Kadın Partisi de ''Hayır’ için sahaya iniyor

Kadın Partisi de ''Hayır’ için sahaya iniyor

Kadın Partisi de ''Hayır’ için sahaya iniyor T24'ten Hülya Karabağlı'nın haberine göre, TBMM’nin halk denetimine açık olması, seçim barajının yüzde 3’e düşürülmesi gibi önemli düzenlemeleri öngören politikalarıyla gündeme gelen Kadın Partisi’nin Genel Başkanı F....

T24'ten Hülya Karabağlı'nın haberine göre, TBMM’nin halk denetimine açık olması, seçim barajının yüzde 3’e düşürülmesi gibi önemli düzenlemeleri öngören politikalarıyla gündeme gelen Kadın Partisi’nin Genel Başkanı F. Benal Yazgan, 16 Nisan’da yapılması planlanan referandumda ''hayır’ oyu vereceklerini söyledi.

“Partili bir Cumhurbaşkanının tarafsız olması eşyanın tabiatına aykırıdır'' diyen Yazgan, çok yakın tarihte hayır kampanyası için alan çalışması yapacakarını, kapıları tek tek çalıp kadınlara neden hayır vermeleri gerektiğini anlatacaklarını söyledi.

Benal Yazgan, son 15 yılda kadınların kazandıkları haklardan yavaş yavaş geri adımlar atılmaya başlandığına dikkat çekti ve “Kadınlar açısından asla kabul edilemeyecek olan kadınları sokağa döken kürtajdan tutun da çocuğu olmayan kadınların yarım olduğuna kadar en üst düzeyden gelen konuşmalar oldu. Bunları yaşadık maalesef. Bundan cesaret alan kendilerini maalesef hoca imam diye tanıtan bir sürü cahilin TV’lerde kadınları küçümseyen, aşağılayan ikincil kılan ya da görmezden gelen konuşmalarına şahit olduk'' dedi.

''GÜÇLERİN BİRLEŞTİRİLDİĞİ OTORİTER BİR SİSTEM’

Kadın Partisi Genel Başkanı Benal Yazgan T24’ün sorularına yanıtları şöyle:

Türkiye, partili cumhurbaşkanlığı sistemini öngören anayasa değişikliği için 16 Nisan'da sandığa gidiyor. Kadın Partisi olarak bu düzenlemeye nasıl bakıyorsunuz?

Kadın Partisi olarak hedefimiz demokratik bir ülke. Demokrasi tüm düşüncelere, fikirlere yer veren , saygı gösteren bir sistemdir. Partili bir Cumhurbaşkanının tarafsız olması eşyanın tabiatına aykırıdır. Bir partilinin asli görevi parti görüşlerini benimsemek ve bu fikirleri demokratik bir çerçevede yaymaya çalışmaktır. Partilinin asli görevi budur zaten. Şimdi durum böyleyken partili cumhurbaşkanı yıllardır savunduğu, kafasında oluşturduğu hayallerini bırakacak herkese ve her fikre eşit mesafede duracak. Mümkün olmayan bir durum bu. Tamamen halkı aldatmaya yönelik bir söylem.

Anayasada yapılan bu değişiklik bir rejim değişikliğidir. Parlamenter sistem güçler ayrılığı sistemi yerine güçlerin birleştirildiği bir otoriter sistemdir. Kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur.

''ÖNERİLEN SİSTEMDE PARLAMENTO SADECE KUKLA’

Milletvekili sayısı 550 den 600 ''e çıkarılıyor. Neden? Önerilen sistemde parlamento sadece kukla. Birkaç tane iş verilmiş ayıp olmasın diye . O halde hiçbir işlevi olmayan bir kuruma niye bu ülke masraf etsin. Yandaşlara menfaat sağlamak, görünüşte seçim yapıyormuş, demokrasiyi işletiyormuş gibi göstermek için.

Kadın Partisi referandum kampanyası yapacak mı? Nasıl yapacak?

Kadın Partisi tabii ki kampanya yapacaktır. Çok yakın bir tarihte alan çalışmasına başlayacağız. Kapıları tek tek çalıp kadınlara neden hayır demeleri gerektiğini anlatacağız.

'KADINLARI EVLERİNE KAPATMA ÇABALARI'

Anayasa değişikliği kadınları nasıl etkiliyor? Ne var bu paketin içinde?

Kadınlar ayrı bir grup olmadığına, eşit vatandaş olduklarına göre bu değişiklikle gelen tüm olumsuzluklardan etkilenecek.

Ancak iktidarda olan bu zihniyetin kadınları daha bir kıskaca alıp, evlerine kapatma çalışmalarını daha rahatlıkla yürüteceğinden hiç kuşkumuz yok doğrusu.

Zaten kadınların şimdiye kadar kazandıkları haklarından son 15 yılda yavaş yavaş geri adımlar atılmaya başlanmıştı. Kadınlar açısından asla kabul edilemeyecek olan kadınları sokağa döken kürtajdan tutun da çocuğu olmayan kadınların yarım olduğuna kadar en üst düzeyden gelen konuşmalar oldu bunları yaşadık maalesef.

Bundan cesaret alan kendilerini maalesef hoca, imam diye tanıtan bir sürü cahilin TV’lerde kadınları küçümseyen, aşağılayan, ikincil kılan ya da görmezden gelen konuşmalarına şahit olduk. Durum böyle iken tüm gücü eline alacak olan bu zihniyetin kadınları ne kadar çok etkileyeceği ortadır.

Yeri gelmişken bir hatırlatma yapayım. 28 Şubat'ta benim Cumhurbaşkanına açmış olduğum bir liralık bir tazminat davasının duruşması var. Bu duruşmaya tüm kadınları bekliyoruz. Çocuğu olmayan kadınları yarım kadın olarak vasıflandırıp, kadınlık onurumuzu zedelediğini, kadını sadece doğuran bir nesne olarak gördüğünü düşüyoruz. Davayı bu nedenle açtık.

''CUMHURİYETİMİZİN YERİNE TEK ADAM REJİMİ GELİR’

Referandumdan kabul çıkması ne anlama geliyor?

Umuyorum halkımız zaman zaman çok iyi kullandığı sağduyusunu tekrarlar ve referandum sonucu hayır çıkar. Yoksa binlerce şehidin kanı dökülerek kurulmuş cumhuriyetimizin yerine otoriter, tek adam rejimi gelir ki bu ülke insanının pek de hemen kabul edeceği bir şey değildir bu. Temennimiz ve çalışmalarımız “Hayır'' üzerine olacaktır. Ve inanıyoruz ki halkımız bu tek adama olma istediğine hayır diyecektir.

"Kadın Partisi de ''Hayır’ için sahaya iniyor" haberi, 14 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 14 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kadın Partisi de ''Hayır’ için sahaya iniyor haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kadın Partisi de ''Hayır’ için sahaya iniyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  2. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  3. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  4. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  5. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  6. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  7. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  8. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  9. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  10. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  11. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  12. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  13. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  14. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  15. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  16. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  17. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  18. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  19. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  20. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
Politika Haberleri