Kadın cinayetine ceza indirimi uygulanmadı

Kadın cinayetine ceza indirimi uygulanmadı

Kadın cinayetine ceza indirimi uygulanmadı Manisa Yunusemre'de yaşayan Gönül Özcan (44) sevgilisi Mustafa Ünalan (47) tarafından öldürüldü. Gönül Özcan, son sözlerinde katilin adını söyledi.

MANİSA'nın Yunusemre ilçesinde, lüks bir rezidansta temizlik görevlisi olarak çalışan Gönül Özcan'ı (44) rehin alıp, bıçaklayarak öldüren sevgilisi Mustafa Ünalan'a (47) "kasten öldürme" suçundan müebbet, "hürriyeti yoksun kılma" suçundan ise 6 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, Ünalan'a verilen bu cezada herhangi bir indirime de gitmedi.

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde yaşayan 4 çocuk annesi Gönül Özcan, temizlik görevlisi olarak çalıştığı bir rezidansta erkek arkadaşı Mustafa Ünalan tarafından 7 Aralık 2019 tarihinde bıçaklandı. Ağır yaralanan Gönül Özcan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede tedaviye alınan Özcan, polise ifade verdikten saatler sonra iç kanamaya bağlı olarak hayata gözlerini yumdu. Özcan, ölmeden önce verdiği ifadesinde, çalıştığı restoranlardan birinde Mustafa Ünalan ile tanıştıklarını ve sevgili olduklarını anlattı. Talihsiz kadın, kendisini Mustafa Ünalan'ın bıçakladığını ve saatlerce rehin aldığını söyledi. Gözaltına alınan Ünalan tutuklandı. Ünalan hakkında Manisa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten öldürme" ve "hürriyeti yoksun kılma" suçlarından dava açıldı.

İNDİRİM UYGULANMADI

Davanın karar duruşması, bugün Manisa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Katil zanlısı Mustafa Ünalan, duruşmaya SEGBİS üzerinden katıldı. Gönül Özcan'ın yakınları, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ve Önce Çocuklar Önce Kadınlar Derneği üyeleri duruşma salonunda hazır bulundu.

Son savunmasında kıskançlık nedeniyle tartışma yaşadıklarını, Gönül Özcan'ın kendisine hakaret ettiği ifadesini veren katil zanlısı Mustafa Ünalan, "Pişmanım" dedi. Mahkeme heyeti, Ünalan'ın pişmanım sözlerine inanmadıklarını ve davanın başından bu yana pişmanlık göstermediğine karar verdi. Heyet, verilen kısa aranın ardından kararını açıklayıp, Ünalan'a "kasten öldürme" suçundan müebbet, "hürriyeti yoksun kılma" suçundan ise 6 yıl hapis cezası verdi. Mustafa Ünalan'a iyi hal ve haksız tahrik indirimi de uygulanmadı.

'KARAR BİR NEBZE SEVİNDİRDİ'

Davayı izleyen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ile Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği üyeleri verilen cezadan dolayı mutlu olduklarını bildirdiler. Öldürülen Gönül Özcan'ın ailesinin avukatı Özgü Türk, kararla birlikte ailenin bir nebze sevindiğini dile getirerek, "Gönül Özcan ölmeden önce katilinin ismini söylemişti. Kendisini bıçakladığını, odadan dışarıya çıkarmadığını, ambulans çağırmadığını anlatmıştı. Duruşmalar boyunca kendisini haklı çıkarmaya çalıştı, çok pişman olduğunu söyledi. Ancak mahkeme heyetinin hiçbir indirim uygulamaması bizleri sevindirdi" dedi.

"Kadın cinayetine ceza indirimi uygulanmadı" haberi, 26 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 27 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Kadın cinayetine ceza indirimi uygulanmadı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kadın cinayetine ceza indirimi uygulanmadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
  2. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  3. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  4. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  5. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  6. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
  7. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
  8. 19:30 Kartlı ödemelerde rekor kırıldı! Geçen seneye göre yüzde 126 artış gözlemlendi
  9. 19:25 Fırında Mercimek Köftesi: Sağlıklı, Lezzetli ve Vegan Dostu Bir Protein Alternatifi!
  10. 19:24 Çiçeklerdeki Mantar Sivrisineği Sorununa Pratik Çözümler
  11. 19:18 İçişleri Bakanlığından İddialara Müfettiş Ataması: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İncelemede
  12. 19:13 Samsunspor, Adana Demirspor Maçı Öncesi Eksiklerini Belirledi
  13. 19:12 CHP devraldığı belediyelerin borçlarını halka açtı: Toplam 100 milyar TL borç
  14. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
  15. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
  16. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
  17. 18:33 CHP'li başkan, belediyenin borcunu billboardlarda açıkladı!
  18. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  19. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  20. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
3. Sayfa Haberleri