İzmir'de karısını öldüren sanık, eski suçları nedeniyle hakim karşısında

İzmir'de karısını öldüren sanık, eski suçları nedeniyle hakim karşısında

İzmir'de karısını öldüren sanık, eski suçlar... İzmir'in Bornova ilçesinde boşanma davası açıp uzaklaştırma sonucu aldıran eşi Hülya Şellavcı Yeğin'i iş yerinde tabancayla öldüren Kaffar Yeğin hakkında, katliam öncesinde gene eşine karşı işlediği "yaralama", "tehdit", "ısrarlı takip" ve "hakaret" suçlarından açılan davanın görülmesine başlandı.

İzmir'in Bornova ilçesinde boşanma davası açıp uzaklaştırma sonucu aldıran eşi Hülya Şellavcı Yeğin'i iş yerinde tabancayla öldüren Kaffar Yeğin hakkında, katliam öncesinde gene eşine karşı işlediği "yaralama", "tehdit", "ısrarlı takip" ve "hakaret" suçlarından açılan davanın görülmesine başlandı.

İzmir 50. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Kaffar Yeğin, bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Öldürülen Hülya Şellavcı Yeğin'in yakınları, avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Tutuklu sanık Kaffar Yeğin, evlendikten 4 ay sonra ayrılma kararı aldığını kaydetti.

Davaya konu olay günü karısının çalıştığı iş yerine gittiğini anlatan Yeğin, "Tehdit ettiğimi ise hatırlamıyorum. Müştekiye vurmadım, iş yerinde yürürken ayağım yerdeki kumaş parçalarına takıldı, dengemi kaybettim. Müşteki önümde yürüyordu, ona çarptım. Bana olayı yanlış anladığını söyledi, sinirlendi, el kaldırdı. Eline vurarak 'indir elini' dedim. Darptan bahsedilen budur." ifadelerini kullandı.

"Israrla annemi arıyordu"

Maktulün kızı Buse Aktürk, sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, "Anneme attığı tüm mesajlara şahit oldum. Görüşmeleri annem anlattı. Telefon görüşmelerine de şahit oldum. Annem telefonu açmıyordu, ısrarla annemi arıyordu. Telefon numarasını görüyordum. Ayrıca bizi de tehdit de etmiştir. Ses kayıtları mevcuttur." dedi.

Müşteki avukatları, sanığın planladığı suçu işlediğini ve üst sınırdan ceza verilmesini istediklerini bildirdi.

"Hülya, KADES'i aramaya çalıştı"

Duruşmada ifade veren Hülya Şellavcı Yeğin'in iş arkadaşı E.Y, davaya konu olaya tanık olduğunu belirtti.

Sanığın olay günü iş yerlerine geldiğini anlatan E.Y, "Sanığın 'Bu böyle kalmayacak' şeklinde sözler sarf ettiğini duydum. Hülya, KADES'i (Kadın Destek Uygulaması) aramak için merdivenlere doğru gitti. Sanık da peşinden giderek tekme attı ve kolundan tuttu. Hülya bana KADES'i aramamı söylemiş oldu. Bunun üstüne sanık iş yerinden çıkıp gitti." dedi.

Duruşma, 23 Mart'a ertelendi.

Olay

Hülya Şellavcı Yeğin, 22 Ekim 2022'de, uzaklaştırma kararı aldırdığı boşanma aşamasındaki eşi Kaffar Yeğin tarafından, Bornova ilçesindeki Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi'ndeki iş yerinde tabancayla öldürülmüştü.

Cinayetin ardından polis ekiplerine yakalanmamak için zaman zaman yer değiştiren şüpheli, 8 Kasım'da Konak'taki bir eve düzenlenen operasyonla yakalanmıştı.

Hülya Şellavcı Yeğin'in avukatı ve damadı Ensar Aktürk, şüpheli hakkında uzaklaştırma kararını ihlal ettiği için 4 kez bildirimde bulunmalarına rağmen "tazyik hapsi" başvurusunun sonuçlanmadığını ileri sürmüş ve kayınvalidesinin ölümünde dikkatsizliği bulunduğunu iddia etmiş olduğu yargı mensupları hakkında Hakimler ve Savcılar Kuruluna şikayette bulunmuştu.

Kaffar Yeğin hakkında, "eşe karşı tasarlayarak kasten öldürme", "gece vakti silahla işyerinde yağma" ve 'Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet' suçlarından İzmir 14. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

Sanık hakkında, katliam öncesinde gene eşine karşı işlediği "yaralama", "tehdit", "ısrarlı takip" ve "hakaret" suçlarından hazırlanan iddianame de İzmir 50. Asliye Ceza Mahkemesinde kabul edilmişti.

"İzmir'de karısını öldüren sanık, eski suçları nedeniyle hakim karşısında" haberi, 14 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan İzmir'de karısını öldüren sanık, eski suçları nedeniyle hakim karşısında haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İzmir'de karısını öldüren sanık, eski suçları nedeniyle hakim karşısında 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  2. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  3. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  4. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  5. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  6. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  7. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  8. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  9. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  10. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  11. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  12. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  13. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  14. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  15. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  16. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  17. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  18. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  19. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  20. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
Gündem Haberleri