Kadınlara kışla yolu göründü : Myanmar’da kadınlara mecburi askerlik yasası çıktı
Kadınlara kışla yolu göründü : Myanmar’da ka... 2021’de yapılan darbenin peşinden katı cunta rejimiyle yönetilen Myanmar’da, askerliğin 18 ila 35 yaş arasındaki tüm erkekler ve 18 ila 27 yaş arasındaki kadınlar için mecburi yapıldığı bildirildi.
Myanmar’da askerliği mecburi hale getiren cunta rejimi, hizmeti hem erkeklerin hem de kadınların yapacaklarını bildirdi. Ülkede süren olağanüstü hal sebebiyle görevin 5 yıla kadar uzatılabileceği kaydedildi.
Myanmar devlet televizyonundan gösterilen açıklamada, 18 ile 35 yaş arasındaki tüm erkekler ve 18 ile 27 yaş arasındaki kadınların 2 yıl, 45 yaşından küçük doktorların ise 3 yıl orduya hizmet vermek zorunda olduğu açıklandı. Ayrıca, ülkede devam eden olağanüstü hal sebebiyle hizmet süresinin 5 yıla kadar uzatılabileceği aktarıldı. İşte tüm detaylar haberin devamında...
'YENİ YASAYA GURURLA UYUN'
Cunta Sözcüsü Zaw Min Tun, "Ulusu koruma ve savunma görevi yalnız askerleri değil, tüm vatandaşları kapsar. Bu yüzden herkese askerlik yasasına gururla uymalarını söylemek istiyorum" dedi.
Ordu, Aung San Suu Kyi başkanlığındaki hükümeti Myanmar’da 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddiasıyla 1 Şubat 2021’de devirmişti.
"Kadınlara kışla yolu göründü : Myanmar’da kadınlara mecburi askerlik yasası çıktı" haberi, 11 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 11 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Kadınlara kışla yolu göründü : Myanmar’da kadınlara mecburi askerlik yasası çıktı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kadınlara kışla yolu göründü : Myanmar’da kadınlara mecburi askerlik yasası çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 22 Aralık 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.