Jacques Villeneuve: "Vettel'in emekli olması için neden yok"

Jacques Villeneuve:

Jacques Villeneuve: "Vettel'in emekli olmas... Eski Formula 1 şampiyonu Jacques Villeneuve, Sebastian Vettel'in emekli olmasını gerektirecek bir durum olmadığı görüşünde.

Sebastian Vettel, 2020 sezonunun ardından Ferrari'den ayrılmış ve sürpriz şekilde Aston Martin'in teklifini kabul etmişti.

Sebastian Vettel, kimilerine göre emekli olmalıydı ancak son haftalarda giderek daha iyi performans gösterdiği görülebiliyor.

Motorsport-Magazin'e konuşan Villeneuve, Vettel hakkında şöyle dedi: "Monako'daki yarış Sebastian için iyi geçti ama öncesi, Ferrari'deki son iki yılının devamı niteliğindeydi."

"Bu, üzücü bir durum. Mevcut araçları tahmin ettiklerinden daha kötü. Eski Mercedes aracı yeni kurallarda yeterince iyi çalışmıyor, takım da hiçbir şeyi değiştiremiyor."

Ferrari'den ayrıldıktan sonra Vettel'in emekli olmayarak hata mı yaptığı sorusuna Villeneuve, "Neden ki? Formula 1'de yarışıyor, iyi para kazanıyor. İnsanlar genellikle bir pilot hakkında 'kazanamıyor, bu yüzden emekli olmalı' diye düşünür. Fakat bu, aynı zamanda bir iş. Bunu yaparak para kazanıyorsunuz. Çocuklarınızı eğimi için para ödüyorsunuz. Formula 1'de yarışacak kadar iyiyseniz, sürüş yapmaktan keyif alıyorsanız ve bunu yaparken milyonlar kazanıyorsanız ayrılmanın ne anlamı var? Ölümden ya da başka bir şeyden korkuyorsanız o ayrı mesele. Bu, her zaman bana sorulan en garip sorulardan bir tanesi olmuştur."

images.jpg

"Lance'le olan mücadelesi nasıl şekillenecek bilmiyorum. Lance aracı iyi tanıyor, uzun süredir takımda ve bu açıkça onun takımı. Politik durumun nasıl olduğunu kim bilebilir? Fakat Lance kötü bir pilot değil. Geçen sene yağmurda pole pozisyonu aldı."

"Yine de Sebastian'dan ne bekleyebiliriz bilmiyorum. Belki de birkaç iyi hafta sonuna ihtiyacı vardır. Dışarıdan yargılamak zor. Fakat işler karmaşıklaştığında, Ferrari'de gördüğümüz gibi bazen hatalar yapıyor. Yine içinizde ateş olmasa Monako'daki sıralama turlarında iyi performans gösteremezsiniz."

Villeneuve, Haas pilotu Mick Schumacher hakkında da konuştu.

Kanadalı şampiyon, "Doğrusu iyi performans göstermesine ve orada olmasına sevindim. Takım arkadaşından önde ama hata yapıyor. Bu normal. O, sürüşü çok zor bir araçta yarışıyor."

"Onun ne kadar iyi olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Bunu şimdi yargılamak mümkün değil. Mick, hiçbir baskının olmadığı bir takım için yarıştığını biliyor. Bu, onun için ideal bir durum ve Ferrari onu her konuda destekliyor. Bakalım bundan sonra işler nasıl olacak." diye konuştu.(Kaynak. Kemal Şengül)


"Jacques Villeneuve: "Vettel'in emekli olması için neden yok"" haberi, 01 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 01 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Jacques Villeneuve: "Vettel'in emekli olması için neden yok" haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Jacques Villeneuve: "Vettel'in emekli olması için neden yok" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:17 Batman Gültepe Mahallesi'nde Kırmızı Işık İhlali Kazası: Bebek ve Üç Kadın Yaralandı
  2. 23:14 'Anti Fenerbahçe' lobisi intikam aldı! li Koç'tan Suudi Arabistan ve Süper Kupa'nın intikamı!
  3. 23:14 Hatay'ın Doğal Hazinesi: Zeytinyağı Sabunu ile Derin Temizlik ve Canlandırma
  4. 23:11 TÜİK'ten Açıklama: Türkiye'nin En Sağlıklı Şehirleri Belirlendi!
  5. 23:08 İzmir'de Akaryakıt İstasyonu Arsasında Bekçilik Yapan Kişi Cinayete Kurban Gitti
  6. 23:05 Anıtkabir'e 23 Nisan'da Büyük İlgi: 111 Bin 527 Ziyaretçi
  7. 22:59 Madonna, Washington'da Hayranlarını Bekletme Davasıyla Karşı Karşıya
  8. 22:47 Fenerbahçe, İsmail Kartal ile Yola Devam Kararı Aldı
  9. 22:45 Ünlü ton balığı üreticisi, ürünlerini acil toplatıyor: İçinde civa bulundu!
  10. 22:43 Tacizde Bulunan Doktorun Mağdurlarına 138 Milyon Dolarlık Tazminat!
  11. 22:36 Nuri Alço'nun Son Durumu Ortaya Çıktı!
  12. 22:35 Gizemli Kayboluş: Ekonomist Korhan Berzeg'in Evine Yakın Ormanda İskelet Parçaları Bulundu
  13. 22:34 Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
  14. 22:31 Premier Lig'de Oynayan İki Futbolcu Tecavüz Suçlamasıyla Gözaltına Alındı!
  15. 22:31 Parke Temizliğinde Püf Noktaları: Aseton Kullanımı ve Doğru Yöntemler
  16. 22:29 Merdan Yanardağ’dan Oktay Saral'ın montajlı fotoğrafına tepki: "Büyük bir provokasyon"
  17. 22:27 Zıngıl Tatlısı: Mardin Mutfağının Pratik Lezzeti!
  18. 22:24 Sandık Kokusu final mi yapıyor?
  19. 22:10 Temmuz'da Memur ve Emeklilere Maaş Zammı Şoku!
  20. 22:01 Korhan Berzeg 10 aydır aranıyordu: Kemik parçaları ve kıyafetleri bulundu!
Spor Haberleri