Kadın Cinayetleri Raporu: Evli Kadınların Yüzde 59'u Eşleri Tarafından Öldürüldü

Kadın Cinayetleri Raporu: Evli Kadınların Yüzde 59'u Eşleri Tarafından Öldürüldü

Nisan'da kadınların yüzde 59'u evli oldukları erkekler tarafından öldürüldü. Evlerinde katledilenlerin yüzde 56'sı. Kadın Meclisleri, şiddetin ve cinayetlerin durdurulması için mücadele ediyor.

Nisan ayında kadın cinayetleri alarm veriyor. Rapora göre, öldürülen kadınların çoğu evli oldukları erkekler tarafından öldürülüyor ve bunların büyük bir kısmı evlerinde katlediliyor. Kadın Meclisleri, şiddeti durdurmak için seslerini yükseltiyor.

Nisan ayında kadınların yüzde 59'u evli oldukları erkekler tarafından öldürüldü. Ayrıca, bu ay öldürülen kadınların yüzde 56'sı evlerinde katledildi.

Rapora göre, öldürülen 32 kadından 10'u, kendi hayatlarıyla ilgili kararlar almak istemeleri sebebiyle öldürüldü. Bunlar arasında boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi durumlar bulunuyor. Bir kadın annesiyle babasıyla barışmadığı için, biri kedi beslediği için, biri bir kız çocuğu olduğu için, biri taş attığı için, biri ekonomik sebeplerle öldürüldü. Ayrıca, 18 kadının öldürülme sebepleri belirlenemedi. Bu durum, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucu olarak değerlendiriliyor.

2010 yılından itibaren kadın cinayeti verilerini kamuoyuna açıklayan platformun açıklamasına göre, bakanlıklar kadın cinayeti verilerini sistematik şekilde tutmuyor ve paylaşmıyorlar. Kadın cinayetlerinin durdurulması için somut çözüm önerilerinin hayata geçirilmesi devletin görevidir. Bu görevin yerine getirilmesi için ilgili tüm bakanlıkların ve mekanizmaların harekete geçirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Kadınlar, yaşamlarının her alanında hayati tehlike altında. İş yerinde ve evde baskı altında kalıyorlar. Kadın Meclisleri, bu baskılara karşı direniş gösteriyor ve evde, işte ve ücrette eşitlik için mücadele ediyorlar.

İktidarın aileyi kutsallaştıran açıklamaları, kadınların boşanmak istemeleri durumunda tehditler almasını ve şiddete uğramasını körüklüyor. Bu tür açıklamalar, failleri cesaretlendiriyor. Kadınlar, patronların ucuz iş gücü veya ailenin kölesi olmayacaklarını vurguluyorlar.

"Kadın Cinayetleri Raporu: Evli Kadınların Yüzde 59'u Eşleri Tarafından Öldürüldü" haberi, 05 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 05 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kadın Cinayetleri Raporu: Evli Kadınların Yüzde 59'u Eşleri Tarafından Öldürüldü haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kadın Cinayetleri Raporu: Evli Kadınların Yüzde 59'u Eşleri Tarafından Öldürüldü 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:20 Bulgaristan'da Ukrayna'ya destek mitingi yapıldı!
  2. 22:18 Vatikan'dan Papa'nın sağlık durumuna ilişkin açıklama!
  3. 22:14 Slavko Vincic’in derbi raporu!
  4. 22:13 CHP'li Yücel: İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecini ekarte etmeye çalışıyorlar
  5. 22:09 Anderson Talisca, Fenerbahçe’de ilk maça çıktı!
  6. 22:09 Fenerbahçe'nin galibiyet serisi bitti
  7. 22:08 Dev Maçta Sessizlik: Galatasaray ve Fenerbahçe 0-0 Berabere Kaldı!
  8. 22:00 BM’de kritik oylama: Rusya’nın Ukrayna’dan çekilmesini isteyen tasarı kabul edildi
  9. 21:27 Zelenskiy: "Barış ve güvenlik için Trump ile bir araya gelmemiz gerekiyor"
  10. 21:23 Koç Holding ile 32,4 milyon TL'lik sözleşme imzalandı
  11. 21:23 Yanardağ'dan diploma soruşturmasına tepki: "Siyasi zafer elde edemezsiniz!"
  12. 20:47 Deniz Yücel: “İmamoğlu’nu adaylıktan ekarte edemeyeceksiniz
  13. 20:40 Başından Vurulan Diş Hekimi 3 Gün Dayanabildi!
  14. 20:35 Hastanede Karbonmonoksit Skandalı: 11 Sağlık Çalışanı Zehirlendi!
  15. 20:33 Altaylı, Mesut Özil için çok konuşulacak bir benzetmede bulundu: "Ete kemiğe bürünmüş hali!"
  16. 20:33 Erdoğan'dan yerli otomobil Togg haberi: İşte yeni modelin satış tarihi
  17. 20:33 Galatasaray ve Fenerbahçe futbolcuları, birbirlerini görmezden geldiler!
  18. 20:33 HDI Sigorta'da üst düzey atama gerçekleştirildi
  19. 20:21 İspanya'dan Ukrayna'ya 1 milyar euroluk yeni askeri yardım paketi sözü!
  20. 20:12 Yunus Akgün: 'Fenerbahçe maçının önemi benim için çok ayrı'