Kadına karşı şiddeti engellemek için muhtarlarla iş birliği yapılacak

Kadına karşı şiddeti engellemek için muhtarlarla iş birliği yapılacak

Kadına karşı şiddeti engellemek için muhtarl... Mersin Büyükşehir Belediyesi kadına karşı şiddetle mücadele için muhtarlarla iş birliği yaptı. "Muhtarlar için şiddetle mücadele rehberi" hazırlandı. Söz konusu rehberin içinde İstanbul Sözleşmesinin maddeleri ve başvurulacak birim numaraları yer alıyor

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadına yönelik şiddete karşı mücadeleye destek vermek için “Muhtarlar İçin Şiddetle Mücadele Rehberi” hazırladı. Rehberde, şiddetin tanımı ve türleri, 6284 Sayılı Kanunun içeriği, İstanbul Sözleşmesi ve başvurulacak birimlerin iletişim numaraları yer alıyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görevli Avukat Nida Gamsız, “Biz muhtarlarımıza bu broşürleri hazırlayarak, kadına yönelik şiddetle mücadelede bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Destek bekliyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, “Muhtarlar İçin Şiddetle Mücadele Rehberi” hazırlayarak, kentin 13 ilçesindeki tüm mahalle muhtarlarına ulaştırıyor. Rehberde, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın şiddetle mücadele kapsamında oluşturduğu “0 538 682 74 42” numaralı hattı ve “Her vatandaşın suçu bildirme, yardım ve bildirim yükümlülüğü olduğunu unutmayınız” ifadeleri yer alıyor.

“‪Mersinlilerin mücadelemize omuz vereceğine inancım tamdır”‬‬‬

Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleye büyük önem veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, imzalanan toplu iş sözleşmesine, aile içi şiddet, kadına şiddet suçlarına karışanların işten çıkarılacağına dair maddeyi de koyarak, bu alanda bir farkındalık yarattı ve kadınların yanında olduğu mesajı verdi. Başkan Seçer, son olarak sosyal medyadan yaptığı paylaşımla İstanbul Sözleşmesi’ne de destek vererek, “‪Mersinlilerin İstanbul sözleşmesi’ne sahip çıkıp mücadelemize omuz vereceğine inancım tamdır” ifadelerine yer vermişti.‬‬‬

“Şiddete sessiz kalma, suça ortak olma…”

Mersin’in mahallelerinden genele yayılacak mücadelede muhtarlar da destek sağladı. Muhtarlar, “Muhtarlar İçin Şiddetle Mücadele Rehberi” ile kadına yönelik şiddet tanımını mahallesindeki bireylere doğru ve etkili bir şekilde anlatabilecek. Bu kapsamda İstanbul Sözleşmesi hakkında da genel hatlarıyla bilgilendirme yapılabilecek. Muhtarlar, karşılaşılabilecek olası bir şiddet durumuna karşı rehberde belirtilen numaralar aracılığıyla müdahaleyi hızlandırabilecek.

“Kadına yönelik şiddetle mücadelede bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görevli Avukat Nida Gamsız, “Muhtarlarımıza bu broşürleri hazırlayarak, kadına yönelik şiddetle mücadelede bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Destek bekliyoruz” diye konuştu. Gamsız, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kadına yönelik şiddete karşı net bir tavır sergilediğini, bu tavrın kendilerine de güç verdiğini vurgulayarak, “Aslında Vahap Başkanımız’ın zaten Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin kuruluşuyla beraber kadına ne kadar değer verdiğini, kadına yönelik şiddetle mücadelede ne kadar net bir tavır içerisinde olduğunu söylemek mümkün. Bundan sonraki çalışmalarımızda da kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında daha da verimli bir yol izleyeceğimizi düşünüyorum” dedi.

“Kadınlar daha özgür olacak”

Toroslar İlçesi Korukent Mahalle Muhtarı Ayfer Baştan, kendileri için hazırlanan rehberde yazanları mahalleliyle paylaşacağını söyledi. Baştan, Büyükşehir’le irtibatı sürdürerek kadına karşı şiddete karşı verilen mücadeleye destek sağlayacaklarını belirterek, “Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Mahallemdeki kadınlarla beraber de bu konular hakkında bir çalışma yapıyoruz. Evlerine tek tek gidiyoruz. Bu rehberlerin elimizde olması çok iyi olmuş. Kadın azalarım var. Bizim burası genelde site. Her sitede mutlaka bir kadın azamız olduğu için onlara veririz, dağıtırlar. Şiddet gören kadınlarımız varsa bize ulaşır. Mesela çoğu evin içinde korktukları için susuyorlar. Biz bunlarla çok karşı karşıya geliyoruz. Ama artık korkmamaları gerekiyor. Başkanımız’ı takdir ediyorum. Sonuna kadar arkasındayız. Ben Vahap Başkanımız’ın güzel şeyler yapacağına inanıyorum. Kadınlar daha özgür olacak” ifadelerine yer verdi.

"Kadına karşı şiddeti engellemek için muhtarlarla iş birliği yapılacak" haberi, 12 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 12 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kadına karşı şiddeti engellemek için muhtarlarla iş birliği yapılacak haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kadına karşı şiddeti engellemek için muhtarlarla iş birliği yapılacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:23 İran-İsrail Gerilimi Petrol Fiyatlarını Uçurdu: Türkiye Enerji Arayışlarını Sürdürüyor
  2. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  3. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  4. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  5. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  6. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  7. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  8. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  9. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  10. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  11. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  12. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  13. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  14. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  15. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  16. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  17. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  18. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  19. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  20. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
Gündem Haberleri