Kadıköy’de bildiri dağıtan HAZİRAN üyelerine gözaltı

Kadıköy’de bildiri dağıtan HAZİRAN üyelerine gözaltı

Kadıköy’de bildiri dağıtan HAZİRAN üyelerine... İstanbul Kadıköy ve Gazi mahallesinde Birleşik Haziran Hareketi'nin 'laikliği kazanacağız' başlıklı bildirisini dağıtan çok sayıda kişi gözaltına alındı. Kadıköy'de İskele Meydanı'nda stant açan HAZİRAN üyelerine...

İstanbul Kadıköy ve Gazi mahallesinde Birleşik Haziran Hareketi'nin 'laikliği kazanacağız' başlıklı bildirisini dağıtan çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Kadıköy'de İskele Meydanı'nda stant açan HAZİRAN üyelerine yönelik polis saldırısında HTKP Genel Başkanı Erkan Baş ve HTKP MK üyesi Deniz Gülşen ile birlikte 14 kişi ters kelepçeyle gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler şu şekilde: Sancak Yıldız, Hasan Karayiğit, Hasan Toprak, Mehmet Adıgüzel, Deniz Gülşen, Erkan Baş, Kutsal Hasan Çoğal, Nur Ali Yılmaz, Mehmet Aydoğan, Melis Akyürek, Naime Aydın, Serdar Bal, Deniz Demirdöğen. 

Gazi mahallesinde ise HAZİRAN bildirisi dağıtan Gazi Mahallesi Haziran Meclisi üyesi 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HTKP MK üyesi Faysal Azamlı da bulunuyor. 

ERKAN BAŞ GÖZALTINDAN SESLENDİ: OHAL'İNİZ VIZ GELİR BİZE!

HTKP Genel Başkanı Erkan Baş gözaltından seslendi: OHAL'iniz vız gelir bize vız... Saray'ınızı yıkacağız! Laikliği kazanacağız! 

"Laikliği Kazanacağız" bildirisinin dağıtımı sırasında gözaltına alınan Birleşik Haziran Hareketi Sekretaryası üyesi ve HTKP Genel Başkanı Erkan Baş'a gözaltındayken ulaştık.
Erkan Baş şunları söyledi: 

"Laikliği haykırırken, AKP-Cemaat suç ortaklığını halkımıza anlatırken polisin saldırısına uğradık. Bildiriyi dağıtamazsınız dendi, dağıttık; HAZİRAN olarak çalışma yapamazsınız dendi, yaptık. Saray'ın kapıkulları tarafından saldırıya uğradık. 

Tüm yurttaşlar bunu böyle bilsin! AKP'nin, Cemaat'in ortaklarının suçlarını haykırmaya devam edeceğiz. Bizi başkalarıyla karıştırmasınlar... Biz bunların Yenikapı ruhunu iyi biliriz! Bunların ruhu da ciğeri de iki paralıktır! Laikliği, emekçinin hakkını savunanları görünce kalleşçe saldırırlar.  

Suçları bir kez daha teşhir olmuştur. Teşhir etmeye devam edeceğiz.  Buradan tüm HAZİRANcılar olarak AKP'ye sesleniyoruz: OHAL'iniz vız gelir bize vız... Saray'ınızı yıkacağız! Laikliği kazanacağız!"

CHP'liler harekete geçti!

Haziran Hareketi Üyelerinin gözaltına alındığını duyan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Gamze Akkuş İlgezdi ve CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin karakola gitti.

BİLGİ VERDİLER

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçen ve gözaltındaki kişilerle görüşen CHP milletvekilleri, ardından karakolun önünde bekleyen Haziran üyelerine bilgi verdi. CHP Milletvekili Barış Yarkadaş ile Gamze Akkuş İlgezdi, yaptıkları ortak açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kadıköy Rıhtım Karakolu'nda 14 kişi gözaltında... Haziran Hareketi Üyesi arkadaşlarımızın sağlık durumları da moralleri de gayet iyi... İstanbul Emniyet Müdürlüğü, gözaltındaki arkadaşlarla görüşmemizi sağladı. Arkadaşlar, biraz sonra sağlık kontrolü için Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne götürülecek, ardından ise gözaltı işlemi Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'nde devam edecek.''

''MUKAVEMET SUÇLAMASI''

Yarkadaş ve İlgezdi, Haziran Üyesi göstericilerin "polise mukavemetle suçlandığı'' bilgisini de paylaştı. Gözaltı sürecinin, iddia edilen suçlama yüzünden sürdüğünü belirten CHP'li vekiller, "Partimizin tüm milletvekilleri, laiklik yanlısı bildiri dağıtırken gözaltına alınan arkadaşların durumunu yakından takip ediyor'' dedi.

