Kamuda mülakatla işe alımlar devam ediyor

Kamuda mülakatla işe alımlar devam ediyor

Kamuda mülakatla işe alımlar devam ediyor Seçim öncesi kamuda mülakatın kaldırılacağını vaat eden iktidar, seçim üstünden ortalama 3 ay geçmesine rağmen somut bir adım atmadı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimlerden önce “Projelerimiz hazır. Kamuya işe alımlarda tereddütleri gideriyoruz. İşe alımlarda bu yönetimi zaten uyguluyoruz. Mülakatların sebebi kurumların gereksinimlerine erişme kabiliyetidir. Zorunlu bazı alanlar haricinde başarı sıralamasına göre işe alımı esas haline getireceğiz” diyerek yeniden seçilmeleri halinde kamuda mülakatların kaldırılacağını vadetmişti.

Birgün gazetesinin haberine göre, AKP bu mevzuda hiçbir adım atmazken kamu kurumları da mülakatla işe alımlara devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Şanlıurfa’da istihdam edilmek üzere sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Personel alımları Mülakatsız ve Mülakat ile yapılacak. Mülakatsız olarak avukat, büro çalışanı, veteriner hekim kadrolarında personel alınacak. Diğer kadrolar için ise sözlü ve yazılı sınav yapılacak.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü 5 ayrı iş pozisyonunda 124 personel alımı ile bünyesine yeni personeller dahil edecek. İşe alım için yapılan duyuruda “Beden İşçisi iş pozisyonu için başvurusu geçerli olan adaylar mülakata tabi tutulacaktır. İşe girmeye hak kazananlar ise, mülakatta başarılı bulunan adaylar arasında yapılacak kura çekimi sonucunda belirlenecektir.”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Türkiye'nin 11 ilinde Personel Alımına başladığını duyurdu. Bakanlık, gerekli KPSS puanını taşıyan kişileri kurum içi sınavına da tabi tutacak. Personel alımı için mülakat gerçekleştirecek. Bakanlık, mülakatı geçen personellerin iş başı yapmasına izin verecek.

Ziraat Bankası işe alım yazılı sınav sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Banka’dan yapılan açıklamada “Mülakata katılmaya hak kazanan adaylar için mülakat yerleri ve tarihlerine ilişkin bilgilendirme Bankamızın web sitesinde daha sonra yapılacaktır” denildi. Bunun yanı sıra seçimden hemen önce Diyanet de mülakatla personel alınacağını açıklamıştı. Diyanet, işe alımda sözlü sınavı esas almıştı.

Öte yandan mülakat sebebiyle mağduriyetler de devam ediyor. Çorum’un MHP’li İskilip Belediyesi memur alımı yapmak için ilan verdi. Başvuru yapan ve 60 puanın üstündeki adaylar açıklandı. Ancak aranan kriterleri karşılayan ve yüksek puanı olan Ahmet Özçelik, sözlü sınava girecek olanların sıralamasında yer almadı.

Konu Meclis'te

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, “Vaatler hemen unutuldu” diyerek konuyu TBMM gündemine taşıdı. CHP’li Karakoz, “AKP yeniden iktidara seçildi ve aradan dört aylık bir zaman geçti. Bugün gelinen noktada ne kamu da mülakat sistemi kalktı ne verilen sözler tutuldu ne de söylenen vaatler yerine getirildi. Neden kamu kurumlarında hâlâ mülakat uygulanmaya devam ediliyor? Hani kamu kurumlarında işe girmek için tek kriter KPSS olacak ve alınan puanlara göre atamalar yapılacaktı? Ne oldu vaatlerinize ve sözlerinize” diye ifade etti.

"Kamuda mülakatla işe alımlar devam ediyor" haberi, 13 Ağustos 2023 tarihinde yazılmıştır. 13 Ağustos 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kamuda mülakatla işe alımlar devam ediyor haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kamuda mülakatla işe alımlar devam ediyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 22:52 Eksun Gıda, 413 milyon lira net kar elde etti!
  2. 22:52 Artık tank gibi! TOGG araçları zırhlandı... 45 kalibreye kadar dayanıklı!
  3. 22:52 Temassız kart sahiplerine önemli uyarı: Limit değişiyor!
  4. 22:47 Türkiye'deki bir şirket, haftalık çalışma süresini 4 güne indirdi!
  5. 22:41 Türkiye'de üretilecek ilk Volkswagen modeli, Türk sürücüler için büyük bir sürpriz olacak!
  6. 22:36 Uzmanlar anlattı: Bunları yapmıyorsanız bilgileriniz çalınabilir!
  7. 22:33 Akbank, artan faiz oranlarının etkisiyle ilk çeyrekte elde ettiği kârını açıkladı
  8. 22:25 Ankara'ya meteorolojiden kırmızı alarm: 1 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
  9. 22:20 Tutuklama emri gelecek mi? Netanyahu, dünya liderlerine seslendi!
  10. 22:15 Kemal Kılıçdaroğlu: "Bütün emekçilerin CHP ile omuz omuza Taksim’de olmalarını diliyorum"
  11. 22:08 Diyanet'ten makam araçları için açıklama geldi: "Şehir dışı programı için kiralanıyor"
  12. 22:06 1 Mayıs hava durumu tahminleri
  13. 22:05 Ankara'da 1 Mayıs nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak
  14. 22:02 İsrail muhalefet lideri Yair Lapid: "İsrail devleti sorumsuz delilerin rehinesi haline geldi"
  15. 22:02 Fenerbahçe Hazırlıklara Başlıyor: Sakatlar ve Ceza Sınırları Belirsizliğini Koruyor
  16. 22:00 SGK vurgununda yeni gelişme: 500 milyon liralık zarar ortaya çıktı, 14 kişi tutuklandı!
  17. 21:58 Ömer, reytinglere yenik düştü: Final yapıyor
  18. 21:53 Uzman Uyarıyor: Altın Fiyatlarındaki Düşüşler O Tarihte Tersine Dönebilir!
  19. 21:46 Süper Lig'de 34. haftanın VAR kayıtları tek tek açıklandı!
  20. 21:46 Sofraların Sultanı: Nefis Sivas Köftesi!
Gündem Haberleri