KAHEV üyesi kadınlar: Emanetiniz emanetimizdir

KAHEV üyesi kadınlar: Emanetiniz emanetimizdir

KAHEV üyesi kadınlar: Emanetiniz emanetimizdir Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) üyesi kadın hekimler, ülkeyi etkisi altına alan COVID-19 pandemisine karşı mesaj yayınladı.

Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) üyesi kadın hekimler, ülkeyi etkisi altına alan COVID-19 pandemisine karşı mesaj yayınladı. Mesajda salgında hayatını kaybeden sağlık emekçileri anıldı.

KAHEV üyesi kadınların mesajı şöyle:

"Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) üyesi kadın hekimler olarak, ülkemizi etkisi altına alan COVID-19 pandemisine karşı mücadelemizi, hiçbir karşılık beklemeden ve canımız pahasına, en ön saflarda vermeye devam etmekteyiz. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok sağlık emekçilerini tehdit eden bu hastalık nedeniyle, aralarında çok değerli hocalarımızın da olduğu, birçok çalışma arkadaşımızı kaybetmekten dolayı derin bir üzüntü yaşıyoruz.

"EMANETİNİZ, EMANETİMİZDİR"

Vakıf olarak hayatını kaybeden hekimlerimizin çocuklarına zaten burs veriyorduk. Bir annenin veya babanın en büyük korkusu ölümünden sonra geride bırakacaklarına ne olacağıdır. Aile hekimimiz Dr. Yavuz Kalaycı’nın koronavirüs nedeniyle vefatından hemen önce “Çocuklarım henüz çok küçük; çocuklarıma sahip çıkarsınız değil mi?” sözleri, bizi derinden etkiledi. Sağlık camiası olarak bu konuda çok hassasız; hemen bir proje yaptık, ayrı bir fon oluşturduk ve hayata geçirdik. Bu fonla pandemi nedeniyle hayatını yitiren sağlık çalışanlarının çocuklarına “hem maddi hem de manevi olarak yanınızdayız” mesajını vermek, “EMANETİNİZ, EMANETİMİZDİR” demek istiyoruz.

KAHEV Ailesi olarak, içinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte kaybettiğimiz sağlık çalışanlarının geride kalan çocuklarını emanetimiz olarak görüyor, toplum sağlığı için canını veren arkadaşlarımızın gözlerinin arkada kalmaması adına yetim/öksüz evlatlarımız için elimizden gelen her şeyi yapacağımızın sözünü veriyoruz. İlk etapta, çocuklarımızın yaşadıkları bu çok ağır kayıpların, eğitim hayatlarını olumsuz etkilememesi için gerekli çalışmalara hızla başlamış bulunmaktayız.

Bu itibarla, KAHEV olarak, Dinamik Acil Tıp Eğitimi (EM-DATE) grubu iş birliğinde, yaşadığımız bu süreçte hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının çocukları için bir burs fonu oluşturmuş durumdayız. Fonda birikecek bağışlarla, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden çalışma arkadaşlarımızın çocuklarına eğitim hayatları boyunca burs vermeyi hedeflemekteyiz. Bu amaçla ilk adımı, 19 Nisan 2020, Pazar günü vefat eden, İstanbul Nişanca Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli aile hekimi arkadaşımız Dr. Yavuz Kalaycı’nın kızları ile birlikte 10 çocuğumuza daha eğitim hayatları boyunca devam edecek olan burslarını bağlayarak atmış bulunuyoruz. Canımızı çok yakan her kaybımızı yakından takip ediyor, geride bıraktığı, bize emanet ettiği çocuklarına, hiç gecikmeden, var gücümüzle destek oluyoruz.

Koronavirüs salgınıyla mücadelede, hepimizin sağlığı için can veren çalışma arkadaşlarımızın bize emaneti çocuklarının eğitim hayatını güvence altına almak için başlattığımız bu bağış hareketinin, geniş kitleler tarafından duyulması, bilinmesi ve farkındalığın oluşturulması için vereceğiniz medya desteğine, Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) olarak şimdiden teşekkürlerimizi sunarız."

Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) Hakkında

Bir sosyal medya platformunda, Türkiye’nin her köşesinden ve yurt dışından binlerce kadın hekimin bir araya gelerek maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimlerine devam etmekte zorlanan her yaş grubundan öğrenciye destek vermesiyle başlayan iyilik hareketi, 2018 yılının son günü “KAHEV – Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı” olarak resmileşti.

Türkiye’nin kültürel, bilimsel ve soysal gelişimine hizmet vermek amacıyla faaliyetlerini devam ettiren KAHEV, bugün 900’ü aşkın çocuğumuza düzenli burs sağlamanın yanında devlet okullarına kütüphane ve laboratuar kurulumu, okul yenilemeleri, kırtasiye yardımları gibi çok sayıda eğitime destek projesini hayata geçirmektedir.

"KAHEV üyesi kadınlar: Emanetiniz emanetimizdir" haberi, 09 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan KAHEV üyesi kadınlar: Emanetiniz emanetimizdir haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. KAHEV üyesi kadınlar: Emanetiniz emanetimizdir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:21 Husiler, Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisini vurduklarını açıkladı
  2. 09:17 İsias Otel davası ikinci duruşması bugün görülecek: Kıbrıslı aileler 3 talepte bulunacak
  3. 09:08 Cem Yılmaz'dan Hasan Can Kaya'ya gönderme
  4. 09:04 İnsan sağlığının hiçe sayılıyor: Et ve Süt Kurumu'nun ithal etlerinde yönetmeliğe aykırı uygulama
  5. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Sarallar'a operasyon: Ümit Saral'ın kardeşi Hakkı Saral yakalandı
  6. 08:50 Cemaat içerisindeki bölünme milyonlarca liralık vurgunu ortaya çıkardı
  7. 08:47 THY’deki huzur hakları dudak uçuklatıyor
  8. 08:39 AK Partili başkan parayla ödül aldı ödemesini İYİ Parti’ye bıraktı
  9. 08:34 Serdar Ortaç'tan peş peşe itiraflar: Paramın biteceğine inanamazdım
  10. 08:30 Bir dizi için daha final kararı
  11. 08:25 Kızılay, 'taşınmaz' bağışlarını satışa çıkardı: Gelen parayla Ankara'da AVM yenileyecek
  12. 08:21 Depremde yakınını yitirene çirkin teklif: Davadan çekil ne istersen verelim
  13. 08:14 Nuray Babacan: AK Parti Kulislerinde Bahçeli’nin mesajları tartışılıyor
  14. 08:10 İsmail Saymaz: Atatürk’ün armağanını Efe’ye çok gördüler
  15. 08:05 Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı
  16. 08:01 Bir hadise var can ile canan arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor
  17. 07:58 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sağanak uyarısı
  18. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  19. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  20. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
Yaşam Haberleri