Kabine toplantısıı sonrası Erdoğan tam kapanmanın tarihini açıkladı

Kabine toplantısıı sonrası Erdoğan tam kapanmanın tarihini açıkladı

Kabine toplantısıı sonrası Erdoğan tam kapan... Türkiye bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak olan kabine toplantısına kilitlendi. Erdoğan toplantı sonrası açıklama yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Salgın önlemleri

Vaka ve vefat sayıları yükseldiğinde kısıtlayıcı tedbirler kaçınılmaz hale gelmektedir.

Avrupa'nın açılma süreceğine girdiği ödnemde vaka sayılarını 5 binin altına indirmemiz gerekir,
Özel hastanelerde, yoğun ve aşı hizmetlerinden dolayı ücret alındığına dair şikayetler alıyoruz.
Failler hakkındaki işlemler yapılacaktır.

Tam kapanma 29 nisan - 17 mayıs arası

29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00’dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00’e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz. İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir. Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir. Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek

Tüm sınavlar ertelendi

Anaokulu, kreş, 8’inci ve 12’nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecektir. Sürecin hedeflediğimiz sonuçları verebilmesi için kurallar en sıkı şekilde uygulanacak, tedbirlerin istismarına izin verilmeyecektir.Salgın başladığından beri filyasyon ekipleriyle yoğun mesai sarf eden muhtarlarımızın aşılarına başlanacağının müjdesini vermek istiyorum. Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecektir.”

Gündem başlıkları

Zehra Zümrüt Selçuk ve Ruhsar Pekcan hakkında sosyal medyada yürütülen linç kampanyasını kınıyorum.

ABD Başkanı Biden, yayınladığı mesajda coğrafyamızda bir asırdan önce yaşanmış olaylarla ilgili mesnetsiz, haksız ifadeler kullanmıştır. Hiçbir tarihi ve hukuki ifadesi olmayan bu söylemleri milletimizi ve bizi üzmüştür.

Hiç bir yerde Ermenilere ait toplu mezara rastlayamazsınız.
Kızılderili gerçeği ortada.
Ermeni yalanlarını besleyen çevrelerr, kendi yalanlarını kapatmaya çalışıyor

Acaba Amerika'nın arşivlerinde ne kadar belge var, varsa açabiliyor mu? Avrupa'da var mı, açabiliyor mu? Hodri meydan diyoruz

ASALA terör örgütünün saldırılarını unutmadık.

Bizim Ermeni toplumuyla bir sıkıntımız yoktur.

Ermenistan Devleti ile de iyi kurulmuş bir ilişki kurmak istiyoruz.

Karabağ'dan sonra bir işbirliği zemini doğduğuna inanıyoruz.

Haziran ayında Biden ile yapacağımız görüşmede sorunları aşacağımıza inanıyoruz.

NATO ile uzaktan yakından ilgisi olmayan Ermeni lobisi öne çıkıyor.

Aliyev ile telefon görüşmesi yaptık. Önümüzdeki günlerde atacağımız adımları detaylarındaracağız.

 

Ne olmuştu?

Türkiye merakla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığından yapılacak olan kabine toplantısından çıkacak olan kararları bekliyor. Kabine üyeleri Beştepe'de yüz yüze toplanacak ve kabine toplantısında salgın süreci, vakaların durumu, okulların durumu gibi konularda ilgili bakanların sunum yapması bekleniyor. Tam Kapanma Olacak mı? Öte yandan kısmı kapanma döneminde yaklaşık 15 günlük süre geride bırakılırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu süreçte analiz edilmiş verileri (vaka sayısının durumu, hastane doluluk oranlarındaki azalma, yoğun bakımda ki azalma vb) kabine üyeleriyle paylaşıp, tam kapanma yada kısmı kapanmaya devam kararlarının da bu analizlere göre alınması bekleniyor. Ramazan Bayramında yeni tedbirler gelecek mi? Kabine, ayrıca geçtiğimiz Perşembe günü toplanan Bilim Kurulu Toplantısında gündeme gelen tavsiye olarak gelen kararlarıda görüşüp karara bağlayacak. Bu kararlar arasında Bayramda getirilecek tedbirlerinde olduğu ve kabinenin Ramazan Bayramında uygulamaca olacak kısıtlamaları karara bağlaması bekleniyor. Yerli aşının durumu masada olacak Türkiye'de Ocak ayından bu yana aşı olan kişi sayısı 21 milyona yaklaştı. Sinovac ve BionTech aşılarının ardından Rusya'nın Sputnik V aşısı da yakında kullanılmaya başlanacak. Bu çerçevede Türkiye'deki son durum ve aşı tedarikindeki yol haritası üzerinde durulacak. Yerli aşı çalışmaları da ele alınacak. 