GAZİ'DE DE GÖZALTI VAR

Bu arada, Gazi Mahallesi'nde aynı bildiriyi dağıttıkları için gözaltına alınan kişilerin durumunu da CHP Milletvekilleri Ali Şeker, Zeynep Altıok ve İlhan Cihaner takip ediyor. Cihaner'in her iki bölgede gözaltına alınan toplam 20 kişinin adli süreciyle ilgilendiği de öğrenildi.

NÖBETÇİ SAVCILIK LAİKLİK BİLDİRİSİNİN İMHA EDİLMESİ TALİMATI VERDİ

Gaziosmanpaşa Nöbetçi Savcısı, HAZİRAN üyelerinin dağıttığı 'Gün, Dinciliğin Saltanatına Karşı Laikliği Kazanma Günüdür!' başlıklı bildirinin imha edilmesi talimatı verdi.  İmha edilmesi istenen bildiri şu şekilde:

erkan-001.jpg

Demirtaş'tan tepki

Demirtaş, "Erkan Baş ve diğer Haziran üyelerine yapılanlar aleni işkencedir ve elbette insanlık onuru işkenceyi yenecek" dedi.

hh-001.jpg

İşte AKP polisinde alerji yapan, anayasal hakları yok sayarak aydınlanmacılara saldırmasına sebep olan bildiri:

haziran.pngbildiri.png

Gün, Dinciliğin Saltanatına Karşı Laikliği Kazanma Günüdür! 

Türkiye'yi 14 yıldır din tüccarları, din bezirgânlan yönetiyor. Türkiye'yi on dört yıldır kendi çocuklarına gemicikler alanlar, paraları sıfırlayanlar, saraylarda oturanlar, bunu yaparken de halkın en samimi inançlarını sömürenler yönetiyor. Türkiye'yi on dört yıldır zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapanlar, halkın sofrasındaki ekmeğe göz koyanlar, sofradaki o ekmekten her gün biraz daha çalanlar, bunu yaparken de sürekli "ezan, kuran, din, iman" diyenler yönetiyor.

Bu din tüccarları, bu kan emiciler, düne kadar Gülen Cemaati ile ortaktılar. "Ne istediler de vermedik' diyorlardı, "alnı secdeye gelen adamdan zarar gelmez" diyorlardı. Sınav sorularını birlikte çaldılar, mülakatlarda torpil yaptılar, liyakat esasına göre değil tarikat mensupluğu esasına göre atama yaptılar, devleti kendi kadrolarıyla doldurdular. "Kindar ve dindar nesil" yetiştirmek adına eğitim sistemini hallaç pamuğu gibi attılar, bütün okulları imam-hatipleştirdiler.

Müfredatı akla, bilime sığmayan hurafelerle doldurdular, küçücük çocukların zihinlerini "değerler eğitimi" adı altında bulandırdılar, temel bilimlerin yerine din derslerini koydular. Gelecek nesiller yurttaş değil tebaa olsunlar, kendilerine biat etsin, ses çıkarmasın, haklarını aramasın, hesap sormasın istediler. 

Memleketin fabrikalarını, madenlerini, limanlarını, ormanlarını, derelerini sattılar. Memleketi yandaşlarına peşkeş çektiler, işçiye güvencesiz ve taşeron çalışmayı reva gördüler, iş cinayetlerinde binlerce işçinin kanına girdiler. Çalışanların emeğine, alın terine, göz nuruna el koydular, kendileri zevk ü sefa içinde, lüks içinde yaşamaya devam ettiler. Birbirleriyle girdikleri güç savaşı nedeniyle memleketi 15 Temmuz günü ateşe attılar.

Düne kadar ortaklık yaptıkları, her türlü örgütlenmesine göz yumdukları, destek oldukları Cemaat ordudaki örgütlenmesi aracılığıyla askeri darbe yapmaya kalkıştı; onlarca insan yaşamını yitirdi, ülkemiz kardeşin kardeşi, komşunun komşuyu kıracağı bir iç savaşın eşiğinden döndü. Darbeyi bahane ederek kendi darbelerini yürürlüğe koydular, Olağanüstü Hal ilan ederek hukukun son kırıntılarını da ortadan kaldırdılar, Anayasayı askıya aldılar, Meclis'i fiilen kapattılar.

Cemaat temizliğini bahane ederek cadı avına giriştiler, çıkardıkları KHK'larla binlerce insanın ekmeğini elinden aldılar, muhalif sesleri açlıkla, işsizlikle terbiye etmeye çalıştılar. Din tüccarları, din bezirgânları bu ülkenin sadece parasını çalmadı, zenginliklerini peşkeş çekmedi; memleketin, yurttaşlarımızın, gençlerimizin hem bugününü hem yarınını çaldı, barış içerisinde ve kardeşçe bir arada yaşama umudunu elinden aldı, ülkenin kaderini bir adamın iki dudağının arasına hapsetti, Türkiye'yi bir felaketin eşiğine getirdi. 

