Kabine toplantısında, Lübnan, Yunanistan, ekonomi ve salgın konuşuldu

Kabine toplantısında, Lübnan, Yunanistan, ekonomi ve salgın konuşuldu

Kabine toplantısında, Lübnan, Yunanistan, ek... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan kabine toplantısı sona erdi

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

Lübnan'da meydana gelen patlama sebebiyle dost Lübnan halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Geçtiğimiz haftanın en önemli konusu da Akdeniz ve Ege'de verdiğimiz cevaplardı.

Ancak Yunan tarafı bir kez daha göstermiş, Mısır'la hiçbir hukuki temeli olmayan anlaşmaya yönelmiştir. Türkiye'nin hiç kimsenin hakkında, hukukunda toprağında meşru çıkarlarında gözü yoktur. Bizim tek talebimiz bize aynı yaklaşımla yaklaşılmasıdır.

Bizi sahillerimize hapsetme girişimine elbette rıza göstermeyeceğiz. Biz diyoruz ki gelin Akdeniz'deki tüm ülkeler olarak bir araya gelelim. Herkesin hakkını koruyan bir formül bulalım. Ülkemizin bu çağrısına kulak asmayan bir takım ülkeler kendi geleceklerini karartıyorlar.

"Türkiye 6 basamak yükseldi"
Kişi başına gelirde dünya ortalamasında üst gelir ortalamasına yükselttik. 2019 yılında insani gelişmişlik sırasına göre Türkiye 6 basamak yükseldi. Bu sayede dünya bankası tarafından hazırlanan iş yapma kolaylığı endeksinde geçtiğimiz yıl 10 basamak birden yükselerek 33. sıraya yükseldik. Bütün bunlar ülkemizdeki refah düzeyini ifade etmesi bakımında söylüyorum. Bunlar aynı zamanda benim vatandaşımın alım gücünün nereden nereye yükseldiğini göstermesi bakımından arz ediliyor. İş açma geçen sene 30 bin 842 iken bu sene 85 bin 263'ü buldu. Almanya Rusya bugün itibariyle kapılarını açmış durumdalar. Yine yükselmeye başladığımızı hep birlikte göreceğiz. Salgın sebebiyle turizmde yaşadığımız tüm sorunları gidermeye çalışıyoruz.

Çamaşır makinesi
Ekonomide olduğu gibi enerjide de ülkemizin bağımsızlığı için mücadele edeceğiz. 2002 yılında 236 milyar dolar olan milli gelirimizi 2019’da 754 milyar dolara yükselttik. Kişi başına düşen milli geliri 12 bin dolara kadar çıkarttık. Ancak Gezi olayları nedeniyle 2019’da 9 bin olarak gerçekleşti. Dünyada 13’üncü sıraya yükselttik. Ülkemiz insani gelişmişlik endeksinde de iyileşme gösterdi. 6 basamak ilerledik. Buzdolabı satışı 18 yıl önce 1 milyon 88 bin adetten 2 buçuk milyon çıktı. Çamaşır makinesi satışı 820 bin adetten 2 milyonun üzerinde bir seviyeye ulaştı. Ülkemizde yeni açılan şirket sayısı 85 bini buldu. Turizmde 52 milyon rakamını gördük. Şimdi koronavirüs nedeniyle bir sıkıntının içindeyiz. Şimdi Almanya, Rusya bugün itibarıyla kapılarını açtı. Turizmde yaşananları çözmek için gayret gösteriyoruz.IMF'ye borcumuz yok. Ama birileri avucunu ovuşturuyor. IMF bizden 5 milyar dolar borç istedi. Ekonomiye bakan zat "sayın Başbakanım verelim mi borç?" dedi. Verelim dedim. Şimdi parti kurmuş bize akıl veriyor.Geldiğimizde harç vardı. Şimdi yok. 

2019'un son çeyreğinde ekonomimiz yüzde 6 büyüdü.

Koronavirüs bittiğinde Türkiye dünyada en az hasarla atlatan ülke olacak. Ekonomi salgın nedeniyle dünyanın tamamında kötüye gitti.

IMF 2020 yılı için daralma beklentisini yüzde 4'e yükseltti. 

Esnaflarımızı, vatandaşlarımızı desteklemek için paketi devreye soktuk. Aldığımız tedbirler ile normalleşme adımları attık. Mayıs ayıyla birlikte göstergelerde iyileşme başladı.

"Kabine toplantısında, Lübnan, Yunanistan, ekonomi ve salgın konuşuldu" haberi, 10 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 10 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kabine toplantısında, Lübnan, Yunanistan, ekonomi ve salgın konuşuldu haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kabine toplantısında, Lübnan, Yunanistan, ekonomi ve salgın konuşuldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  2. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  3. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  4. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  5. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  6. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  7. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  8. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  9. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  10. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  11. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  12. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  13. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  14. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  15. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  16. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  17. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  18. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  19. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  20. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
Politika Haberleri