Kamala Harris, Trump'a Karşı Üç Kritik Eyalette Önde: Demokratların Güçlenmesi Sürüyor

Kamala Harris, Trump'a Karşı Üç Kritik Eyalette Önde: Demokratların Güçlenmesi Sürüyor

Kamala Harris, Trump'a Karşı Üç Kritik Eyale... Yeni anketler, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Pennsylvania, Wisconsin ve Michigan'da eski Başkan Trump'ın önünde olduğunu ortaya koyuyor. Biden'ın seçim yarışından çekilmesi sonrası Demokratların durumu güçlenirken, Harris'in algısı da iyileşti.

Son yapılan anketler, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Pennsylvania, Wisconsin ve Michigan'da eski Başkan Donald Trump'a karşı önde olduğunu gösteriyor. Bu durum, Başkan Joe Biden'ın seçim yarışından çekilmesi sonrası Demokratların güçlenmeye başladığını gösterirken, seçmenlerin ekonomi ve göçmenlik konularında Trump'ı tercih etmesi dikkat çekiyor.

Amerikan The New York Times gazetesi ve Siena College tarafından gerçekleştirilen yeni anketlere göre, Başkan Yardımcısı Kamala Harris, eski Başkan Donald Trump'ın önünde yer alıyor ve bu durum, Başkan Joe Biden'ın seçim yarışından çekilmesinin ardından Demokratların durumundaki "dramatik değişimi" yansıtıyor.

Anketler, Pennsylvania, Wisconsin ve Michigan gibi üç önemli eyalette yapıldı ve Harris'in, her eyalette muhtemel seçmenler arasında yüzde 50'ye yüzde 46 oranıyla Trump'ın dört puan önünde olduğu belirtildi. Bu anketler, Biden'ın yeniden aday olmayacağını açıklamasından sonra yapılan ilk "yüksek kaliteli" kamuoyu araştırmaları olarak değerlendirildi.

Ancak, New York Times'a göre, yeniden şekillenen yarışın ilk haftalarında bile, Demokratlar bu üç "savaş alanı" eyaletinde güçlü bir konumda bulunuyor. Yine de, sonuçlar Harris'in zayıf noktalarını da gözler önüne seriyor; seçmenler, ekonomi ve göçmenlik gibi kritik konularda Trump'ı daha güvenilir buluyor.

Harris'in anket sonuçları, Biden'ın adaylığını sorgulatan "çok kötü" bir münazara yayınından önce bile Demokratlar için bir yükseliş gösteriyor. Mayıs ayında yapılan anketlerde Biden, Wisconsin ve Michigan'da Trump ile neredeyse eşit durumda bulunuyordu. Temmuz ayında yapılan son anketler ise Trump'ın Pennsylvania'da az bir farkla önde olduğunu ortaya koydu.

Demokratların yeniden kazandığı gücün büyük bir kısmı, seçmenlerin Harris'e yönelik algılarındaki iyileşmeden kaynaklanıyor. Times/Siena anketine göre, yalnızca geçen ay Pennsylvania'daki kayıtlı seçmenler arasında Harris'in tercih edilirlik oranı yüzde 10 artış göstermiş durumda. Seçmenler, Harris'i Trump'a kıyasla "daha zeki ve yönetimsel açıdan daha uygun" buluyor.

"Kamala Harris, Trump'a Karşı Üç Kritik Eyalette Önde: Demokratların Güçlenmesi Sürüyor" haberi, 10 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 10 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Kamala Harris, Trump'a Karşı Üç Kritik Eyalette Önde: Demokratların Güçlenmesi Sürüyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kamala Harris, Trump'a Karşı Üç Kritik Eyalette Önde: Demokratların Güçlenmesi Sürüyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 10 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:16 Ukrayna'dan Moskova'ya Büyük Drone Saldırısı
  2. 15:11 Ağustos Ayında Havalimanları 25 Milyon Yolcuya Hizmet Verdi
  3. 15:07 Ahmet Çakar'dan Dursun Özbek ve Okan Buruk'a Sert Eleştiri: "Utanmıyorsunuz!"
  4. 15:03 MSB açıkladı: İzmir'de rahatsızlanan uzman çavuş şehit oldu
  5. 15:00 İşte Aydın’da pamuk toplama ücretleri!
  6. 14:54 Arda Güler, Mili Takımı manşetlere taşıdı! "Yaptığı ne büyük bir delilik"
  7. 14:53 Ferit Demir Narin'in köyündeki korkunç gelişmeleri açıkladı!: İşte şok eden o iddia!
  8. 14:50 MEB uyardı!: Öğretmenler bu hatayı yaparsa yanacak!
  9. 14:47 53 İlde 747 arsa uygun fiyata satışa çıkacak!: İşte illerdeki fiyat listesi
  10. 14:43 İmamoğlu'ndan AYM Hamlesi: İstinaf'a 'ahmak' dilekçesi
  11. 14:42 Liste Güncellendi: En Ucuz 19 Sıfır Otomobil ve Fiyatları!
  12. 14:40 Ataşehir Belediyesi 15 farklı branşta ücretsiz sanat eğitimleri sağlıyor!: İşte dev proje!
  13. 14:39 Fatih Altaylı “Erdoğan, teğmenlerin üniformalarından kılıcı çıkartsın”
  14. 14:37 Dilan Polat'tan mesaj gelirse şaşırmayın!: Sanal bahis sitelerine dikkat!
  15. 14:37 Ankara'ya bomba gibi düşen iddia: Yaşar Güler görevden affını isteyecek
  16. 14:33 Ünlü gazeteci gün yüzüne çıkardı!: İşte üst düzey yetkililerden aldığı kan donduran o bilgi!
  17. 14:32 Yeni yapay zeka platformu Apple Intelligence hangi cihazlara gelecek?
  18. 14:31 Meteoroloji Edirne'yi uyardı!: Sel, dolu felaketi geliyor!
  19. 14:29 İzmirlilerin dikkatine!: Bu gece sağanak başlıyor!
  20. 14:29 Şenol Güneş "İmzayı boş mukaveleye attık"
Dünya Haberleri