Joe Biden'den: Hiç kimse yasalardan üstün değildir, ne ABD Başkanı ne de Yüksek Mahkeme yargıçları

Joe Biden'den: Hiç kimse yasalardan üstün değildir, ne ABD Başkanı ne de Yüksek Mahkeme yargıçları

Joe Biden'den: Hiç kimse yasalardan üstün de... ABD Başkanı Joe Biden, açıklama yaptı!! Yüksek Mahkeme'de, başkanın dokunulmazlığını sınırlayacak, hakimlere görev süresi sınırlaması getirecek ve etik kurallar gerektirecek bir anayasa değişikliği de dahil olmak üzere büyük değişiklikler yapılması çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden, Yüksek Mahkeme'de, başkanın dokunulmazlığını sınırlayacak, hakimlere görev süresi sınırlaması getirecek ve etik kurallar gerektirecek bir anayasa değişikliği de dahil olmak üzere büyük değişiklikler yapılması çağrısında bulundu.

Washington Post için yazdığı köşe yazısında Biden, Pazartesi günü Yüksek Mahkeme yargıçlarının "müebbet hapis" yerine "en fazla 18 yıl hapis yatması" gerektiğini ve yargı davranışını güvence altına almak için etik yasalarının güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Biden'ın çağrısı, Mahkemenin Temmuz ayı başlarında başkanların görevdeyken yaptıkları "eylemlerden" dolayı yargılanamayacağına karar vermesinin ardından geldi. Mahkeme, eski Başkan Donald Trump'ın görevdeyken yaptığı eylemlerden dolayı cezai kovuşturmaya tabi olmayacağına hükmetti.

"Kimse Kanunun Üstünde Değildir" Biden, maddesinde şunları söyledi: "Ne ABD Başkanı ne de ABD Yüksek Mahkemesi Yargıcı, hiç kimse hukukun üstünde değildir" ve bir senatör, başkan yardımcısı ve başkan olarak şunları söyledi: , bugün hayatta olan herkesten daha fazla Yüksek Mahkeme adaylığını inceledi mi? Biden konuşmasında şu sözlere de yer verdi:

"Kurumlarımıza ve kuvvetler ayrılığına büyük saygım var. Şu anda yaşananlar normal değil ve halkın özgürlüğünü tehdit eden kararlar da dahil olmak üzere mahkeme kararlarına olan güveni azaltıyor. Şu anda yasayı ihlal ediyoruz" dedi.

"Amerika Birleşik Devletleri'nin Hiçbir Başkanı Soruşturmaya Karşı Muaf Olmamalıdır"
Bu nedenle Biden, bu değişiklikle hiçbir başkanın Beyaz Saray'da görev yaptığı için soruşturmadan muaf olmaması gerektiğini söyleyerek anayasa değişikliği çağrısında bulundu. Biden ayrıca, mevcut cumhurbaşkanı tarafından her iki yılda bir Yüksek Mahkeme'ye yeni bir yargıcın atandığı sistemde yargıçların görev sürelerinin 18 yılla sınırlandırılması gerektiğini de vurguladı.

Öte yandan Biden, hakimlerin hünerlerini sergilemeleri, siyasi faaliyetlerden kaçınmaları ve kendilerinin veya eşlerinin mali çıkarlarının olduğu davalardan uzak durmaları gerektiğini, güçlü ve uygulanan yasaların olması gerektiğini söyledi.

"Joe Biden'den: Hiç kimse yasalardan üstün değildir, ne ABD Başkanı ne de Yüksek Mahkeme yargıçları" haberi, 29 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 29 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Joe Biden'den: Hiç kimse yasalardan üstün değildir, ne ABD Başkanı ne de Yüksek Mahkeme yargıçları haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Joe Biden'den: Hiç kimse yasalardan üstün değildir, ne ABD Başkanı ne de Yüksek Mahkeme yargıçları 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:52 Aracını yanlış parkeden onlarca kişiye ceza!
  2. 17:46 Son dakika!: Erdoğan'dan Narin açıklaması geldi!
  3. 17:39 Son dakika: Narin'in ablasının da öldüğü ortaya çıktı, İşte o büyük şüphe!
  4. 17:34 Fenerbahçe'den dev hamle!: Ali Koç Osimhen'in intikamını aldı
  5. 17:29 Çok sıkıcı kişiler nasıl mı olur?: İşte 15 sıkıcı kişilik özelliği
  6. 17:07 Mercedes o efsane modelin üretimini durdurdu!
  7. 17:05 Kredi kartı kullanıcılarının dikkatine!: SGK devreye girdi!
  8. 17:02 MSN'in 'Ne dinliyorum?' özelliği Instagram'a gelecek!
  9. 16:52 Otopsi nedir?: Otopsi neden yapılır?
  10. 15:25 Borusan Holding, Koç Holding'in devini geride bıraktı!
  11. 14:58 İslam Memiş’ten önemli uyarı: 'Kriz ayı yaklaşıyor, fırtınaya hazır olun'
  12. 14:53 Narin'in cinayetinde korkutucu iddia: Aile biliyordu, cesedi taşıdılar!
  13. 14:14 Cübbeli Ahmet Hoca İkitelli'de Saldırıya Uğradı
  14. 14:07 Kulaklık Kullanımı Gençlerde İşitme Kaybı Riskini Artırıyor
  15. 13:49 İETT’den ücretsiz ulaşım müjdesi! Yeni eğitim yılına özel seferler artırıldı
  16. 13:47 Sosyal Önyargılar ve Yanlış Anlaşılmalar İnsanları Empatiye İtebilir
  17. 13:43 9 Eylül'de Okullar Açılırken Hava Durumu: Sağanak Yağışlar Geliyor
  18. 13:39 Seattle'da Ayşenur Eygi için büyük protesto: İsrail karşıtı gösteriler
  19. 13:37 Galatasaray'da Mauro Icardi krizi: Sahalara dönüşü 1.5-2 ay sürecek
  20. 13:32 Narin'in cansız bedeni otopsi için Adli Tıp'a götürüldü
Dünya Haberleri