'Kabataş yalancısı'ndan Küba yazısı: İnsanları onursuzlukta eşitleyen bir rejim

'Kabataş yalancısı'ndan Küba yazısı: İnsanları onursuzlukta eşitleyen bir rejim

'Kabataş yalancısı'ndan Küba yazısı: İnsanla... Gezi direnişi sırasında havuz medyası tarafından ortaya atılan 'Kabataş yalanı'nı yayn isimler arasında yer alan Star yazarı Halime Kökçe, Küba devrimi lideri Fidel Castro'nun ardından yazdığı yazıda sosyalizm ve Castro'ya...

Gezi direnişi sırasında havuz medyası tarafından ortaya atılan 'Kabataş yalanı'nı yayn isimler arasında yer alan Star yazarı Halime Kökçe, Küba devrimi lideri Fidel Castro'nun ardından yazdığı yazıda sosyalizm ve Castro'ya duyduğu öfkeyi kusarken Küba halkını ise 'Fuhuşla geçim yapmakla' suçladı.

Star yazarı Kökçe'nin "Nedir bu ''Comandante Fidel’ sevdası" başlıklı yazısı şöyle:

"Küba’nın hasta Comandante’si öldü. En son, ülkesini Obama’nın şahsında ABD’ye açarkenkameralar karşısına geçmişti.

Küba’nın, “ABD’nin dibinde ABD’ye karşı verdiği anti-emperyalist mücadeleyi'' anlat anlat bitiremeyen çok sayıda yazı okuduk. Atatürk ve Castro arasındaki benzerlikler ve Castro’nun Atatürk hayranlığı ile bezeli yazılar...

Küba’da Atatürk’ten başka yabancı bir liderin heykelinin olmayışıyla gurur duyduk.

“Fidel’in 20. yy’ın en yüksek insanlık değerleri üzerine bir devlet inşa ettiğini'' söyleyecek kadar cezbeye gelenler de oldu.Küba’nın ABD’ye karşı Sovyetlerin himayesine girmesini reel politiğe bile ihtiyaç duymadan romantize edebilenler...

Onlara göre FETÖ darbesinin arkasında ABD’nin olması, CIA’in Küba’ya darbe yapmaya kalkmasından daha az sinir bozucu. Fidel Castro’ya yapıldığı söylenen suikast girişimleri de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz gecesi bir suikast timince öldürülmeye çalışılmasından daha vahim mesela...

Ülkesini 1959’dan beri seçimsiz yöneten [Doğrusu bu da bir başarıdır!] hastalanınca da yönetimi kardeşine devreden bir adamın, ülkemizin komünist ve sosyalist Atatürkçüleri tarafından bu kadar çok sevilmesi üzerine düşünmekte fayda var. Bu bir ilkele dönme eğilimi mi mesela? Türkiye’yi tek parti rejimine döndürme arzusu mu? Atatürk hep yaşasa, Türkiye’yi hep o idare etse hayalini yansıtma şekli mi?

Bir''ilkeleirca’ arzusu değil mi bu?

Batista’ya karşı başta ABD’nin desteğini alan ve gerilla savaşı örgütleyerek Batista rejimini yıkan bir liderden bahsediyoruz sonuçta. Batista’ya karşı verdiği mücadeleyi ve ülkesinin ABD’nin fuhuş ve kara para aklama merkezi olarak kullanılmasına razı gelmediğini takdir edelim hadi ama 60 yıldır bir türlü demokrasiye dümen kırmamanın komünizmin dikatoryal bir rejim olduğunu gösterdiğini de bilelim.

Bunu bizim yas tutan romantiklerimize anlatmak mümkün değil belki, ama onların gönlünü hoş edecek bir çıkarımda bulunabiliriz; eser miktarda da olsa Atatürk, Fidel’den daha demokratik bir vizyona sahipti.

Batı’nın yönlendirmesiyle de olsa çok partili sistemden yana oldu. Castro hayattayken kesintisiz iktidar sürdü, Mustafa Kemal ise -naçiz vücudu toprak olsa da- bu ülkenin tepesinde bir darbe kılıcı olarak hep sallandı.

Baksanıza FETÖ’cüler bile ABD destekli darbe girişimlerini Atatürkçülükle meşrulaştırmaya kalktı.

***

Kimsenin derdinin demokrasi olmadığı, 14 yılda 11 seçim kazanan bir siyasi lidere diktatör diyenlerin Castro’nun seçimsiz iktidarına övgüler düzmesinden belli.

Varsın medya organları tümden devletin denetiminde olsun, varsın muhalefet diye bir şey hiç olamasın, onlar için problem değil.

Onların demokratlıklarını Mısır darbesinde gördük zaten. Mısır’ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi’ye demediklerini bırakmadılar. Mursi’yi devirmek için darbeye zemin hazırlayan Tahrir Meydanı’ndan bildiriyorlardı gece gündüz. Tıpkı Gezi kalkışması zamanı dünya basınının Taksim’de yaptığı gibi

Ne zamanki Sisi darbesi gerçekleşti onlar da Mısır’a ilgilerini kesti.

Suriye’de de durum aynı oldu. Esed ne kadar katliam yaparsa yapsın seküler bir aktör olduğu için bizim solcularımız Esed’i sevdi hep.

***

İmkanı olup gidenler Castro’nun Küba’sını biliyordur; insanları yoksullukta bile değil, onursuzlukta eşitleyen bir rejim hüküm sürüyor. Gündüz öğretmenlik, doktorluk yapan kadınlar akşam olunca gece kulüplerinde çalışıyor. Devletin verdiği maaşla bir çift ayakkabı dahi alınamıyor. Küba sadece doğa güzellikleriyle değil biraz da bu yüzden ''turist’ çekiyor.

Gıda kuyrukları ise “halk sosyalleşiyor bu vesileyle'' diye meşrulaştırılıyor."

"'Kabataş yalancısı'ndan Küba yazısı: İnsanları onursuzlukta eşitleyen bir rejim" haberi, 30 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 30 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan 'Kabataş yalancısı'ndan Küba yazısı: İnsanları onursuzlukta eşitleyen bir rejim haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Kabataş yalancısı'ndan Küba yazısı: İnsanları onursuzlukta eşitleyen bir rejim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
  2. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  3. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  4. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  5. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  6. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  7. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  8. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  9. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  10. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  11. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  12. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  13. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  14. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  15. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  16. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  17. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  18. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  19. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  20. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
Otomotiv Haberleri