesi. Dünyada ilkleri gerçekleştirmeyi ve halihazırda yürütülmekte olan sosyal sorumluluk projelerinin bırakamadığı derin etki ve tam farkındalığı oluşturmayı hedeflediğimiz projemiz, yurt çapında ilgi görmeye ve 10.000.000 kişiye erişmek üzere ilerlemeye devam ediyor. SANAT VE BİZ, dünyaca ünlü 12 tabloda down sendromlu gençlerin yüzleriyle yer aldıkları ve "hayatın her alanında olduğu gibi sanatta da varız!" dedikleri bir proje. Vakfımız, bu projeyle bu gençlerin ötekileştirilmeleri ve aşırı pozitif ayrımcılığa tabi tutularak ister istemez bir çok alanda dışarıda kalmalarına karşı bir duruş olarak, aslında hepimizin belli düzeylerde tanıdığı dünyaca ünlü sanatçılar ve ressamların da farklı bireyler olduklarını, örneğin dehasına hayran olduğumuz Leonardo da Vinci'nin normal olduğunu iddia edemeyeceğimizi ve eğer bugün yaşasaydı bir down sendormlu erişkini de tablolarında resmedebileceğini ifade ediyor. Projede görev alan gençler hepimiz gibi birer profesyonel konumundalar ve her aşamada aktif rol alarak, kendi farkındalık mesajlarını kendileri veriyorlar.

Geçtiğimiz aylarda yine dünyada bir ilki gerçekleştirerek down sendromlu gençlerin birer star olarak kırmızı halıda yürüdüğü ve ünlü sanatçılara, bilim ve spor dünyasının saygın şahsiyetlerine imzalı koleksiyon defterler hediye ettikleri bir gala gecesi düzenledik. 20'ye yakın önemli şahsiyetin desteklediği gecemiz basında büyük yankı uyandırdı.

Proje sergimiz Ocak ayından itibaren Özdilek AVM, Nişantaşı City's, İstinyePark, Akasya ve Palladium Alışveriş merkezlerinde, Üniversitelerde ve Kolejlerde çeşitli eventlerle birlikte sergilendi ve müthiş ilgiyle karşılandı. Ekte tanıtımını bulabileceğiniz projemizi İstanbul, Ankara, Bursa ve Konya'da sergiledik. Yaz programı dahilinde önce İzmir Mavi Bahçe'de, ardından da Bodrum Milta Mirana'da da ziyaretçilerle buluşturmayı ve on milyon kişiye zihinsel engelli olarak tanımlanan "farklı" bireyler hakkında derin farkındalık kazandırmayı hedeflemekteyiz.

Projemiz aynı zamanda ülkemizden dünyaya açılan ve farklı bireylerin her aşamasında bizzat aktif rol aldıkları ilk sosyal sorumluluk projesi olma hedefini de gerçekleştirmeye adım adım yaklaşmaktadır. 2. serimiz olan HAYVANLAR VE BİZ temasının yurt dışı lansmanını Eylül ayı itibariyle Helsinki' de gerçekleştirerek yurt dışı sergi ve etkinliklerimizi Londra, İtalya, Paris ve Dubai ile sürdürmeyi amaçlamaktayız. Bunların yanı sıra sosyal medyayı kapsayacak ve ses uyandıracak yeni nesil farkındalık çalışmamızı dünya çapında bilinir hale getirmek üzere çalışmalarımız Haziran ayı itibariyle hayata geçecektir. Sizlerle tanışıp, birlikte de yol alabilmek için iletişimde olmayı ümit ediyoruz. İlginize Şimdiden teşekkür ederiz.

afis-006.jpg

"İZEV'den örnek çalışma: Zihinsel engelliler için farkındalık sergisi" haberi, 18 Mayıs 2017 tarihinde yazılmıştır. 18 Mayıs 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan İZEV'den örnek çalışma: Zihinsel engelliler için farkındalık sergisi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İZEV'den örnek çalışma: Zihinsel engelliler için farkındalık sergisi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:50 Ukrayna'da Rus Saldırısı: Harkov ve Kiev'de Yeni Gelişmeler
  2. 17:38 Galatasaray, Süper Lig Şampiyonluğu İçin Real Madrid'in Golcüsü Joselu'yu Hedefliyor
  3. 17:31 İspanya'da Del Bosque RFEF Denetim Komisyonu Başkanı Olarak Atandı
  4. 17:26 Fenerbahçe'den İsmail Kartal ve Edin Dzeko İddialarına Net Yanıt: Kriz Yok!
  5. 17:23 Ömer Çelik'ten açıklama: Irak, PKK'yı terör örgütleri listesine almalı
  6. 17:23 Kudüs’te Türk Vatandaşı İsrail Polisi Tarafından Öldürüldü!
  7. 17:16 Lisede Elektronik Sigara Tartışması: Öğrenci Müdür Yardımcısını Bıçakladı
  8. 17:09 Sınır Ötesi Operasyon: Türkiye, PKK Terörüne Karşı Kararlılığını Sürdürüyor
  9. 17:06 AB Komisyonu, Meta'nın AB Dijital Hizmetler Yasası İhlali İddiasıyla Soruşturma Başlattı
  10. 17:02 Trump "sus payı" davasında 10 bin dolarlık ihlal cezasına çarptırıldı
  11. 17:00 Yunanistan artık Türk ziyaretçilere 10 ada için sınırda vize verecek: İşte o adalar
  12. 17:00 Merkez Bankası Başkanı Karahan enflasyon mesajı verdi
  13. 16:57 Bakan Bayraktar açıkladı: “2024’de madenciliğe 106 milyar kamu yatırımı yapılması hedefleniyor”
  14. 16:57 UNRWA Genel Komiseri: Gazze'deki İnsani Yardım İlerliyor Ancak Yetersiz
  15. 16:55 Ünlü bir bankanın Türkiye'deki yatırımcılarına dolar tavsiyesi verdiği belirtiliyor
  16. 16:55 AB, havayolu şirketlerine 'yeşil iddia' uyarısında bulundu
  17. 16:54 Galatasaray'da Barış Alper Yılmaz piyangosu gündemde: Dünya devileri sıraya girdi!
  18. 16:52 Arda Güler: Gol Sevincim Tevekküle Dayanıyor
  19. 16:51 Covid-19 DNA'sını Keşfeden Bilim İnsanı laboratuvarına alınmadığını açıkladı
  20. 16:50 Askere Gitmemek İçin 40 Takla! Estetik, O, Bu, Şu Derken! Gelinlik Giydi!
Kültür Sanat Haberleri