İzmir Emniyet müdürü açıkladı: Atalay Filiz'in üzerinden ne kadar para çıktı?

İzmir Emniyet müdürü açıkladı: Atalay Filiz'in üzerinden ne kadar para çıktı?

İzmir Emniyet müdürü açıkladı: Atalay Filiz'... İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir Menderes'te yakalanan seri cinayet zanlısı Atalay Filiz ile ilgili açıklama yaptı. Atalay Filiz'in firarda iken üzerinde küçük bir servetlle yakalanması, 'aileden destek mi aldı?' ihtimalini...

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir Menderes'te yakalanan seri cinayet zanlısı Atalay Filiz ile ilgili açıklama yaptı. Atalay Filiz'in firarda iken üzerinde küçük bir servetlle yakalanması, 'aileden destek mi aldı?' ihtimalini akıllara getirdi.

Emniyet müdürünün açıklamalarından satırbaşları;

"Bugün 7.30 sıralarında İzmir gümüldür'de yakalanmıştı. Ulusal medyada seri katil olarak yer bulan ve Mayıs ayının son günlerinde ilimize geldiğine ilişkin bir takım bilgilerin paylaşıldığı Atalay Filiz'in ayın 27'inde üçüncü cinayetten sonra ilimize geldiği, Buca'da bir internet kafede 3,5-4 saat bir takım temaslar kurduğu, konaklama yeri konusunda arayışlar içinde olduğu tespit edildi. 27'siyle 30'u arasındaki süreçte İzmir'de olduğunu öğreniyoruz. Bununla ilgili kamera kayıtlarımız teyit ediliyor. Sonra bir bekar evinde kalıyor. 31 Mayıs sabahı eşyalarıyla il merkezinden ayrılıyor. Bu süre içerisinde Atalay Filiz'in İzmir'de, daha önce İzmir'de yaşamasından dolayı, Gümüldür-Özdere bölgesinde kaldığı, Çeşme taraflarına hiç gitmediği, ilimizi hiç terk etmediği anlaşılıyor. Birkaç gün pansiyonlarda, arazilerde, sahillerde, ormanda kalmış. Geçmişte doğada yaşama konusundaki becerileri nedeniyle yeme içmesini doğadan temin ettiği anlaşılıyor.

MİNİBÜSTE YAKALANDI

Bugün Gümüldür-İzmir seferi yapan bir minibüste bir vatandaşımızın, Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ihbar yapması üzerine, arkadaşarımız şehir istikametinde kapama oluşturuyorlar. Şahıs şüphelendiği için minibüsten inip, başka minibüse biniyor. Duyarlı vatandaşımız ikinci minibüse bindiği bilgisini veriyor. Şahıs minibüs içerisinden alınıyor.

Atalay Filiz'in gözaltındaki ilk görüntüsü

İHBARI YAPAN VATANDAŞA ÖDÜL

Duyarlılık gösteren, 2 haftayı aşkın süre içinde, cinayet şüphelisi şahsa benzerliği nedeniyle her türlü ihbar ve bilgi kanallarını zorlayan, ihbar eden duyarlı bir toplum tablosu ortaya koyan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu olayda da gördük ki kamuoyuna yansıyan hadiselerde vatandaşlarımız duyarlı oluyor. Vatandaş-polis işbirliğiyle çözümlenmiş. İhbarı yapan vatandaşımıza teşekkür ediyoruz, emniyet müdürlüğü olarak da ödüllendireceğiz.

Atalay Filiz 2013 yılında tüfekle işlenen iki cinayetin faili olarak aranıyordu. En son da 27 Mayıs 2016'da İstanbul'da bir bayanın bıçakla öldürülmesi faili olarak aranıyor. Fransa'da arkadaşlık yaptığı bir kız arkadaşının durumuyla ilgili sorumlu olduğu yazıldı, çizildi.

ÜZERİNDEN ÇIKANLAR

Üzerinde kendi adına düzenlenmiş pasaport var. En son 2012 yılında Endonezya'ya çıkış yapmış. Geçerlilik süreci de bitmiş. Gerçek kimliği var, 4 adet kendi fotoğrafı olan sahte kimlik var. Kendi fotoğrafı olan, değişik vatandaş fotoğrafları olan 3 adet sahte ehliyet var. 14 adet de açık, aktif kredi ve banka kartları var. 2 adet avcı-komando bıçağı var, biber gazı var, 10 bin TL var, 3 bin 500 Euro var, bir Fransız vatandaşının vatandaşlık belgesi var, yaşam malzemeleri var. Şahsın medyaya yansıyan valizler, bavullarda bir takım günlük eşyaları, kitapları varmış. Bunların yük olduğunu düşünerek çöplere atmış.

AİLE İLE 3 YILDIR TEMASI YOK

Şahsın 3 yıldır ailesiyle teması olmadığını biliyoruz. Babasını İzmir'de hava subayı olması nedeniyle İzmir'i çok iyi bildiğini anlıyoruz. Şahıs bugün ilimizde yakalandı. Endişe vatandaşlarımız rahat olsunlar. "

"İzmir Emniyet müdürü açıkladı: Atalay Filiz'in üzerinden ne kadar para çıktı?" haberi, 12 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 12 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İzmir Emniyet müdürü açıkladı: Atalay Filiz'in üzerinden ne kadar para çıktı? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İzmir Emniyet müdürü açıkladı: Atalay Filiz'in üzerinden ne kadar para çıktı? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  2. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  3. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  4. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  5. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  6. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  7. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  8. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  9. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  10. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  11. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  12. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  13. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  14. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  15. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  16. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  17. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  18. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  19. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  20. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
Gündem Haberleri