Afişlerinin yırtıldığını öğrenen Muharrem İnce, Tunç Soyer'e patladı: Kimsin sen, kiminle dans ediyorsun?

Afişlerinin yırtıldığını öğrenen Muharrem İn... İnce, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e "İnce'den Soyer’e: Kimsin sen de benim afişlerimi söküyorsun" dedi.

İzmir’de partisinin olağan kongresine katılan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, kongre afişlerinin belediye tarafından toplatıldığını öne sürerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i eleştirdi. İnce, "Kimsin sen de benim afişlerimi söküyorsun? Bak başkan bu afişler diğer partilerinkine benzemez. Memleket Partisi’nin afişleri farklı onlarda belediye rantı yok. Hazine parası yok. Gönüllülerin parası var. Bu parayı senden alırım. Hizmet yapayım ya da yapmayayım İzmir zaten çantada keklik diyorsan, öyle değil artık seçenek var Memleket Partisi var. Öyle yağma yok" diye konuştu.

Memleket Partisi İzmir 1. Olağan Kongresi İzmir Kültürpark’taki İsmet İnönü Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongrede yaptığı konuşmada sözlerine ‘Türkiye’nin aydınlık yüzü İzmir’ diyerek başlayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, salondaki kalabalığa ikinci İzmir il kongresini stadyumda yapacağının sözünü verdi. Ocak ayında erik ağacının dallarında karlar buz tutmuşken, ortada hiçbir şey yokken, nisanda tomurcukların açacağını, çiçekler olacağını sonunda can eriği olacağını görür gibi Memleket Partisi’nin iktidarını gördüğünü anlatan İnce, "Hiç canınızı sıkmayın. Zor işlere bayılırım. Ne derlerse desinler bizim yolumuz doğru bir yoldur" dedi.

İzmir’deki kongre öncesinde partisinin afişlerinin belediye tarafından toplatıldığını öne süren İnce, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef alarak, "Türkiye’nin en büyük tarikatının adı afişçiler tarikatıdır. Bu yeni çıktı. Bunların içinde sağcı, solcu, din tüccarı, dindar geçinen, Atatürkçü geçinen var. CHP benim 42 yıl mücadele verdiğimiz parti, güzel bir iş yaptı. Devletin 128 milyar dolarının kurları sabit tutmak için çarçur edildiğini, piyasanın yamyamlarına satıldığını anlattı. Afişlerini astı. Kutluyorum doğru bir iş yaptılar. Bugün Merkez Bankası bütçesi 94 milyar dolar. Onun 80 milyar doları bankaların teminatı. Kaldı 14 milyar dolar. 70 milyar doları takas. Bunlar eksi. 43 milyar dolar da artı altın rezervi var. Sonuç eksi 13 milyar dolardır. Memleketin durumu budur. Peki bu 128 milyar dolar nereye gitti ? Sırf damat başarılı gözüksün diye piyasaya peşkeş çekildi. CHP de bunun afişlerini yaptı. Valilikler afişleri topladı. Şimdi ‘Hudut namustur’ afişleri var onu da valiler topluyor. 'Hudut namustur' doğrudur bu. O sınırdan içeri girerken kontrol edilmeli. Mal dolaşımı para ve insan dolaşımını devlet kontrol eder. AKP’nin valileri bu afişleri de toplattı. Muhalefet doğru yaptı iktidar zulmetti. Gelelim Memleket Partisi’ne. Yeni kurulmuş bir parti il kongresine gidecek. Salonun dışına gençler afiş astı. Belediye zabıtaları koparıp depoya atmış. Siz din tüccarı olsanız ne olur, Atatürkçü olsanız ne olur? İkiniz akrabasınız. Mültecilere bakarım diyordun, flamingoların başkanıyım, diyordun. Buna itirazım yok. Ama numaracıysan, dubaracıysan itirazım var. Sen kiminle dans ediyorsun ? Kimsin sen de benim afişlerimi söküyorsun ? Bak başkan bu afişler diğer partilerinkine benzemez. Memleket Partisi’nin afişleri farklı onlarda belediye rantı yok. Hazine parası yok. Gönüllülerin parası var. Bu parayı senden alırım."

Soyer'den yanıt: 

Tunç Soyer sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi:

Sn @vekilince, 

Kongrenizde kim olduğumu sormuşsunuz.

Hatırlatayım ben İzmir’in seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanıyım.

Afiş ve bayraklarınızı da sormuşsunuz. Kamu yapılarına asılanlar dışında tamamı yerlerindedir.

Kongrenizi düzenlediğiniz salonu da belediyemiz tahsis etti, kamu yapıları dışında afişlerinizin asılmasına da belediyemiz izin verdi. 

Daha yola çıkarken bizimle bile kavga etmeniz, gelecek için umut kırıcı olduğu kadar aydınlatıcı da oldu.

"Afişlerinin yırtıldığını öğrenen Muharrem İnce, Tunç Soyer'e patladı: Kimsin sen, kiminle dans edi." haberi, 22 Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır. 23 Ağustos 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Afişlerinin yırtıldığını öğrenen Muharrem İnce, Tunç Soyer'e patladı: Kimsin sen, kiminle dans edi.. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Afişlerinin yırtıldığını öğrenen Muharrem İnce, Tunç Soyer'e patladı: Kimsin sen, kiminle dans edi.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Politika Haberleri