Kabine toplantısı sona erdi. Esnafa hibe verilecek

Kabine toplantısı sona erdi. Esnafa hibe verilecek

Kabine toplantısı sona erdi. Esnafa hibe ver... Kabine toplantısı sona erdi. Erdoğan açıklamasında İki ayrı grup iki ayre destek paketi çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamasında hibe alacak esnaf iki gruba ayrıldı. Peki kimler hibe alacak, berber, kuaför, kafeler, lokantalar, müzisyenler hibe alacak mı?

İşte kabine toplantısı sonrası açıkladığı yenin kararlar ve hibeler.

“Salgın tedbirleri sebebiyle işlerine ara veren esnaflarımıza iki grup halinde destek olacağız” diyen Erdoğan “1’inci grupta kahve kıraathane pastane, internet kafeler vb işletmeler yer almaktadır. Sayıları 235 bine ulaşan işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapacağız.  

2’nci grupta bakım onarım, tamirat, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik, bakırcılar, ayakkabıcılar, konfeksiyonlar vb yer almaktadır. Bu gruba berberler otobüsçüler, pazarcılar dahildir.

Toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmeyi kapsayan bu gruba bir defaya mahsus 3 bin lira hibe desteği vereceğiz. Toplamda 4 milyar 602 milyon liralık kaynağı karşılıksız olarak veriyoruz” ifadelerini kullandı.

1 Haziran'da yeni normalleşme

Erdoğan şunları söyledi: “Kabine toplantımızda 1 Haziran’dan itibaren başlayacak kademeli normalleşmenin 2. etabını görüştük. Önümüzdeki günlerdeki gelişmelere göre milletimizle paylaşacağız. Vaka sayılarını daha da aşağıya çekmek için milletimizin kademeli normalleşme döneminin kurallarına uymasını istiyoruz. Riskli grupların tamamının aşılanması için çalışıyoruz.  

Belirlenen tedbirler insanlarımıza eziyet olsun diye değil bu sancılı dönemi geride bırakmak için milletimizin önüne konmaktadır. Bu tedbirleri almayan ülkelerin nasıl ağır bedelleri ödediğini sizlerde görüyorsunuz.” 

Çay alım fiyatı

Kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerimizin Ziraat Bankasına veya Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ertelenecektir. Bakliyat alım fiyatlarımız ton başına kırmızı mercimekte 5 bin lira, yeşil mercimekte 4 bin 150 lira, nohutta ise 4 bin 50 lira olarak belirlenmiştir.

Hellaleşme açıklaması

İnancımız gereği hellaleşme istedik.

Terör operasyonu

PKK'nın Suriye sorumlusu Sofi Nurettin etkisiz hale getirilmiştir.

Sedat Peker'in iddiaları

Terör örgütleri gibi suç çeteleri de aynıdır.Ne yaparlarsa yapsınlar,

En büyük üzüntümüz, ülkemizde hala çetelerden medet umacak kadar zavallılaşan, küçülen haysiyet fukarası kişiliklerin olduğunu görmektir.

ABD'nin İsrail'e silah satışı

Sayın Biden. siz kanlı ellerinizle tarih yazıyorsunuz.

Biden'ın İsrail'e 850 bin silah onayını gördük. lafa gelince silahsızlanmadan söz ediyorlar. Sayın Biden Gazze'ye orantısız saldırıda kanlı ellerinizle tarih yazıyorsunuz.

Ne olmuştu?

Kabine Toplantısı bitti mi, sonuçları ne zaman açıklanacak? Cumhurbaşkanı saat kaçta açıklama yapacak?
Kabine Toplantısı bugün saat 15.00'da başlamıştı ve saatler 18.00'a yaklaşırken son detaylar konuşulmaya başlandı. Kabinede görev yapan bakanların hazır bulunduğu toplantıda mevcut kısıtlamalar, kısıtlamaların akabinde nasıl bir etki sağlandığı, sokağa çıkma yasağı, kontrollü normalleşme gibi pek çok konu konuşulacak. Peki, Kabine Toplantısı sonuçları ne zaman açıklanacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan saat kaçta açıklama yapacak? İşte, Bilim Kurulu toplantısından çıkan tavsiyelerin konuşulacağı ve aynı zamanda esnafa destek paketinin de gündemde yer alacağı Kabine Toplantısı sonuçları hakkında detaylı bilgiler

kabine-toplantisi-bitti-mi-sonuclari-ne-zaman-aciklanacak-cumhurbaskani-saat-kacta-aciklama-yapacak-kabine-esnaf-kararlar.jpg

