Kadıköy’deki patlamada IŞİD şüphesi

Kadıköy’deki patlamada IŞİD şüphesi

Kadıköy’deki patlamada IŞİD şüphesi Fikirtepe Erdemler Sokak 34 numaradaki üç katlı binanın ikinci katında yaşanan patlama polisi alarma geçirdi.

Kadıköy’de dün akşam bir apartmanda yaşanan patlama olayı, IŞİD kuşkusunu doğurdu. Olay yerinde yaralı halde bulunan kişinin Özbek uyruklu olması ve yangının patlamadan kaynaklı olduğunu anlaşılması, soruşturmanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu’na devredilmesine neden oldu.

Fikirtepe Erdemler Sokak 34 numaradaki üç katlı binanın ikinci katında yaşanan patlama polisi alarma geçirdi. Şiddetli iki patlamanın ardından alevlerin bitişik apartmanları da etkilemesiyle birlikte İBB’ye bağlı itfaiye ekipleri kısa zaman içinde yangını söndürüp soğutma çalışması başlattı. 

Yangının söndürülmesiyle birlikte patlama yaşanan evden bir yaralı ve üç ceset çıkartıldı. İstanbul Valiliği’nin açıklamasına göre, yaralı olarak hastaneye kaldırılan kişinin Özbek uyruklu A.K. olduğu, yaşamını yitirenlerin A.K.’nın 68 yaşındaki babası M.K. ve A.K.’nın 10 yaşındaki kızı N.K. olduğu tespit edildi. Evde ölen üçüncü kişinin kimliği ise henüz belirlenemedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın patlamanın ardından olay yerinde yaptığı açıklamada “doğal gaz” nedeniyle patlama yaşandığını belirtmesine karşın İBB Başkanlığı ise patlama yaşanan evde doğalgaz hattının bulunmadığını açıklaması kafaları karıştırdı. Vali Yerlikaya’nın yanlış bilgiyi açıklaması, soru işaretlerine neden oldu.

Ortaya çıkan durum nedeniyle patlamayla ilgi soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu’na devredilmesi dikkat çekti. Soruşturmanın Terör Suçları Soruşturma Bürosu’nca araştırılacak olması patlamanın terör bağlantılı olma ihtimalini güçlendirdi.

T24’ün aldığı bilgiye göre; savcılık, terör eylemi ve yasa dışı havai fişek imalatı üzerinde duruyor. Evde yaşanan patlamanın şiddeti ve olay yeri uzmanlarının elde edeceği patlayıcı madde artıklarının incelenmesiyle soruşturmanın yönü belli olacak.

IŞİD içinde Özbek uyruklu eylemciler de görev alıyor. Bazen Özbekistan, bazen de Rus pasaportu taşıyan eylemler geçmişte Türkiye’de IŞİD adına terör eylemi gerçekleştirdi.

İstanbul’da Reina’ya yönelik 2016 yılbaşı gecesi düzenlenen terör saldırısını gerçekleştiren kişinin Özbek asıllı Abdülkadir Maşaripov olduğu ortaya çıkmıştı. Atatürk Havalimanı’na yönelik 2016’daki IŞİD saldırısını yapan eylemcilerde de Rus pasaportu bulunmuştu. Ayrıca geçen mayısta Özbek uyruklu IŞİD üyesi Kilis’te jandarma tarafından yakalandı.

Bu arada geçtiğimiz eylülde IŞİD’in üst düzey isimlerinden “Abu Zeyd/Üstad Zeyd” kod adlı örgüt üyesi Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai, İstanbul’da yakalandı.

Olayla ilgili İçişleri Bakanlığı’nın herhangi bir açıklama yapmaması dikkati çekti.

 

"Kadıköy’deki patlamada IŞİD şüphesi" haberi, 10 Ekim 2022 tarihinde yazılmıştır. 10 Ekim 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kadıköy’deki patlamada IŞİD şüphesi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kadıköy’deki patlamada IŞİD şüphesi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  2. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  3. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  4. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  5. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  6. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  7. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  8. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  9. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  10. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  11. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  12. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  13. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  14. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  15. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  16. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  17. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
  18. 22:53 İsveçlilerin mutluluk sırrı: İşte fikanın anlamı ve tarihi
  19. 22:50 Bunu yaparsanız marul daha uzun süre taze kalacak
  20. 22:41 Dünyanın en zengin yüzde 0,001'i parasını buna yatırıyor!
Gündem Haberleri