İzmir’de kadınlardan ihraçlara karşı eylem

İzmir’de kadınlardan ihraçlara karşı eylem

İzmir’de kadınlardan ihraçlara karşı eylem KESK İzmir Şubeler Platformunun KHK'ler ile açığa almalar ve ihraçlar karşı her hafta düzenlediği oturma eylemini 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla KESK'li kadınlar gerçekleştirdi.Konak Eski Sümerbank önünde...

KESK İzmir Şubeler Platformunun KHK'ler ile açığa almalar ve ihraçlar karşı her hafta düzenlediği oturma eylemini 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla KESK'li kadınlar gerçekleştirdi.

Konak Eski Sümerbank önünde bir araya gelen kadınlar, "Hayır gitmiyoruz, her yerdeyiz mutlaka kazanacağız" pankartı arkasında, "8 Mart bizi sokağa çağırıyor", "Tekçi, mezhepçi, cinsiyetçi politikalara hayır", "Dönüşümüz muhteşem olacak" yazılı dövizler taşıdı. Kadınlar sık sık, "Erkek adalet değil gerçek adalet", "Direne direne kazanacağız", "Tecavüzcü koruma suça ortak olma" sloganları attı.

Evrensel’in aktardığına göre binlerce kamu emekçisi kadının gece yarısı KHK'leri ile bir anda işinden, mesleğinden edildiğini ve iş güvencesinin fiilen ortadan kaldırıldığını belirten kadınlar, hükümetin istediği gibi evlere kapanmayacaklarını ve her alanda direnmeye devam edeceklerini söyledi. Kadınlar adına basın açıklaması okuyan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Kadın Sekreteri Dilek Kanlıbaş Demir, 1 Eylül tarihinden itibaren OHAL hukuksuzluğuna dayanarak çıkarılan KHK’ler ile on binlerce kamu emekçisinin açığa alındığını ve ihraç edildiğini belirterek, "Açığa almalar ve ihraçlar başta olmak üzere konfederasyonumuz üye ve yöneticileri bilinçli ve sistematik olarak hak ihlallerine maruz kalmaktadır "dedi.

'İŞGÜCÜNDE İLK KADINLAR GÖZDEN ÇIKARTILIYOR'

Cinsiyetçi yasa ve politikalarla cinsel istismarı ve tecavüzü meşrulaştırmaya çalışan AKP'nin, OHAL ve KHK’ler ile kadınlar üzerinde daha fazla baskı ve şiddet uygulamakta olduğunu dikkat çeken Demir, "Sınırlı hale gelmiş olan kamu emekçilerinin iş güvencesini tümden ortadan kaldırmak istemektedir. Hukuksuz ihraçlar ve açığa almalar sonucunda Konfederasyonumuz KESK’e bağlı tüm iş kollarında 794 kadın, 2336 erkek olmak üzere toplam 3130 emekçiyi ihraç etmiştir. Savaş, darbe, OHAL derken ülke büyük bir krize sürüklenirken işgücünde ilk gözden çıkarılanlar kadınlar ve muhalifler olmuştur" şeklinde konuştu.

AKP'nin emek düşmanı politikalarını hayata geçirirken sadece cinsiyetçiliği derinleştirmekle kalmadığını, kadınların kazanılmış haklarını da gasp ettiğini söyleyen Demir, "Ya evde otur ya da esnek, güvencesiz çalışma ile ucuz iş gücü ol dayatmasını kabul etmiyoruz. Erkek-devlet şiddetine direnen kadın emekçiler başta olmak üzere muhalif kamu emekçilerinin, baskı, sürgün, tutuklama, açığa alma ve ihraçlarla devre dışı kalacağına inanan AKP’ye kadınlar olarak 8 Mart’ın direniş ruhuyla, bir kez daha yaşamlarımız üzerinde kurulmak istenen erkek egemen tahakküme 'Hayır' diyoruz. Kadınların eşitlik,  özgürlük ve emek mücadelesini yükseltmeye devam edeceğiz" dedi.

"İzmir’de kadınlardan ihraçlara karşı eylem" haberi, 04 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 04 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan İzmir’de kadınlardan ihraçlara karşı eylem haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İzmir’de kadınlardan ihraçlara karşı eylem 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:23 SGK’nın Geri Ödeme Listesine 47 İlaç Eklendi!
  2. 11:20 Halkın Kurtuluş Partisi Erdoğan ve bakanlar hakkında suç duyurusunda bulundu
  3. 11:17 Fenerbahçe ligden çekilirse ne olur?
  4. 11:16 Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere beslenmeyi çok gördü
  5. 11:10 İsrail Saldırısında Hamas’ın Üst Düzey Lideri Hayatını Kaybetti
  6. 11:04 Ocak 2024’te Türkiye’nin Net UYP’si Eksi 300 Milyar Dolara Düştü
  7. 11:01 Tarihe ışık tutacak keşif! Sahra Çölü'nün altında gizlenen dünya!
  8. 11:01 Şok gelişme! Ünlü banka Türkiye'den çekiliyor!
  9. 11:01 Altın fiyatları yükselişte! Gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu?
  10. 10:59 Gizli İttifak: SpaceX, ABD İstihbaratıyla Casus Uydular İçin Hamle Yapıyor
  11. 10:55 Sağlık ve Güzellikte Zeytin Yaprağının Sırrı
  12. 10:52 Nevşin Mengü'den "Kızılcık Şerbeti" yorumu: Kadınlar, İslamcı erkeklerin önüne atıyor kendini
  13. 10:49 Et fiyatlarıyla ilgili tarih verildi: 2-3 yıl daha cep yakacak
  14. 10:49 Deprem mi oldu, nerede deprem oldu?
  15. 10:44 Mansur Yavaş, Ankara'da son anket sonuçlarını açıkladı
  16. 10:42 Fenerbahçe’nin Trabzon’daki Faciası:Acun Ilıcalı sessiz kalmadı!
  17. 10:40 AK Partililer okullara gitmeye başladı: Öğretmen ve velilerden oy istediler
  18. 10:38 MHP'li vekil: "Gücümüz olsa vallahi gider İsrail'e müdahale ederiz.."
  19. 10:35 Beşiktaş'ta devrim gibi karar! Sezon sonunda büyük değişiklik kapıda!
  20. 10:35 CarrefourSA, Migros, ŞOK'ta fırsat yağmuru! Koli koli al, %35 Kazan!
Ekonomi Haberleri