Japonya ve Güney Kore arasında 12 yıl sonra ziyaretler yeniden başlıyor

Japonya ve Güney Kore arasında 12 yıl sonra ziyaretler yeniden başlıyor

Japonya ve Güney Kore arasında 12 yıl sonra ... Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'un, 12 senelik aranın peşinden ilk kez birbirlerinin ülkelerine tertipli ve karşılıklı ziyaretler yapma geleneğini sürdürmeyi düşündüğü öğrenildi.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'un, 12 senelik aranın peşinden ilk kez birbirlerinin ülkelerine tertipli ve karşılıklı ziyaretler yapma geleneğini sürdürmeyi düşündüğü öğrenildi.

Güney Kore hükümetinin işgal yıllarında Japon firmalar tarafınca zorla çalıştırıldıkları nedeni öne sürülerek tazminat talep eden mağdurlara bir vakıf vasıtasıyla tazminat ödenmesi önerisinde bulunması son yıllarda gerilmiş seyreden Seul-Tokyo ilişkilerinde yumuşama umutlarını yeşertirken; Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'un 12 senelik aranın peşinden birbirlerinin ülkelerine tertipli ve karşılıklı ziyaretler yapma geleneğini sürdürmeyi düşündüğü öğrenildi. Japon basının hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberlere nazaran, 16-17 Mart tarihlerinde Tokyo'yu ziyaret edeceği açıklanan Yoon'un Kishida ile yapacağı görüşmede 2004-2012 yılları içinde devam eden ülke liderleri içinde tertipli görüşme geleneğini tekrardan sürdürme mevzusunda mutabık kalmasının beklendiği açıklandı.

Eski Japonya Başbakanı Junichiro Koizumi ile Eski Güney Kore Devlet Başkanı Roh Moo-hyun tarafınca 2004 senesinde başlatılan tertipli görüşme geleneği 2011 senesinde Eski Japonya Başbakan Yoshihiko Noda'nın Eski Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung-bak ile görüşmesine dek sürmüştü.

Suikaste kurban giden Eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe 2017'de Eski Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile ziyaretlere devam etme mevzusunda mutabık kalsa da, anane sürdürülememişti.

İlişkilerde yumuşama umudu

Japonya'nın 1910-1945 yılları arasındaki Kore işgali esnasında Japon şirketlerin bazı Korelileri zorla çalıştırdığı yönündeki iddialar ve mağdur yakınlarının tazminat talepleri Tokyo-Seul arasındaki başlıca diplomatik sorunlardan biri haline gelmiş, Güney Kore hükümetinin hususi sektör tarafınca yapılacak bağışların Güney Kore merkezli bir vakıf vasıtasıyla hak talebinde bulunan mağdur yakınlarına tazminat olarak ödenmesini öngören önerisi, iki ülke arasındaki ilişkilerde yumuşama umutlarını yeşertmişti. - TOKYO

"Japonya ve Güney Kore arasında 12 yıl sonra ziyaretler yeniden başlıyor" haberi, 12 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Japonya ve Güney Kore arasında 12 yıl sonra ziyaretler yeniden başlıyor haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Japonya ve Güney Kore arasında 12 yıl sonra ziyaretler yeniden başlıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  2. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  3. 15:25 İlber Ortaylı'dan Ayasofya açıklaması: Namaz kılmak için gudubet bir bina
  4. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  5. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  6. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  7. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  8. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  9. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  10. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  11. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  12. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  13. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  14. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  15. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  16. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  17. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  18. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
  19. 13:46 Korhan Berzeg'e ait yeni izleri tespit etme çabaları devam ediyor
  20. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
Politika Haberleri