Kahramanmaraşlı 3 çocuk annesi depremde yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlattı

Kahramanmaraşlı 3 çocuk annesi depremde yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlattı

Kahramanmaraşlı 3 çocuk annesi depremde yaşa... Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle Türkoğlu kazasından yakınlarıyla Bilecik'in Bozüyük ilçesine gelen 3 çocuk anası Ayşe Orçan, kayınbiraderinin evinde yaşamını sürdürüyor.

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle Türkoğlu kazasından yakınlarıyla Bilecik'in Bozüyük ilçesine gelen 3 çocuk anası Ayşe Orçan, kayınbiraderinin evinde yaşamını sürdürüyor.

Ayşe Orçan, eşi ve evlatları, 6 Şubat'ta Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğündeki depreme Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesi Beyoğlu Mahallesi'ndeki evlerinde uyurken yakalandı.

Hasar gören evlerinden çıkan Ayşe Orçan, eşi Adil Orçan'ı memleketinde bırakarak kızları Fatma, Zehra ve Hatice, kayınpederi Mustafa ve kayınvalidesi Fatma Orçan'la Bozüyük'e gelmiş olarak kayınbiraderi Tarık Orçan'ın evine yerleşti. Ailenin gereksinimleri Bozüyük Kaymakamlığı, Bozüyük Güneş Spor Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile bazı sivil cemiyet kuruluşları tarafınca karşılanıyor.

Çocuklarını okula yazdıran anne, zelzele yaralarının sarılmasının peşinden Kahramanmaraş'a dönmeyi planlıyor.

"Evimizin önünde ahır vardı, yerle bir olmuştu"

Yaşadıklarını AA muhabirine gözyaşları içinde özetleyen Ayşe Orçan, o gece ilkin oldukça şiddetli bir gürültü duyduklarını, ortanca kızıyla uyandıktan sonrasında evlerinin sallanmaya başladığını söylemiş oldu.

Daha sonrasında eşini uyandırdığını belirten Orçan, şu şekilde devam etti:

"Çocuklarımı yanıma aldım ve yakarış etmeye başladık. Sarsıntının geçmesini bekledik, yavaşlayınca çocuklarımla dışarı çıktım. Eşime baktım şundan dolayı eşimden ses gelmiyordu. Evimizin önünde ahır vardı, yerle bir olmuştu. Görümcelerimle aynı mahallede yaşıyorduk, onlar geldi. Arabaya bindik. Dışarı çıktığımızda eşim, komşumuzun oğlu 'Annem ve babam göçük altında kaldı, kurtarın' diyince, onları kurtarmaya gitmiş. Çocuğun feryadını duyunca bizi unutuyor o anda. Madenci olduğu için enkazdan komşularımızı kurtarmış. Çok zordu. Sanki ufak bir kıyametti."

Evlerinin hasar gördüğünü aktaran Orçan, maden işçisi olan eşinin Kahramanmaraş'ta kaldığını söylemiş oldu.

Orçan, "Kimse memleketini bırakmak istemez. Çocuklarımın geleceği ve yaşadıklarını unutmaları için Bozüyük'e geldik." dedi.

Kayınpeder Mustafa Orçan da eşiyle sabah namazına kalktıkları sırada sarsıntıyı hissedip dışarı çıktıklarını belirtti.

O sırada havanın karlı ve fırtınalı olduğunu dile getiren Orçan, "Oğlumu ve kızımı aradık, iyi olduklarını öğrendik. Küçük oğlum bizi buraya getirdi. Normal hayata dönüldüğünde köyüme gitmek istiyorum." ifadesini kullandı.

Depremden önce Kahramanmaraş'a gidecekti, bilet bulamadı arkadaşının aracı arızalandı

Bozüyük'te orman işçisi olarak çalışan Tarık Orçan, anne ve babası ile kardeşlerini ziyaret etmek için depremden bir hafta önce memleketine gitmeyi planladığını aktardı.

Orçan, "Ne otobüslerde ne de uçakta yer bulabildim. Cuma günü yola çıkacaktık arkadaşımla ama arabası arızalandı, gidemedik. Deprem sabahı babam aradı, 'Burada deprem oldu' dedi. Ağabeyimi aradım açmadı. Ağabeyim madenci olduğu için komşularını enkazdan çıkarmaya uğraşıyormuş yanıt verememiş, sonrasında döndü. Babamları almaya gittiğim vakit yollar çökmüştü, evler yıkılmıştı." diye konuştu.

Bozüyük Güneş Spor Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kadın Kolları Başkanı Burçin Köroğlu ise depremde büyük üzüntü yaşadıklarını kaydederek, şunları anlattı:

"Gelen depremzedeler için evler ayarlamaya ve içinde olması gereken eşyaları tedarik etmeye başladık. Hem onlar hem de bizler sınavdaydık. Onlar orada kendi hayatlarının sınavını verirken biz de nasıl misafir edebilirsin sınavını veriyorduk. Onlar için en güzelini yapacağız. Ailelerimizle devamlı irtibat halindeyiz."

"Kahramanmaraşlı 3 çocuk annesi depremde yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlattı" haberi, 11 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan Kahramanmaraşlı 3 çocuk annesi depremde yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlattı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kahramanmaraşlı 3 çocuk annesi depremde yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlattı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  2. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  3. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  4. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  5. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  6. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  7. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  8. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  9. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  10. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  11. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  12. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  13. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  14. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  15. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  16. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
  17. 13:46 Korhan Berzeg'e ait yeni izleri tespit etme çabaları devam ediyor
  18. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  19. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
  20. 13:27 4,4 Milyar Lira Yardım Hesaplara Yatıyor! Kimlik Numaralarınızı Kontrol Edin!
Gündem Haberleri