İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Zeytine saygıda kusur etmemek gerek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Zeytine saygıda kusur etmemek gerek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer... “Zeytin bizim için en önemli değerlerden biri”

Seferihisar’da düzenlenen Zeytine Sadakat Buluşmasına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Zeytin bizim için en önemli değerlerden biri. Bu kainatta insanlıktan bile eski. Zeytine saygıda kusur etmemek gerek” dedi.

Seferihisar’ın Orhanlı köyünde yapılan Zeytine Sadakat Buluşması'nda konuşan Başkan Soyer, “Zeytin fidanı dağıtımına başlarken amacımız aslında meclise intikal eden zeytinliklerin madene açılmasıyla ilgili yasa tasarısının iptalini dillendirmek, onunla mücadele etmekti. Çok şükür geri adım attılar, yine vazgeçtiler. Bunun heyecanını yine beraber paylaşalım. Onlar defalarca deniyorlar. ‘Acaba direnç görmezsek bu defa başarır mıyız?’, ‘Direnç görmezsek zeytinlikler madene açılır mı?’ diye uğraşıp duruyorlar. Biz buna izin vermeyeceğiz” dedi.

“Zeytin bizim için en önemli değerlerden biri”

Yemyeşil doğaya, zeytin ağaçlarına hayranlığı dile getiren Soyer, “Bu koskoca kainatta binlerce yıldır biz hep mahvetmişiz bu güzelim doğayı. İnsanın içi parçalanıyor lakin bir çare var. Bunu durdurmak mümkün. Küresel iklimle mücadele doğaya sahip çıkmakla geçiyor. Bu kainatta mutlulukla, huzurla yaşayabileceğiz. Zeytin bizim için en önemli değerlerden biri. Bu kainatta insanlıktan bile eski. Zeytine saygıda kusur etmemek gerek. Olağanüstü güzellik aynı zaman da da ekmek. Zeytin çoluk çocuğun istikbali. Bu cennete sonuna kadar sahip çıkacağız kimsenin kuşkusu olmasın. Orhanlı’yı ne jeotermale ne de madene teslim ettirmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Yerli Malı Haftasını geçtiğimiz gün İzmir Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Halinde kutladıklarını dile getiren Soyer, “Yüzyıl önce İktisat Kongresiyle başlamış yerli malı, yeni kurulacak cumhuriyetin tam bağımsız ve kendi kendine yeten bir ülke ekonomisi olması için alınması gereken kararlar alınmış. Dünyada büyük ekonomik kriz patladığında Türkiye kendi yağında kavrulan bir ülke olarak o krizleri hafif atlatmış. Dünyanın en büyük 7 ekonomisinden biriymişiz İktisat Kongresi’nin yapıldığı yıllarda. Enerji ihtiyacının yüzde yüzünü bu topraklardan temin ediyormuşuz” diye konuştu.

“İki çocuğumu bu topraklardan kazandığım parayla okuttum”

Yaşamını zeytin üreticiliğiyle devam ettirdiğini belirten kadın zeytin üreticilerden Mehtiye Kaya, “50 yaşındayım ben kendimi bildim bileli çiftçilikle uğraşıyorum. Ben iki çocuğumu bu topraklardan kazandığım parayla okuttum. Köyümüze jeotermal kurmak istediler onunla da hukuksal olarak mücadele ettik” şeklinde konuştu.

2023’ün ilk yarısında 213 bin zeytin fidanı dağıtılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürdüğü tarımsal destek programı çerçevesinde bugüne kadar İzmir genelinde üreticiye 2.5 milyon zeytin fidanı olmak üzere toplamda 5 milyon fidan dağıtımı yapıldı. 8 ilçeye toplam 11 bin 85 adet memecik zeytini dağıtıldı. 2023’ün ilk döneminde ise 213 bin meyve ve zeytin fidanı dağıtılacak. 

"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Zeytine saygıda kusur etmemek gerek" haberi, 17 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 17 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Zeytine saygıda kusur etmemek gerek haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Zeytine saygıda kusur etmemek gerek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  2. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  3. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  4. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  5. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  6. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  7. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  8. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
  9. 04:37 Pastacıların sırrı ifşa oldu! Kek kabartmak bu kadar kolay!
  10. 04:35 Microsoft Store yeni güncellemeyi kullanıcılarına sundu
  11. 04:31 Elon Musk duyurdu: X artık ücretli olacak!
  12. 04:29 Telegram kurucusundan açıklama: Bir yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşacak!
  13. 04:27 WhatsApp'a eskiden kullandığımız MSN özelliği geliyor!
  14. 04:23 Akıllı telefonların ömrü kaç yıl?
  15. 04:20 Yenilenen EQA ve EQB Türkiye’de!
  16. 04:13 Mükemmeliyetçilik: Başarının düşmanı mıdır yoksa dostu mu?
  17. 04:10 Hıdırellez’de neden yere nar atılır?
  18. 04:07 21 Nisan 21° Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs kavuşumunda devrim yaşayacak burçlar!
  19. 04:01 Bu sarma sırrını neredeyse kimse bilmiyor: En lezzetli sarmaların sırrı bir yemek kaşığında gizli!
  20. 04:01 Epic Games, iki oyunu ücretsiz olarak sunuyor! Fırsatı kaçırmayın: Son gün 25 Nisan!
Politika Haberleri