'Kabataş yalancısı' Elif Çakır'da gemiyi terk ediyor? CHP’ye sahip çıktı!

'Kabataş yalancısı' Elif Çakır'da gemiyi terk ediyor? CHP’ye sahip çıktı!

'Kabataş yalancısı' Elif Çakır'da gemiyi ter... Geçmişte “Bu zihniyet değişmez” dediği CHP’ye dönük sert eleştirileri, Kabataş yalanı ve AKP’ye olan yandaşlığıyla bilinen Elif Çakır, bugünkü köşe

Geçmişte “Bu zihniyet değişmez” dediği CHP’ye dönük sert eleştirileri, Kabataş yalanı ve AKP’ye olan yandaşlığıyla bilinen Elif Çakır, bugünkü köşe yazısında iktidarın yeni tip koronavirüs sürecinde muhalefetle olan mücadelesini sert bir şekilde eleştirdi.

Meşhur Kabataş yalanının en bilinen isimlerinden olan ve AKP’yi uzun yıllar ‘tutkulu’ bir şekilde destekleyen Elif Çakır, bugünkü köşe yazısında koronavirüs sürecindeki faaliyeti üzerinden CHP’ye sahip çıktı ve AKP’nin muhalefet belediyelerini engelleme çabasını eleştirdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve partisinin uzun süredir CHP’yi “FETÖ’cülükle suçladığını” belirten Çakır, yazısında, “Özellikle 2019 yerel seçimlerde Cumhur İttifakının dışında kalan bütün siyasi partilere ve toplumun muhalif kesimine, AK Parti ve MHP tarafından FETÖ’cü, vatan hainliği ve teröre destek verenler gibi ağır suçlamalar yöneltildi” tespitini yaptı.

Çakır, Karar gazetesinde yayımlanan “Ekmek dağıtmazsa CHP zihniyeti, dağıtırsa paralel!” başlıklı yazısında iktidarın siyaset tarzını şu sözlerle eleştirdi:

'DAĞITTIKLARI EKMEKLE BÖLÜCÜLÜK MÜ YAPMIŞ OLUYORLAR?'

“Halkın oylarıyla seçilen CHP’li belediye başkanları, salgında mağdur olan insanlara yardım eli uzatmakla, devleti karşılarına mı almış oluyorlar, dağıttıkları bir lokma ekmekle bölücülük mü yapmış oluyorlar?

Salgınla ölümüne mücadele edildiği böylesi bir dönemde birlik beraberlik içerisinde olunması gerekmiyor mu? Siyasetin salgın geçinceye kadar rafa kaldırılarak birlik beraberlik içerisinde olunması daha iyi olmaz mı?

Siyaset zaten şov işi değil midir? Önemli olan vatandaşa yardım elinin uzanması değil midir? Yardım eli uzansın da isterse şov olsun, isterse yapılan yardımlar samimi duygularla yapılmamış olsun.”

NEREDEN NEREYE…

Bugün AKP küskünlerinin gazetesi olarak bilenen ve Ahmet Davutoğlu çizgisinde yayın yapan Karar gazetesinde köşe yazıları yazan Elif Çakır, uzun yıllar AKP iktidarının medya dünyasındaki etkin isimlerinden biri olmuştu.

Gezi Direnişi’ni karalamaya dönük ‘Kabataş Yalanı’ kampanyasının örgütleyicilerinden olan Çakır, geçmişte CHP hakkında oldukça sert yazılar kaleme almış, 2013 yılında Star gazetesinde yazdığı bir yazıda partinin “faşizan zihniyete” sahip olduğunu iddia etmişti:

FAŞİZAN ZİHNİYETTİR CHP

“(…) Kim genel başkan olursa olsun bu CHP değişmez. Bilmem anlatabiliyor muyum? CHP’nin o kadar çok günahı var ki geçmişinde. Yük çok ağır! Nasıl kurtulacaksınız o kadar yükten? Günah dolu valizden hangisini atarsanız yük hafifler ve CHP değişir. Tüm valizi atmanız gerekiyor. Valizi attığınızda da ortada CHP kalmaz. (…) CHP değişmez… 1930 yılında Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt’a ‘Benim fikrim ve kanaatim şudur ki, memleketin kendisi Türk'tür. Öz Türk olmayanların Türk vatanında bir hakkı vardır. O da hizmetçi olmaktır, köle olmaktır.’ dedirten faşizan zihniyettir CHP. CHP budur işte…”

CHP değişti mi değişmedi mi bilinmez ama bugünkü yazısından da anlaşıldığı üzere Elif Çakır oldukça değişti. Öte yandan Çakır'ın bu dönüşümü, AKP iktidarının hegemonyasının ve toplumsal meşruiyet kaynaklarının da ne denli gerilediğini göstermesi açısından oldukça önemli.

"'Kabataş yalancısı' Elif Çakır'da gemiyi terk ediyor? CHP’ye sahip çıktı!" haberi, 22 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan 'Kabataş yalancısı' Elif Çakır'da gemiyi terk ediyor? CHP’ye sahip çıktı! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Kabataş yalancısı' Elif Çakır'da gemiyi terk ediyor? CHP’ye sahip çıktı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  2. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  3. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  4. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  5. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  6. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  7. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  8. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  9. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  10. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  11. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  12. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  13. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  14. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  15. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  16. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  17. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  18. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  19. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  20. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
Politika Haberleri