Kamu alanları Cumhurbaşkanı onayıyla ranta açıldı

Kamu alanları Cumhurbaşkanı onayıyla ranta açıldı

Kamu alanları Cumhurbaşkanı onayıyla ranta a... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla Kemer, Didim ve Bodrum gibi turizm ilçelerindeki kamu arazilerinin imar planları otel, konut, ticaret ve cami alanı olarak güncellendi. Aksaray'da bulunan bir kamu arazisi ise 15 milton TL'ye satıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla Kemer, Didim ve Bodrum gibi turizm ilçelerinde yer alan özelleştirme kapsamındaki kamu arazilerinin imar planları otel, konut, ticaret ve cami alanı olarak düzenlendi. Aksaray’da bulunan bir kamu arazisi de 15 milyon TL’ye satıldı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile ilgili kararlar AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan kararlara göre, Adana’nın Yüreğir, Eskişehir’in Tepebaşı, İzmir’in Karşıyaka ile Antalya’nın Kemer, Aydın’ın Didim ve Muğla’nın Bodrum gibi turizm ilçelerinde bulunan özelleştirme kapsamındaki arazilerin imar planları otel, konut, ticaret ve cami alanı olarak düzenlendi. İmar planları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı. Arazilere ilişkin bir sonraki adım ise satışa çıkarılmaları olacak.

KEMER’DEKİ KAMU ARAZİSİNE OTEL

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, mülkiyeti Hazine adına kayıtlı olup özelleştirme programında bulunan Antalya’nın Kemer İlçesi’ndeki kamu arazisinin en çok dört kat izni ile otel alanı olarak kullanımının önü açıldı. Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Bitez Mahallesi’ndeki alan ise gelişme konut alanı, sosyal tesis alanı, teknik altyapı alanı, kumsal-plaj, park, genel otopark ve yol kullanım alanı olarak belirlendi. Muğla Bodrum’daki Gökçebel Mahallesi’nde bulunan özelleştirme kapsamındaki kamu arazisine ilişkin de ticaret, konut alanı, park, yol ve genel otopark alanı kullanım kararları getirildi. Bodrum’un Gökçebel Mahallesi’ndeki bir başka arazi de ticaret, konut alanı, gelişme konut alanı, rekreasyon alanı, park ve yol kullanım alanına dönüştürüldü. Aydın Didim’deki özelleştirme kapsamında bulunan kamu arazisini de gelişme konut alanı, ticaret alanı, cami, açık spor tesisi alanı, çocuk bahçesi, ağaçlandırılacak alan, trafo alanı, park ve yol kullanım alanına dönüştüren imar planları onaylandı.

AKSARAY’DA SATIŞ

Aksaray’ın merkez ilçesi Ereğlikapı Mahallesi’ndeki 4 bin 673 metrekare yüzölçümlü taşınmazın, yapılan ihale sonucu 15 milyon lira bedelle en yüksek teklifi veren Mehmet Karaca’ya satılmasının kararlaştırıldığı açıklandı.

KAMU TAŞINMAZLARI ÖZEL SEKTÖRE

Resmi Gazete’de ‘Kamu taşınmazlarının turizm yatırımlarına tahsisi hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik’ de yayımlandı. Yönetmelik değişikliğiyle kamu taşınmazlarının turizm yatırımlarına tahsisinin düzenlendiğini vurgulayan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası Genel Sekreteri Ayhan Erdoğan, BirGün’e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Kamu mülkiyetindeki arazilerin özel kullanımlara tahsisinin önünün açılması ve özelleştirilmesi kamu yararına aykırı uygulamalar. Halka ait olan taşınmazlar, plan değişiklikleri marifetiyle veya doğrudan ihale düzenlenerek satılamaz. İktidarın hatalı politikalarının bedeli, kamusal alanların özelleştirilmesiyle karşılanamaz. Sadece geride bıraktığı tahribatı büyütecek uygulamalardır ve bu nedenle tüm ilgili çevrelerin kararlılıkla karşı durması gerekmekte.”

"Kamu alanları Cumhurbaşkanı onayıyla ranta açıldı" haberi, 25 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 25 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kamu alanları Cumhurbaşkanı onayıyla ranta açıldı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kamu alanları Cumhurbaşkanı onayıyla ranta açıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  2. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  3. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  4. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  5. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  6. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  7. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  8. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  9. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  10. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  11. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  12. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  13. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  14. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  15. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  16. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  17. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  18. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  19. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  20. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
Politika Haberleri