Kabine Toplantısı bitti mi sorusu, şu dakikalarda vatandaşların gündemini oluşturuyor. Kabine Toplantısı ile kritik normalleşme kararlar gündemde yer alacak. Esnafa destek gibi kararlar da Kabine Toplantısı gündeminde olacak. Bilim Kurulu tarafından vaka sayıları göz önünde bulundurularak toplantı için hazırlanacak olan rapor, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak olan Kabine Toplantısı'nda değerlendirilecek. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman saat kaçta başlayacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan saat kaçta açıklama yapacak? İşte, o konu hakkında merak edilen bazı bilgiler ve Hürriyet Gazetesi'nden Nuray Babacan'ın aktardığı önemli bilgiler

Kabine Toplantısı, 17 Mayıs Pazartesi günü saat 15.00'da başlayacak. Toplantıda Bilim Kurulu önerileri konuşulacak. Ardından toplantı sonrası alınan kararlar kamuoyuna duyurulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısının sona ermesiyle birlikte kamera ve basın mensuplarının karşısına geçecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saat 18.00 itibariyle açıklama yapması bekleniyor.

kabine-toplantisi-bitti-mi-sonuclari-ne-zaman-aciklanacak-cumhurbaskani-saat-kacta-aciklama-yapacak-kabine-esnaf-kararlar-001.jpg

Hürriyet Gazetesi'nden Nuray Babacan'ın haberine göre Hükümette ve ilgili bakanlıklarda yapılan değerlendirme toplantılarında, açılışta “kademe” uygulanmasının önemine sürekli vurgu yapıldı.

Geçen temmuz ve mart aylarına vakaların gerilemesi üzerine hızla normalleşmeye geçilmesinin, salgın dalgasının güçlenerek geri dönmesi anlamına geldiği belirtildi. Tam kapanmadan kısmi normalleşmeye geçişte 7 ve 15 günlük periyotlarla salgını tetikleyen unsurların takip edilebileceği ve analiz yapılabileceği belirtiliyor.

Eğer kısmi normalleşme takvimi aralıklarla başarıyla uygulanırsa, arada yapılacak vaka analizlerinden salgının en çok hangi hareketlilik ve hangi bölgede tetiklediği de görülebilecek. Buna ilişkin eski veriler olmasına rağmen, mutasyona da bağlı olarak yeni analiz yapmanın önemli olduğu belirtiliyor.

Bu süreçte 3 çalışmanın büyük önem taşıdığı kaydedildi. “Sıkı denetim, kontrollü normalleşme ve aşı kampanyasının hızlandırılması” durumunda yaz aylarının kolay yönetileceği belirtiliyor.

Uzmanlar, haziran- temmuz aylarında 30 milyon doz aşının yapılması ve kısmi normalleşmenin iyi yönetilmesi durumunda vaka sayısının 10-15 bin bandında kalacağını ifade ediyorlar. Sonbaharda, aşı uygulamasının başarısına bağlı olarak daha rahat bir kışa hazırlanabileceği iddia ediliyor.

Uzmanlar, “Kademeli açılışın ardından, bir hafta daha vakalar düşmeye devam eder. Açılışa bağlı artış, sonraki hafta görülmeye başlayacaktır. Kümelenmeler ve toplumsal hareketlilik başlayınca, vaka sayısında yeniden artış olacak.

Ancak kurallara uyulması ve hızla aşılamayla bunun 10-15 binler civarında olacağını düşünüyoruz. Sağlık sistemi bu oranda vakayı yönetebilir” dediler. 20 bine kadar olan vakalarda sağlık sistemi açısından sorun yaşandığı belirtiliyor.

Türkiye'de koronavirüse karşı ilaç ve aşı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda geliştirilen yerli aşılar arasında insan deneylerine ilk başlanan ve Faz-1 ile Faz-2 aşaması tamamlanan Covid-19 aşısının Faz-3 aşamasında plasebo (boş aşı) yerine Sinovac aşısı kullanılacak. Böylece, Kayseri Erciyes Üniversitesi'nce (ERÜ) koronavirüse karşı geliştirilen yerli aşının etkinliğinin yanında Çin aşısına göre de koruyuculuğu karşılaştırılmış olacak. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan da, "Biz neticede Sinovac benzeri bir inaktif aşı yapıyoruz. Başka bir inaktif aşı ile karşılaştırmak kabul edilebilir bir yöntem.'' ifadelerini kullandı.

"Kabine toplantısı sona erdi. Esnafa hibe verilecek" haberi, 17 Mayıs 2021 tarihinde yazılmıştır. 18 Mayıs 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Son Dakika kategorisi altında bulunan Kabine toplantısı sona erdi. Esnafa hibe verilecek haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kabine toplantısı sona erdi. Esnafa hibe verilecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  2. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  3. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  4. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  5. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  6. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  7. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  8. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  9. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  10. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  11. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  12. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  13. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  14. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  15. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  16. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  17. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  18. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  19. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  20. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
Haberleri