Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı'ndan "scooter" açıklaması: Kaldırımları işgal eden tüm materyalleri kaldıraca

Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı'ndan

Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı'ndan "scoot... "Yarın kaldırımlar üzerindeki motosikletleri konuşmaya başlayacağız"

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, toplatılma kararı verilen scooterların şirket temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından basın açıklamasında bulunan Başkan Odabaşı, "Kadıköy’de kaldırımları işgal eden tüm materyalleri kaldıracağız" dedi.

Kadıköy’de kaldırımları ve vatandaşların yol güzergahlarını engelleyen elektrikli scooterlar için Kadıköy Belediyesi toplatma kararı almış ve belirlenen noktalardaki scooterlar belediye ekipleri tarafından toplanmıştı. Elektrikli scooter şirketlerinin yöneticileri ise duruma tepki göstermiş ve belediye ile konu üzerinde çalışmak istediklerini belirtmişti.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ise sosyal medya hesabından yaptığı açık çağrı ile şirketlerin temsilcilerini belediyeye davet ederek bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında açıklama yapan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, "Kaldırımları işgal eden ne varsa, masa, sandalye, reklam panosu ve benzeri bütün materyallerin kaldırılması için paydaşlarımızla çalışmalar yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"422 scooterı kaldırdık"

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, "Geçen hafta bir çağrı yaparak Kadıköy’deki kaldırımların özgürleşmesi noktasında kaldırım üzerindeki bulunan, yayaların geçişini engelleyen her türlü araç, materyal, masa ve sandalye gibi unsurların kaldırılacağını beyan etmiştim. Sonrasında öncelikli olarak e-scooter firmalarına bir çağrı yapıp scooterlerın, yayaların geçmesi noktasında engel oluşturulmaması için scooterlerı kaldırmalarını istemiştim. Kadıköy Belediyesi olarak bugünkü sayıyla 422 scooterı kaldırdık. Firmalar da sahada gördüğümüz kadarıyla büyük bir bölümünü topladılar" şeklinde konuştu.
Başkan Odabaşı, "Kendini sorumlu hisseden tüm kamu kuruluşlarına bir çağrı yaptım, kamu kuruluşu olarak sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe toplantıya katıldı. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun bu sorunun çözümü noktasındaki tavrını da bizzat biliyorum. Ama asıl bu masanın etrafında olması gereken ana düzenleyici kamu kuruluşlarının da burada olmamasını anlamakta zorluk çekiyorum. Bu sorunun çözümü için kendileri bir çağrı yaparsa Kadıköy Belediye Başkanı olarak bu toplantıya şart sunmadan hiçbir ön yargı olmadan katılacağımı beyan ediyorum" ifadelerine yer verdi.

"Yarın kaldırımlar üzerindeki motosikletleri konuşmaya başlayacağız"

Çalışmalar hakkında bilgi veren Odabaşı, "4 firma toplantıya katılım sağladı, onlara da bu sorunun çözümü noktasında çözüm önerileri getirdikleri için ve bu sorunun çözümü noktasında çaba sarf edeceklerini belirttikleri için çok teşekkür ediyorum. Bu sorun hiç kimsenin tek başına oluşturduğu ve kimsenin tek başına çözebileceği bir sorun değil. Bu sorunu konuşarak, tartışarak ve tüm paydaşları içerisine katarak çözmemiz gereken bir sorun. Biz, Kadıköy’de kaldırımların özgürleşmesi için, yayaların, engellilerin, bebek arabalarının ve herkesin rahat bir şekilde güven içerisinde yaşam kalitesini düşürmeden yürüyebilmesi için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Başkan Odabaşı, "Bugün scooterları konuştuk, yarın kaldırımlar üzerindeki motosikletleri konuşmaya başlayacağız. Sonrasında kaldırımları işgal eden ne varsa, masa, sandalye, reklam panosu ve benzeri bütün materyallerin kaldırılması için paydaşlarımızla çalışmalar yapmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu. 

"Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı'ndan "scooter" açıklaması: Kaldırımları işgal eden tüm materyalle." haberi, 23 Ocak 2023 tarihinde yazılmıştır. 23 Ocak 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı'ndan "scooter" açıklaması: Kaldırımları işgal eden tüm materyalle.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı'ndan "scooter" açıklaması: Kaldırımları işgal eden tüm materyalle.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  2. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  3. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  4. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  5. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  6. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  7. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  8. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  9. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  10. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  11. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  12. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  13. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  14. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  15. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  16. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  17. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  18. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  19. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  20. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
Yerel Gündem Haberleri