Joe Biden sonunda yasayı onayladı

Joe Biden sonunda yasayı onayladı

Joe Biden sonunda yasayı onayladı Başkan Joe Biden Perşembe günü, ABD’nin ulusal güvenliğe tehdit olarak gördüğü şirketlerin ABD düzenleyicilerinden yeni teçhizat için lisans almasını yasaklayacak yasayı imzaladı.

Güvenli Ekipman Yasası , Federal İletişim Komisyonu’nun, hükümetin ulusal güvenlik riski oluşturduğunu söylediği Huawei ve ZTE gibi belirli teknoloji ekipman üreticilerinin uygulamalarını onaylamasını engelliyor. Bu yeni yasa, Çin hükümetiyle yakın bağları olan Çinli şirketler tarafından yapılan teçhizatın Amerikalılara karşı casusluk için kullanılabileceği endişesiyle, Çinli telekom ekipman şirketlerini çökertme çabasının bir parçası olarak dikkat çekiyor.

joe-biden.jpg

Senato, geçen ay Güvenli Ekipman Yasasını oybirliğiyle kabul etti ve Meclis, ayın başlarında yasa lehinde 420-4 oy kullandı.  FCC Komiseri Brendan Carr Mayıs ayında FCC’nin 2018’den bu yana Huawei’den 3.000’den fazla başvuruyu onayladığını söyledi. Güvenli Ekipman Yasası’nın Huawei ve ZTE gibi şirketlerden gelen “güvensiz teçhizatın” ABD’ye girmemesini sağlamaya yardımcı olacağını da sözlerine ekledi.

Trump yönetimi gibi, Biden de Çin’in 5G kablosuz teknolojisindeki lider rolü ve ülkenin vatandaşlarını gözetlemek için teknolojiyi kullanması konusunda sert bir duruş sergiliyor. Ulusal güvenlik kurumları, Huawei ve ZTE’nin donanımlarını kullanmanın tehlikeleri konusunda uyardı ve Çinli telekomünikasyon şirketlerinin ABD’de faaliyet göstermesine izin verilmemesi konusunda uyardı. Capitol Hill’deki politikacılar da alarm veriyor.

Çin hükümeti ve bu şirketler, ABD’nin Çinli üreticilerin ekipmanlarının bir güvenlik riski oluşturduğu yönündeki iddialarını defalarca reddeti, ancak sonuç değişmedi. Milletvekilleri Kongre’de yasa çıkarmak için çalışırken bile, FCC Haziran ayında oybirliğiyle , Çin ekipmanlarının ABD ağlarında kullanım için onaylanmasını yasaklayan kurallar oluşturma planlarını ilerletmek için oy kullandı. FCC’nin önerdiği kurallar, Çinli şirketlere verilen önceki ekipman izinlerini de iptal edecek.

Huawei ve ZTE, Biden’ın Güvenli Ekipman Yasasını imzalamasıyla ilgili yorum taleplerine hemen yanıt vermedi. Ancak Haziran ayında Huawei, FCC’nin önlemini “yanlış yönlendirilmiş ve gereksiz yere cezalandırıcı” olarak nitelendirdi.

FCC ayrıca Çinli telekomünikasyon operatörlerini ABD’den yasaklamak için çalıştı. Geçen ay, China Telecom’un ABD’deki yan kuruluşunun Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet gösterme yetkisini iptal etmek için oy kullandı .

Tasarının yasalaşması, Biden ve Çin lideri Xi Jinping’in sanal bir zirvede bir araya gelmelerinin beklenmesinden günler önce geldi. Pazartesi günü yapılması planlanan toplantı, ticaret, insan hakları ve askeri faaliyetlerle ilgili konulardaki gerilimlerin ortasında gerçekleşti.

Türkiye’de kripto para madenciliği yasak mı?

"Joe Biden sonunda yasayı onayladı" haberi, 16 Kasım 2021 tarihinde yazılmıştır. 16 Kasım 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Joe Biden sonunda yasayı onayladı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Joe Biden sonunda yasayı onayladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  2. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  3. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  4. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  5. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  6. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  7. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  8. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  9. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  10. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  11. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  12. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  13. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  14. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  15. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  16. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  17. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  18. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  19. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  20. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
Teknoloji Haberleri