Kaftancıoğlu’nun yargılandığı davada CHP’li Özçağdaş’a ‘zorla getirme’ kararı!

Kaftancıoğlu’nun yargılandığı davada CHP’li Özçağdaş’a ‘zorla getirme’ kararı!

Kaftancıoğlu’nun yargılandığı davada CHP’li ... CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin önünün fotoğraflarının çekilmesine ilişkin davada tanık Suat Özçağdaş ve polis memuru hakkında zorla getirme emri düzenlenmesine karar verildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin önünün fotoğraflarının çekilmesine ilişkin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun “özel hayatın gizliliğini ihlal etmeye azmettirme” suçlamasıyla 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

“YAPILAŞMAYI KONTROL İÇİN GELDİKLERİNİ SÖYLEDİLER”

Anadolu 55. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya müşteki Fahrettin Altun ile sanık Canan Kaftancıoğlu katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada tanık olarak dinlenen polis memuru A.A., Fahrettin Altun’un evinde nöbette olduğunu belirtti. A.A., şunları söyledi:

“Bir araba yanaştı. Bizimle şahıslar arasında mesafe olması sebebiyle ben tam olarak ne konuştuklarını anlamadım. Şahıslar araçtan inerek yolun karşı tarafına geçtiler. O esnada içlerinden bir tanesi elini kaldırmak suretiyle bir şeyler yaptığını fark ettim. Söz konusu şahıs direkt ikamete değil, ikamet çaprazda kalacak şekilde boş araziye yönelik baktığını ve elindeki telefonla elini kaldırarak o yere yönelik baktı. Ancak ben fotoğraf çekip çekmediğini görmedim. Yanlarına gittim.

Burada fotoğraf çekmenin yasak olduğunu söyledim. CHP Üsküdar İlçe Başkanı olduğunu, burada bir yapılaşma olduğunu, partisi adına kontrol yapacağını söyledi. Daha sonrasında evde kimsenin olmadığını söyledik. Şahıs araca binip olay yerinden uzaklaştık”

CHP’Lİ ÖZÇAĞDAŞ HAKKINDA ‘ZORLA GETİRME EMRİ’ DÜZENLENDİ

Müşteki avukatının sorusu üzerine tanık polis memuru, “Olayın üzerinden 1 seneden çok zaman geçti. Suat Özçağdaş daha sonra tekrar gelip fotoğraflama yapacağını söyleyip, arabasına binip uzaklaştı. Söz konusu arazinin Vakıflar’a ait olduğu daha önce bize söylenmişti” ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu’nun avukatı dosyanın Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki dosya ile birleştirilmesi için, dosyanın üst mahkemeye gönderilmesini talep etti. Mahkeme, duruşmaya gelmeyen tanıklar Suat Özçağdaş ve polis memuru hakkında zorla getirme emri düzenlenmesine karar verdi.

Sanık avukatına beyanda bulunması için süre verilmesine karar veren mahkeme, dosyanın birleştirilmesi için üst mahkemeye gönderilmesine ilişkin talebi reddetti.

"Kaftancıoğlu’nun yargılandığı davada CHP’li Özçağdaş’a ‘zorla getirme’ kararı!" haberi, 18 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 18 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kaftancıoğlu’nun yargılandığı davada CHP’li Özçağdaş’a ‘zorla getirme’ kararı! haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kaftancıoğlu’nun yargılandığı davada CHP’li Özçağdaş’a ‘zorla getirme’ kararı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  2. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  3. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  4. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  5. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  6. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  7. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  8. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  9. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  10. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  11. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  12. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  13. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  14. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  15. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  16. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  17. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  18. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  19. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  20. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
Politika Haberleri