İzmir Halk Sağlığı Laboratuvarı kapatıldı: İzmirliler bulaşıcı hastalık tehdidine de açık hale geldi

İzmir Halk Sağlığı Laboratuvarı kapatıldı: İzmirliler bulaşıcı hastalık tehdidine de açık hale geldi

İzmir Halk Sağlığı Laboratuvarı kapatıldı: İ... İzmir'i vuran 6,9'luk depremde zarar gören İzmir Halk Sağlığı Laboratuvarı kapatıldı. İzmir Tabip Odası laboratuvarın kapatılmasının ciddi bir halk sağlığı sorunu yaratacağını dile getirdi.

İzmir Tabip Odası ise bu kapatılmanın ciddi bir halk sağlığı sorunu yaratacağını dile getirdi. İzmir depreminde binası ağır hasar gören İzmir Halk Sağlığı Laboratuvarı kapatıldı. Laboratuvar kadrosunda görev yapan deneyimli sağlık personeli de ilçe sağlık müdürlüklerine dağıtıldı.

Konu hakkında yazılı açıklama yapan İzmir Tabip Odası, İzmir Halk Sağlığı Laboratuvarının kapatılmasının ciddi bir halk sağlığı sorunu yaratacağını söyledi.

Yapılan açıklamada, laboratuvarın kapatılmasıyla Türkiye’nin üçüncü büyükşehrinde kamuda yetkili suyun kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerinin yapılamayacağı dile getirilirken şu sorular yöneltildi;

-Depremde binası hasar gören İzmir Halk Sağlığı Laboratuvarı halen boş bulunan İzmir Konak Doğumevi Binasına veya bugün İzmir İl Sağlık müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından kullanılan kendi gerçek binasına taşınmadı ve yılların getirdiği birikimi göz ardı edilerek kapatıldı?

-İzmir Halk Sağlığı Laboratuvarının tüm değerli cihazlarının İzmir’in Urla ilçesindeki bir depoya kaldırılacağı iddiası ne anlama gelmektedir? Yoksa binadaki deprem hasarı bahane edilerek laboratuvarın tamamen kapatılması mı; amaçlanmaktadır?

-İzmir Halk Sağlığı Laboratuvarının yapmakla sorumlu olduğu klinik kan analizleri için bir süredir özel şirketlerden hizmet alınırken, şimdi de deprem sonrası su numuneleri ve diğer klinik dışı numuneler Aydın ve Afyon Halk Sağlığı Laboratuvarına gönderilmeye başlanmıştır. Bu durum süreklilik kazanacak mıdır? Kazandığı takdirde İzmir Halk Sağlığı Laboratuvarı’nın cihaz ve arşivi nereye taşınacaktır? Üstelik bu cihazların bir süre çalışmaması telafisi mümkün olmayan zararlara da yol açacaktır.

İZMİRLİLER BULAŞICI HASTALIK TEHDİDİNE AÇIK HALE GELDİ

Açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi: "Halk Sağlığı Laboratuvarları; çevre sağlığı alanında Sağlık Bakanlığı sorumluluğundaki içme-kullanma suları, kaynak suları, doğal mineralli sular, kaplıca suları, havuz suları, yüzme sularının ruhsat, denetim ve kontrol izlenmesi ile suda legionella analizleri, talassoterapi amaçlı deniz suyu analizleri ve hemodiyaliz çözeltilerinin dilüsyonunda kullanılan suların analizlerini yapmaktadır. Alınan bu karar İzmirlileri içme ve kullanma suyundan yayılacak bir bulaşıcı hastalık tehdidine de açık hale getirmiştir. Şu an Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığının kullandığı bina laboratuvar binası olarak yapılmıştır. İzmir Halk Sağlığı Laboratuvarı kendi gerçek binasında bir an önce açılmalıdır."

"İzmir Halk Sağlığı Laboratuvarı kapatıldı: İzmirliler bulaşıcı hastalık tehdidine de açık hale gel." haberi, 15 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 15 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İzmir Halk Sağlığı Laboratuvarı kapatıldı: İzmirliler bulaşıcı hastalık tehdidine de açık hale geldi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İzmir Halk Sağlığı Laboratuvarı kapatıldı: İzmirliler bulaşıcı hastalık tehdidine de açık hale geldi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  2. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  3. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  4. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  5. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  6. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  7. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  8. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  9. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  10. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  11. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  12. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  13. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  14. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  15. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  16. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  17. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  18. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  19. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  20. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
Gündem Haberleri