Kağıthane'deki Bombalı Saldırıların Görüntüleri Ortaya Çıktı

Kağıthane'deki Bombalı Saldırıların Görüntüleri Ortaya Çıktı

Kağıthane'deki Bombalı Saldırıların Görüntül... İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonunda 32 organize suç örgütü üyesi yakalandı. Kağıthane'deki bombalı saldırıların görüntüleri ortaya çıktı. Olaylarla ilişkili silah ve uyuşturucu da ele geçirildi.

İstanbul'un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen "Mahzen-29" operasyonlarında, polis 32 organize suç örgütü üyesini yakaladı. Yakalananlar arasında kasten adam öldürme, uyuşturucu ticareti gibi çeşitli suçlarla ilişkilendirilenler bulunuyor. Ayrıca, Kağıthane'deki el bombalı saldırıların görüntüleri de ortaya çıktı. Operasyonlar kapsamında silahlar, uyuşturucu ve diğer suç unsurları ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde gerçekleştirilen "Mahzen-29" operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 şüphelinin yakalandığını açıklamıştı. Kağıthane'deki yediemin otoparkına yapılan bombalı iki saldırının görüntüleri de ortaya çıkmıştı. Görüntülerde, ilk saldırıda el bombasının aracın önüne düşüp patladığı, ikinci saldırıda ise bombanın otopark kapısında patladığı görülüyordu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre; İstanbul'un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen "Mahzen-29" operasyonlarında, organize suç örgütü üyesi 32 şüphelinin kasten adam öldürme, kasten adam öldürmeye teşebbüs, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet, uyuşturucu imalatı ve ticareti, tehdit ve hakaret suçlarına karıştığı tespit edilerek gözaltına alındığı belirtilmişti.

EGM KOM Başkanlığı koordinesinde, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü polisleri tarafından koordineli olarak yapılan çalışmalarda; 08.04.2024-17.04.2024 tarihleri arasında Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde gerçekleşen operasyonlarla yakalanan 32 şüphelinin işlediği çeşitli suçlar belirlenmişti. Bu suçlar arasında M.A. isimli iş insanına yönelik kasten öldürmeye teşebbüs eylemi, Esenyurt ilçesinde iş insanı O.Z.'nin iş yerine yapılan kurşunlama eylemleri, Avcılar ilçesinde iş insanı O.Z.'nin ikametine yapılan kurşunlama eylemleri, Esenyurt ilçesinde basına yansıyan kişiyi kaçırma eylemi, Kağıthane ilçesinde D.E. isimli şahsın silahla öldürülme eylemi, Kağıthane ilçesinde yediemin otoparkına yapılan el bombası atılması eylemleri gibi olaylar bulunmaktaydı.

Operasyonlar sonucunda 34 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız otomatik tabanca, 3 farklı eylemde kullanılan araç ve araçlarda kullanılan 3 adet sahte plaka, satışa hazır paketlenmiş uyuşturucu madde, hassas terazi ve döviz ile Türk lirasına el konulmuştu.

Kağıthane'deki yediemin otoparkına yapılan el bombalı saldırının görüntüleri de ortaya çıkmıştı. Görüntülerde, otoparkın içerisinde atılan el bombasının aracın üstünden önüne düştüğü ve saniyeler sonra patladığı, diğer görüntüde ise beyaz bir araçtan atılan el bombasının otopark kapısının önünde patladığı görülüyordu. Ayrıca, geçtiğimiz 8 Şubat günü Kağıthane Çağlayan'da motosikletle gelen iki şahsın, saldırıya uğrayan otoparkın hemen yanındaki tekel bayii önüne patlayıcı atıp kaçtığı, patlamanın ardından tekel bayiinden çıkan kişinin şüphelileri arkasından ateş açarak kovaladığı da hatırlatılmıştı.

"Kağıthane'deki Bombalı Saldırıların Görüntüleri Ortaya Çıktı" haberi, 21 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 21 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kağıthane'deki Bombalı Saldırıların Görüntüleri Ortaya Çıktı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kağıthane'deki Bombalı Saldırıların Görüntüleri Ortaya Çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:39 Futbol maçında polis memurunun havaya ateş açması üzerine soruşturma başlatıldı
  2. 10:34 Ebru Şancı, Ceyda Düvenci'nin 'ped' açıklamasını eleştirdi
  3. 10:30 Takmayan trafiğe çıkamayacak: Araçlarda TTB zorunluluğu geliyor
  4. 10:25 Federal Mogul'dan Grup Seks İddialarına Açıklama: "Asılsız Haber"
  5. 10:24 Ekrem İmamoğlu'ndan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için anma mesajı
  6. 10:23 ABD Üniversitelerinde Filistin Yanlısı Protestolar Gerginliği Artırıyor
  7. 10:19 CHP'nin ekonomi raporu: Vatandaş borç batağında
  8. 10:16 Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, 6 Mayıs 1972'de neden idam edildi?
  9. 10:16 Kayseri'nin KAYBİS Projesi Uluslararası Akıllı Ulaşım Zirvesinde İlgi Odağı Oldu
  10. 10:14 Kayseri'de Yoğun İlgi: 11. Yeşilay Bisiklet Turu Tamamlandı
  11. 10:12 Adana'da Sağlık Çalışanlarına Kürekle Saldırı: Hamile Sağlık Çalışanı Tehlikede
  12. 10:09 Karşıyaka'da Sinek ve Haşerelere Karşı Özel Ekipler Göreve Başladı
  13. 10:06 Taksim Gezi Parkı'nda Kadının Üzerine Ağaç Dalı Düştü: Yaralı Hastaneye Kaldırıldı
  14. 10:04 Borsa İstanbul'da Hafif Artışla Başladı: BIST 100 Endeksi Yüzde 0,05 Yükseldi
  15. 10:01 Serum Taktırmak Moda Haline Geldi
  16. 09:58 Fethiye'de Mustafa Kiremitli Yağlı Pehlivan Güreşleri Heyecanı
  17. 09:57 Koton'un Halka Arz Talebi: 3,5 Milyon
  18. 09:54 Alaplı'da Telefon Dükkanına Hırsızlık: 3 Tutuklama
  19. 09:52 Bir siyasi parti daha kuruluyor: İsmi belli oldu
  20. 09:47 Eğitimde saadet zinciri: Okul müdürü 'yüksek kâr' vaadiyle öğretmenlerin parasına kondu
Gündem Haberleri