Kahramanmaraş'ta çevre dostu AB destekli yeni ulaşım dönemi başlıyor!

Kahramanmaraş'ta çevre dostu AB destekli yeni ulaşım dönemi başlıyor!

Kahramanmaraş'ta çevre dostu AB destekli yen... O ilimizde toplu taşıma için yeni dönem başlıyor. AB ile ortak yürütülen emekler kapsamında o ilimize 15 adet elektrikli otobüs geliyor. İşte detaylar haberin devamında...

6 Şubat depreminde büyük zarar gören ve altyapısı sekteye uğrayan Kahramanmaraş’ta yaralar sarılmaya devam ediliyor. Avrupa Birliği (AB) de, daha sürdürülebilir ve çevre dostu bir ulaşım alt yapısının kurulması da dahil olacak şekilde kentte yeniden yapılanma çalışmalarına destek oluyor.

 

YÜZDE 85’İNİ AB KARŞILAYACAK

7,8 milyon euroluk proje kapsamında kente 15 elektrikli otobüs alınacak ve 7 adet de şarj istasyonu kurulacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’yla yürütülen projenin bütçesinin %85’ini ise AB karşılayacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Emrah Hatunoğlu, projeye dair şunları aktardı: "Biz IPA II kapsamında AB destekli Kahramanmaraş Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı ve Akıllı Bisiklet Yolu Projesi’ni (SUMP-Kahramanmaraş) yürütürken, depremler şehrimizin ulaşım altyapısındaki öncelikleri değiştirdi ve ulaşım altyapısının güçlendirilmesini acil bir gereksinim haline getirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve AB Türkiye Delegasyonu ile görüşmelerimizin sonucunda SUMP Kahramanmaraş Projesi’ni, bütçesini iki katına çıkararak Kahramanmaraş Deprem Sonrası Ulaşımı İyileştirme Projesi’ne çevirmeye karar verdik."

kahramanmarasa-15-elektrikli-otobus-1.jpg

YENİ KONUT BÖLGELERİNE YERLEŞEN VATANDAŞIN ULAŞIMI KOLAYLAŞACAK

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımdan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Melike Özdemir, "Kahramanmaraş’ta ulaşımın yüzde 95’i, 351 özel halk otobüsü tarafınca karşılanıyor. Büyükşehir Belediyesi’ne ait yalnız 64 otobüs var. Biz AB desteğiyle alacağımız 15 elektrikli otobüsü, yeni kalıcı konutların yapıldığı bölgeler ile şehir merkezi arasında kullanmayı planlıyoruz. Hem bu bölgelere yerleşecek insanların toplu ulaşım gereksinimlerini karşılayacağız, hem de çevreci bir yatırım yapmış olacağız" açıklamasında bulunurken, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, deprem sonrasındaki AB destekleri mevzusunda şu bilgileri verdi:

kahramanmarasa-15-elektrikli-otobus.jpg

"Türkiye’ye ilk günden itibaren destek oluyoruz. 21 AB üyesi devlet, AB Sivil Koruma Mekanizması’na katılan diğer 4 devletle birlikte 32 arama ve kurtarma ekibi, yedi sağlık ekibi ve beş sahra hastanesini hizmete sundu. Tıbbi yardım ve gıda yardımı sağlandı. Mart ayında ‘Türkiye ve Suriye’deki insanlar için el ele’ sloganıyla düzenlenen Uluslararası Bağışçılar Konferansı'nda uluslararası toplum tarafınca toplam 7 milyar euro taahhüt edildi. Deprem sonrası altyapı iyileştirme projelerine katkı sunmaya da büyük önem veriyoruz. Elektrikli otobüs projesi de bunun kanıtı."

"Kahramanmaraş'ta çevre dostu AB destekli yeni ulaşım dönemi başlıyor!" haberi, 13 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 13 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kahramanmaraş'ta çevre dostu AB destekli yeni ulaşım dönemi başlıyor! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kahramanmaraş'ta çevre dostu AB destekli yeni ulaşım dönemi başlıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:09 Mercedes-Benz: Apple CarPlay'i Sonlandırarak Yeni MBOS İşletim Sistemine Geçiyor
  2. 15:05 İYİ Parti Trabzon yönetimi istifa etti
  3. 15:04 Trump'a "Sessizlik Anlaşması" Davasında Para Cezası: Yasağı İhlal Etmesi Durumunda Hapis Tehdidi
  4. 15:02 Altın fiyatları düşüşte mi? Gram altın kaç TL?
  5. 15:02 1 Mayıs 2024 altın fiyatları: Gram altın ve çeyrek altın ne durumda?
  6. 15:01 Beşiktaş, Altay Bayındır Transferi İçin Manchester United'la Masaya Oturuyor!
  7. 14:55 Dries Mertens, Galatasaray'da Bir Sezon Daha!
  8. 14:51 İliç Maden Kazası: Komisyon Detayları Araştırıyor
  9. 14:42 Sergen Yalçın, Beşiktaş İddialarına Cevap Verdi
  10. 14:37 1 Mayıs Yasaklarına Karşı Taksim'de Protesto yapan 18 Genç Gözaltına alındı
  11. 14:31 Beşiktaş'ın Genç Yıldızı Semih Kılıçsoy için Fulham'dan 15 Milyon Euroluk Teklif!
  12. 14:29 Beşiktaş'tan Patrick Schick atağı geldi!
  13. 14:24 Guangdong'da Otoyol Çökmesi: En Az 19 Kişi Hayatını Kaybetti
  14. 14:16 Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Üreticilere Müjde: Faiz İndirimli Kredi Fırsatları Yayımlandı
  15. 14:03 Moda Dünyasının Değerli İsmi Katsura'nın Vefatı Büyük Üzüntü Yarattı
  16. 13:57 Fatih Altaylı'dan Bahçeli'ye 'kız alıp kız verme' yanıtı sert oldu!
  17. 13:52 Bu akşam kritik bir dönemeç yaşanacak! Gram altın için daha fazla düşüş mü bekleniyor?
  18. 13:51 Dev Holding, 978.141.000 TL'lik dağıtım tarihini açıkladı
  19. 13:51 Kripto Devi Zhao, Kara Para Aklama Suçlamasıyla 4 Ay Hapis Ceza Aldı
  20. 13:46 Vakıfbank ekonomiye 2 trilyon TL katkıda bulundu
Gündem Haberleri