Kamala Harris'ten Orta Sınıfa Yönelik Ekonomik Reform Vaatler

Kamala Harris'ten Orta Sınıfa Yönelik Ekonomik Reform Vaatler

Kamala Harris'ten Orta Sınıfa Yönelik Ekonom... Kamala Harris, başkanlık hedefleri arasında "fırsat ekonomisi" ile orta sınıfı güçlendirmeyi, yüksek bakkaliye fiyatlarını engellemeyi ve uygun fiyatlı konutlar inşa etmeyi vaat ediyor.

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı Kamala Harris, Beyaz Saray'a oturması durumunda uygulamayı planladığı "fırsat ekonomisi" çerçevesinde vergi indirimleri, yüksek bakkaliye fiyatlarının engellenmesi ve daha uygun fiyatlı konutların inşa edilmesini vaat etti. Ekonomi odaklı ilk büyük konuşmasında, bebekli aileler için 6 bin dolara kadar yeni bir çocuk vergi kredisi sunmayı ve çocuklu ailelerin vergilerini azaltarak reçeteli ilaç maliyetlerini düşürmeyi planladığını açıkladı.

Kuzey Carolina'daki bir mitingde, başkanlığı süresince orta sınıfa odaklanacağını belirten Harris, dört yıl içinde 3 milyon yeni konut inşa edilmesi ve ilk kez ev alacaklar için konut inşa edenlere vergi teşviki verilmesi gerektiğini vurguladı.

Harris, "Orta sınıf güçlü olursa, Amerika da güçlü olur" diyerek, orta sınıfı güçlendirmeyi başkanlığının önemli hedeflerinden biri olarak tanımladı.

Harris'in gündemi, hem şirketlerin hem de Başkan Joe Biden'dan gelen benzer önerileri reddeden Kongre'nin direnciyle karşılaşabilir. Ekonomik planlarının detaylarını önümüzdeki haftalarda açıklayacağını belirten Harris, rakibi Cumhuriyetçi Donald Trump ile ekonomik değerler ve özellikle gümrük tarifeleri ve vergiler konusunda bir karşıtlık oluşturmayı hedefliyor.

Trump, Harris'in karşı çıktığı ithalata yönelik yeni gümrük vergileri önerisinde bulunmuştu. Harris, bu tür bir verginin "Amerikalıları mahvedeceğini" ve günlük ihtiyaç maddelerinde fiyat artışlarına yol açacağını savundu.

Harris'in planı, gıda ve bakkaliye ürünlerinde fiyat artışına federal bir yasak getirilmesini öngörüyor. Kampanya yetkilileri, başkan olması durumunda Federal Ticaret Komisyonu'na fiyat artışlarını ihlal eden şirketlere sert cezalar uygulama talimatı vereceğini belirtti. 

Ayrıca, ilk kez ev alacaklar için yeni konutlar inşa edilmesini ve bu alıcılar için 25 bin dolarlık krediyi teşvik etmeyi planlıyor. Harris, kira yardımını genişletmeyi, kira fiyatlarını sabitlemeyi yasaklamayı ve Wall Street firmalarının toplu ev satın alımlarını engellemeyi amaçlıyor.

Sağlık hizmetleri maliyetlerini düşürmek ve tıbbi borçları iptal etmek için de çalışmalar yürüteceğini vurgulayan Harris, Biden yönetiminin Medicare kapsamında en çok satan 10 reçeteli ilacın fiyatlarını yüzde 79'a kadar düşürdüğünü belirtti.

Harris, Biden'ın yılda 400 bin dolar ya da daha az kazananların vergilerini artırmama taahhüdünü sürdüreceğini ifade ederken, Trump'ın kurumlar vergisi oranını yüzde 35'ten yüzde 21'e düşüren ve gelecek yıl sona erecek olan vergi indirimlerini eleştirdi. Trump ise vergi indirimlerini kalıcı hale getirme sözü vermişti.

"Kamala Harris'ten Orta Sınıfa Yönelik Ekonomik Reform Vaatler" haberi, 17 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 17 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Kamala Harris'ten Orta Sınıfa Yönelik Ekonomik Reform Vaatler haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kamala Harris'ten Orta Sınıfa Yönelik Ekonomik Reform Vaatler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 01 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:17 İran'dan İsrail'e saldırı: Çok sayıda füze ateşlendi
  2. 20:06 "İran'dan İsrail'e Füze Yağmuru! Orta Doğu'da Gerilim Zirve Yaptı!
  3. 18:55 IST 100 Yüzde 3,25 Değer Kaybetti: Piyasalar Ne Olacak?
  4. 18:49 Galatasaray'da Osimhen Şoku: Sakatlık Açıklaması Geldi!
  5. 18:49 Rusya Ukrayna'da otobüs durağını vurdu: 6 ölü!
  6. 18:27 Osimhen'den fenerbahçe maçı açıklaması : "Tutku çok yüksekti"
  7. 18:18 Dünya devi 4 bankadan Türkiye hamlesi!
  8. 18:12 Jeopolitik gerilim piyasaları etkiledi! Bankacılık sektöründe kayıp yüzde 5
  9. 18:12 Edirne'deki Gümrük Kaçağı Skandalında Ediz Ün'den İstifa! Gerçekler Ne?
  10. 18:11 Ağustos 2024'te Protesto Edilen Senetlerde Rekor Artış!
  11. 18:09 Emekli maaş farkları ile ilgili Bakandan son açıklama geldi
  12. 18:07 Kıyamet Gibi: 240 Gram Ekmek 15 TL Oluyor!
  13. 18:06 Araplar Türkiye'deki ünlü bankayı satın alıyor!
  14. 17:58 Sinan Akçıl ile Tuba Ünsal arasında Gazze gerginliği!
  15. 17:49 Bartın'da metrelerce katı atık çöp yığını: Bakanlıktan 4 belediyeye 6 milyonu aşkın para cezası
  16. 17:46 TGC’den Bahçeli’ye Sinan Ateş tepkisi!
  17. 17:41 CHP'li Yücel: "Kim olursa olsun CHP’ye, Halk TV’ye ve özgür basına bu şekilde parmak sallayamaz"
  18. 17:36 FETÖ üyeliğinden 7,5 yıl hapisle aranan eski Bursa Cumhuriyet Başsavcısı yakalandı!
  19. 17:24 MİT, Kuzey Irak'ta Üst Düzey PKK Üyesini Etkisiz Hale Getirdi
  20. 17:18 Türkiye'de İlk Hukuk Mesleği Yeterlilik Sınavı Başarıyla Gerçekleştirildi
Dünya Haberleri