Bu vahim manzara karşısında çaresiz degiliz. Bu felakete dogru doludizgin gidişe hem bugünlerimiz, hem yarınlarımız, hem kendimiz hem çocuklarımız adına dur demek zorundayız. Emegi çalınan işçiler olarak, ataması yapılmayan öğretmenler olarak, torpil yüzünden işe giremeyen gençler olarak, çalınan sınav sorularının magduru öğrenciler olarak, ürününü üç kuruşa satan köylüler olarak, namus cinayeti adı altında katledilen kadınlar olarak, inançları istismar edilen yurttaşlar olarak bu gidişata dur demeliyiz. Dinciligin saltanatına karşı laiklik için mücadele etmeli, laikligi kazanmalıyız. 

Gün diktaya karşı omuz omuza, yan yana durma günüdür!

Gün emeğin, barışın, kardeşliğin ve özgürlüğün Türkıyesini birlikte kurma günüdür! 

Birleşik HAZİRAN Hareketi 

Haziran'dan çağrı: Aynı yerde aynı saatte!

Birleşik Haziran Hareketi, aralarında HTKP Genel Başkanı Erkan Baş'ın da bulunduğu 20 üyesinin Laiklik bildirisi dağıtımı esnasında gözaltına alınmasını protesto etmek ve laiklik mücadelesini büyütme kararlılığını ortaya koymak için yarın saat 17'de Kadıköy rıhtımında tüm yurttaşları bildiri dağıtım eylemine çağırdı. 

haziran.jpg

HTKP'den açıklama

Aralarında HTKP Genel Başkanı Erkan Baş'ın da bulunduğu laiklik bildirisi dağıtan Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN) üyelerine yönelik polis saldırısına ilişkin Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP) tarafından bir açıklama yayınlandı. 

Açıklanada gözaltına alınan HTKP Genel Başkanı ve HAZİRAN üyelerinin derhal serbest bırakılması çağrısı yapılırken, "Komünistler yüzyıllardır boyun eğmedi, diz çökmedi. Bundan sonra boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz! AKP/Saray Rejimi’ni yıkacağız. Laikliği kazanacağız!" denildi.

Açıklama şu şekilde: 

Komünistler diz çökmedi, diz çökmeyecek!

Erkan Baş ve Hazirancı yoldaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır!

AKP/Saray Rejimi Türkiye’nin ilerici ve aydınlanmacı birikimine olan kinini kusmaya devam ediyor.

Birleşik Haziran Hareketi’nin Laikliği Kazanacağız başlıklı bildirisinin dağıtımı için İstanbul’da sokağa çıkan Hazirancılar polisin saldırısı sonucu gözaltına alındı. Laiklik düşmanı saltanatçılar, AKP/Saray gericiliğine boyun eğmeyen ve halkımızla birlikte bu saldırıya direnen Hazirancıları hukuksuzca tutsak almıştır.

Yoldaşlarımız sadece bildiri dağıtımı nedeniyle değil, AKP ile cemaat arasındaki kirli ve ahlaksız ilişkiyi teşhir ettikleri için de gözaltına alınmışlardır. Türkiye’nin içine itildiği gerici karanlığın mimarları olan AKP ile cemaatin suç ortaklığını teşhir etmeye, bu pisliğin sahiplerinden hesap sormaya devam edeceğiz. 

Ülkemizde laikliği savunmanın suç derekesine düşürülmesine izin vermeyip, laikliği ülkemizde yeşerteceğiz.

Gözaltına alınanlar arasında yer alan ve aynı zamanda Haziran Türkiye Yürütme Kurulu üyesi olan HTKP Genel Başkanı Erkan Baş, HTKP Merkez Komite üyeleri Deniz Gülşen ve Faysam Azamlı faşizme boyun eğmeyen onurlu komünistlerdir.

Yoldaşlarımızın AKP/Saray gericiliği tarafından teslim alınamayacağını zaten biliyoruz. Bugün yoldaşlarımıza saldırma cüretini gösterenlerden bunun hesabını mutlak soracağımızı duyuruyoruz.

Komünistler yüzyıllardır boyun eğmedi, diz çökmedi. Bundan sonra boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz!

AKP/Saray Rejimi’ni yıkacağız.

Laikliği kazanacağız.

Eşit, özgür ve kardeşçe bir ülkeyi yaratacağız!

"Kadıköy’de bildiri dağıtan HAZİRAN üyelerine gözaltı" haberi, 24 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 24 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kadıköy’de bildiri dağıtan HAZİRAN üyelerine gözaltı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kadıköy’de bildiri dağıtan HAZİRAN üyelerine gözaltı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  2. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  3. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  4. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  5. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  6. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  7. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  8. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  9. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  10. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  11. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  12. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  13. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  14. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  15. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  16. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  17. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  18. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  19. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  20. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
Gündem Haberleri