Japonya seçimlerinde tarihi netice!

Japonya seçimlerinde tarihi netice!

Japonya seçimlerinde tarihi netice! Japonya’nın iktidardaki Liberal Demokrat Parti’sinin (LDP), uzun yıllar sonra ilk kez mecliste çoğunluğunu kaybetmesi öngörülüyor. Seçim sonuçları, yeni Başbakan Shigeru Ishiba için ciddi bir darbe olarak yorumlanıyor.

Tokyo'da pazar günü gerçekleştirilen genel seçimlerin ardından yapılan çıkış anketleri, Japonya’nın iktidardaki Liberal Demokrat Parti’sinin (LDP) çoğunluğu korumakta zorluk çekeceğini ortaya koydu. NHK’nin anketlerine göre, LDP'nin Meclis'te çoğunluğu elde etme çabası, Japonya ekonomisinin yönetimi hakkında soru işaretleri doğuruyor. Seçimlerde kaybedilen koltuklar, Başbakan Shigeru Ishiba ve iktidar koalisyonu için önemli bir sınav teşkil ediyor. Eğer anket sonuçları doğrulanırsa, bu durum 2009'dan bu yana LDP’nin mecliste ilk kez çoğunluğu kaybetmesi anlamına gelecek. 1955'ten bu yana kesintisiz olarak iktidarda olan muhafazakâr LDP, tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşıyor.

Koalisyon arayışları gündemde. Meclis'te çoğunluğu sağlamak için 233 sandalyeye ihtiyaç duyulurken, çıkış anketlerine göre LDP ve koalisyon ortağı Komeito toplamda 174 ila 254 sandalye kazanabilecek gibi görünüyor. Ancak, seçim öncesinde 279 sandalyeye sahip olan LDP-Komeito ittifakının önemli bir kayıp yaşadığı anlaşılıyor. Bu durumda, Ishiba'nın ya diğer partilerle koalisyon kurması ya da azınlık hükümeti ile yönetimi sürdürmesi gerekecek. Ancak bu seçenekler, Ishiba'nın başbakanlık koltuğu için ciddi siyasi gerilimler yaratabilir.

Başbakan Ishiba, geçtiğimiz ay yapılan liderlik yarışmasını kazandıktan sonra halkın desteğini artırmak amacıyla erken seçim kararı almıştı. Ancak halkın LDP’ye yönelik tepkisi büyük. Ülkenin en büyük siyasi skandallarından biri olarak görülen fon skandalı ve artan yaşam maliyetleri, seçmenleri etkileyen önemli meseleler arasında. Skandallar, milyonlarca dolarlık belgelenmemiş siyasi fonlar ve bazı milletvekillerinin gelirlerini doğru beyan etmemesi gibi suçlamaları içeriyor. Eski Başbakan Fumio Kishida, kabine üyelerini değiştirerek ve partinin içindeki grupları dağıtarak durumu düzeltmeye çalıştı; ancak kendisine yönelik istifa çağrılarının ardından ağustos ayında ikinci dönem için aday olmayacağını açıkladı.

Ishiba, ekonomik zorluklara karşı düşük gelirli ailelere mali destek, asgari ücret artışı ve bölgesel kalkınma gibi reform vaatlerinde bulunuyor. Ayrıca, ABD ile ilişkilerin güçlendirilmesini önemseyen Ishiba, Asya'daki güvenlik tehditleri olan Çin ve Kuzey Kore’ye karşı müttefiklerle daha derin bağlar kurmayı hedefliyor. Ishiba, Japonya'daki ABD askeri üslerinin daha fazla denetim altına alınması gibi konularda da denge arayışında. NATO benzeri bir Asya güvenlik bloğu oluşturma önerisiyle dikkat çeken Ishiba, siyasi alanda "parti içinde eleştiriye açık bir lider" olarak tanınıyor.

671e61c4023d1607c4266c29jpeg.jpg

"Japonya seçimlerinde tarihi netice!" haberi, 27 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 27 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Japonya seçimlerinde tarihi netice! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Japonya seçimlerinde tarihi netice! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:10 NBA tarihinde bir devrim gerçekleşti: Resmi bir maçta ilk kez baba-oğul birlikte sahada yer aldı!
  2. 00:06 2025 Kıdem Tazminatı Miktarı Açıklandı!
  3. 00:02 2010 Senesinden beri hizmet veren şirket iflas bayrağını çekti!
  4. 00:02 Almanya'dan Çarpıcı Karar: Türkiye Vize Kısıtlamalarına Eklenerek Listeye Alındı!
  5. 00:01 Ulaşımda yeni dönem! 81 ilde hizmete girecek: Bakan duyurdu
  6. 00:01 Sergen Yalçın kafayı bu kez de Mourinho'ya kafayı taktı: "Hazmedememiş!"
  7. 00:00 Koç, Sabancı, Ülker Onların yanında sıradan kalırdı! Türkiye’nin en zengin ailesi böyle iflas etti!
  8. 00:00 Nakliye Devi İflas Bayrağını Çekti! Binlerce Çalışan İşsiz Kaldı!
  9. 23:55 Sünnet düğün yemeğinden 50'den fazla davetli zehirlendi!
  10. 23:42 Galatasaray'ı galibiyete taşıyan isim Buğrahan Tuncer oldu
  11. 23:42 Fenerbahçe, sahasında oynadığı maçta 3-1 yenilerek bu sezon ilk mağlubiyetini aldı
  12. 23:11 Yapay Zeka İle Radyo Yayın Dönemi: Gazeteciler İşten Çıkarıldı!
  13. 23:08 Seçim Sonuçlarına İtiraz: Gürcistan Halkı Sokağa Çağrıldı
  14. 23:01 İsrail’in Saldırılarına Yanıt: Hamaney'den İbranice Mesaj!
  15. 22:51 Ali Mahir Başarır: '32. Gün'de Erdoğan'a Sorduğum Soru, Politika Hayatımı Şekillendirdi!
  16. 22:38 Amber Rose meğerse yalnızca şaka yapmış!
  17. 22:20 Bebek Ölümleri Üzerine Sağlık Bakanı Açıklama Yaptı: Geç Bilgilendirme Tepki Çekti!
  18. 22:17 Aktürkoğlu parmak ısırtıyor: 45 dakikada şov!
  19. 22:17 Mourinho: “Kaçırdığımız goller sonrası hayal kırıklığı yaşadım”
  20. 22:04 İtalya Derbisinde Gol Yağmuru: Kenan Yıldız Tarihe İmzasını Attı!
Dünya Haberleri