3 Bakan ilk kez Kabine'ye katılacak

Kabine'nin 3 yeni ismi ilk kez toplantıya katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantının öncelikli gündemi yine koronavirüs ile mücadele olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine Toplantısı'nda son Bilim Kurulu'nda alınan kararları açıklayacak ve bir sunum gerçekleştirecek.

Ramazan Bayramı kararı çıkacak

Kısmi kapanma sürecinin verileri analiz edilecek. Tedbirlerin tabloya nasıl yansıdığına bakılacak. Nüfusa oranlı il vaka haritası üzerinde yeniden değerlendirme yapılacak. Ek tedbirler alınacak mı, yoksa tam kapanma mı olacak? Ramazan ayının geri kalanında ve bayramda tedbirlere nasıl devam edileceğine karar verilecek.

17 Mayıs'a kadar tam kapanma

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine toplantısı sonrasında tam kapanma önlemlerinin 17 Mayıs'a dek süreceğini ilan edeceğini iddia etti. Candaş Tolga Işık da, Kabine'de konuştuğu tüm isimlerin 3 hafta tam kapanmaya destek verdiklerini yazdı.
Bilim Kurulu Üyesi: Tam kapanma gelebilir

Sağlık Bakanlığı Toplumda Salgın Yönetimi Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan Odabaş, “Vaka sayılarında kasım ayındaki gibi güçlü bir düşüş olmadığı takdirde, daha güçlü önlemleri alması hükümetin kaçınılmaz bir görevi” dedi. Şu andaki tedbirlerle geçen yılın kasım ayındaki düşüşün sağlanamadığına dikkat çeken profesör Odabaş şöyle devam etti:


- Cumhurbaşkanı da söylemişti, ‘İki haftalık kısmi kapanma, ondan sonrasında da yeterli azalma olmazsa tam kapanma ya da daha sert önlemler’ diye ifade etmişti. Şu anda, esnek çalışma ödeneklerinin tekrar gündeme gelmiş olmasını, bu sektörlere yönelik de bazı sınırlamaların olacağı yönünde bir niyet göstergesi olarak okuyorum.
- Açıkçası hükümet, bir anda tam kapanma noktasında, aşı tedarikini önceledi diye düşünüyorum. Kapandığınız zaman, aşılarınızı hızlı bir şekilde yapmanız lazım ki açıldığınızda bağışıklık düzeyini yükseltmiş olun, bir işe yarasın. Aşı tedariki sürecini de eş zamanlı olarak yürütmeye çalışıyorlar. O nedenle büyük olasılıkla kısmi kapanma uygulandı.
- Vaka sayılarında kasım ayındaki gibi güçlü bir düşüş olmadığı takdirde, daha güçlü önlemleri alması hükümetin kaçınılmaz bir görevi. Hükümet de bireyler de salgınla mücadelede önlemleri güçlendirerek almak zorunda. Tam kapanma noktasında hükümetimiz bu kararı aldığı noktada, vatandaş olarak da tam kapanma önlemlerine evimizde de uymamız gerekiyor.

 

"Kabine toplantısıı sonrası Erdoğan tam kapanmanın tarihini açıkladı" haberi, 25 Nisan 2021 tarihinde yazılmıştır. 27 Nisan 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Kabine toplantısıı sonrası Erdoğan tam kapanmanın tarihini açıkladı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kabine toplantısıı sonrası Erdoğan tam kapanmanın tarihini açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Sağlık Haberleri