Izmir Büyükşehir Belediyesi'nin Dev Adımı: Kariyerimiz.com.tr ile İşsizliğe Son!

Izmir Büyükşehir Belediyesi'nin Dev Adımı: Kariyerimiz.com.tr ile İşsizliğe Son!

Izmir Büyükşehir Belediyesi'nin Dev Adımı: K... Izmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde hayata geçen 'Kariyerimiz.com.tr' projesi, iş arayanları ve işverenleri bir araya getirerek, işsizlik sorununa karşı çığır açıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ekim 2023'te başlattığı "Kariyerimiz.com.tr" projesi, işsizlik problemi ve işverenlerin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamada önemli bir başarı elde ediyor. Platform, iş arayanları ve işverenleri bir araya getirerek, kariyer yolculuğuna hız kazandırıyor. Proje, kısa sürede 213 işveren tarafından 185 iş ilanına ev sahipliği yaparken, bu ilanlara yapılan başvuru sayısı 5 bine ulaştı. Platform üzerinden iş bulanların sayısı ise 20 oldu.

İŞ BULMA SÜREÇLERİNDE HIZLI ÇIKIŞ

Projeden yararlanan bireyler, kariyer basamaklarını hızla tırmanarak iş bulma süreçlerindeki kolaylıkları vurguluyor. Elektrik Teknisyeni Ali Osman Sayın, "İşsizlik dönemi benim için çok zor geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu kariyerimiz.com.tr sitesine başvuru yaptım. Orada Elektra firmasını gördüm. Elektrik elemanı arıyorlardı. Buraya başvuru yaptım ve kısa sürede geri dönüş oldu. İşim oldu" şeklinde konuştu.

İZMİR İÇİN AVANTAJ SUNAN BİR PLATFORM

Tekstil Mühendisi Tarık Burak Arttırıcı, diğer sitelerden farklı olarak sadece İzmir'de bulunan iş ilanlarının yer aldığı platformun büyük bir avantaj sunduğunu belirtti. Arttırıcı, "Sadece İzmir için böyle bir şey olması inanılmaz bir olay çünkü yalnız İzmir’de iş arıyordum. Böyle bir filtre yapmak diğer sitelerde çok daha zor fakat İzmir için çok büyük bir avantaj. Çok büyük bir kolaylık" ifadelerini kullandı.

İŞ BULMAK ARTIK DAHA KOLAY

Muhasebe Elemanı Burak Dede, "Sürecin bu kadar hızlı ilerleyeceğini düşünmüyordum. Günümüzde kimse kolay iş bulamıyor ve genç kabiliyetlere, tecrübesiz kişilere çok iş verilmiyor. Ancak bu site üstünden kolayca iş buldum. Güvenilir bir site, iş arayanların bu site üstünden başvuru yapmalarını tavsiye ederim" dedi.

İŞVERENLERDEN ÖVGÜ

Ege Deniz Tekstil İnsan Kaynakları Müdürü Selim Pilavcı, Kariyerimiz.com.tr'nin aktif kullanıcıları olduğunu belirterek, "İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kariyer Fuarı’nda projenin lansmanı vardı, ona katıldık. Hemen sonrasında 2 tane pozisyona ihtiyacımız oldu. O pozisyonumuz için ilanımızı açtık ve çok sayıda başvuru aldık. Bu da bizi çok mutlu etti. Çok aktif bir kullanıcı olduğunu gördük. 2 pozisyon için de arkadaşlarımızı bu siteden sağladık. Mülakatlarımızı yaptık ve şu anda firmamızda aktif görev yapıyorlar. İzmir için bence çok önemli bir çalışma oldu" dedi.

İHTİYAÇ ANINDA KAPILARINI ÇALACAK İLK ADRES

Ege Deniz Tekstil Genel Müdür Yardımcısı Ayşin Özbulut ise, "Bizim için güvenilir kaynaktan eleman bulmak çok önemli. Bu yüzden de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu işi çok destekliyoruz. İhtiyacımız olduğunda çalacağımız ilk kapı burası olacak" şeklinde açıklamalarda bulundu.

HIZLI İŞ BAŞVURUSU İMKANI

Kariyerimiz.com.tr platformu, her an her yerden kolaylıkla erişim sağlanabilen bir yapı sunarak kullanıcılara hızlı iş başvurusu imkanı tanıyor. İş arayanlar diledikleri zaman ücretsiz üye olup kişisel bilgilerini güncelleyebilirken, işverenler de platform üzerinden ücretsiz bir şekilde iş ilanlarını yayınlayabiliyorlar. Bu sayede hem iş arayanlar hem de işverenler, kariyer yolculuklarını daha etkili ve hızlı bir şekilde yönetebiliyorlar.

"Izmir Büyükşehir Belediyesi'nin Dev Adımı: Kariyerimiz.com.tr ile İşsizliğe Son!" haberi, 24 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 24 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Izmir Büyükşehir Belediyesi'nin Dev Adımı: Kariyerimiz.com.tr ile İşsizliğe Son! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Izmir Büyükşehir Belediyesi'nin Dev Adımı: Kariyerimiz.com.tr ile İşsizliğe Son! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:04 Çok kuvvetli sağanak geliyor: Meteoroloji saat vererek uyardı
  2. 01:17 DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu halka seslendi: "Taksim'de olmak için buluşacağız"
  3. 01:09 İngiltere'den Ruanda'ya Gönüllü Göç: Sığınmacı 3 Bin Sterlin Karşılığında Ayrıldı
  4. 01:03 Şampiyonlar Ligi Yarı Finalinde Bayern ve Real Arasında Beraberlik
  5. 00:57 Bira Partisi Yükselişte: Parlamento Hedefiyle Yola Çıkıyor!
  6. 00:52 Ankara, Şiddetli Sel İle Mücadele Ediyor!
  7. 00:45 İddia: İmamoğlu, Yasaklara Rağmen 1 Mayıs'ta Taksim'e Çıkılmamasına Karşı; Korteje Katılmayacak!
  8. 00:40 Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Araç İçin Savunma: 'İhtiyaç!'
  9. 00:30 Rusya'nın Saldırısı: 'Harry Potter Kalesi'nde Ölü ve Yaralılar!
  10. 00:13 Koton'un halka arz detayları belli oldu! Giyim devi, 70 ülkeye ürün satıyor: İşte detaylar
  11. 00:12 VakıfBank, Ekonomiye 2 Trilyon TL Katkı Sağladı!
  12. 00:11 Dikkat! Temassız kart sahipleri için limit 1500 liraya yükselecek: Tarih açıklandı
  13. 00:08 Oğuzhan Koç'tan boşanmıştı: Demet Özdemir konuştu!
  14. 00:08 ABD'den Ford'a 'ölümcül' otomobil özellikleri soruşturması
  15. 00:05 Plastik Tespiti Ünlü Çikolata Markasını Vurdu! Ürünler Toplanıyor!
  16. 00:02 ABD "Türkiye'nin Exxon Mobil ile görüşmesine" ilişkin açıklamada bulundu
  17. 00:02 Kılıçdaroğlu emekçilere Taksim çağrısında bulundu
  18. 00:00 Yenilenen Cupra Formentor, 100 km menzil ve 333 PS performansıyla etkiliyor!
  19. 23:42 Hastane yerine kuaföre giden Nihal Candan'ın tahliyesine itiraz!
  20. 23:33 İstanbulspor tarih vererek Dursun Özbek’e sesleniş yaptı!
Yerel Gündem Haberleri