Kanada göçmenlik ve çalışma vizesi başvuru sürecine İngilizce Yeterlilik Sınavı kayıtları başladı

Kanada göçmenlik ve çalışma vizesi başvuru sürecine İngilizce Yeterlilik Sınavı kayıtları başladı

Kanada göçmenlik ve çalışma vizesi başvuru s... Geçen yıl Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Dairesi'nden (IRCC) onay alan PTE Core, Kanada'da göçmenlik veya çalışma amaçlı vize başvurularında İngilizce dil yeterliliğini kanıtlamak için kullanılabilmektedir. PTE Core sınavlarına 12 Şubat'tan itibaren katılınabilmektedir.

PTE Core, Pearson'un İngilizce sınav portföyüne son eklenen bir sınavdır ve PTE Academic sınavının birçok özelliğini içermektedir. PTE Core, konuşma, dinleme, okuma ve yazma gibi dört temel dil becerisini test eden, günlük hayata uygun bir yaklaşımla tasarlanmıştır. Tek oturumda gerçekleşen 2 saatlik bilgisayar tabanlı bir sınav olan PTE Core, dil sınavına hazırlananlar için uygun bir seçenektir. Ayrıca, Kanada'nın özel göç gereksinimlerini ve IRCC'nin dil yeterliliği gerekliliklerini karşılamak amacıyla tasarlanmıştır ve dil sınavına girenlerin İngilizce yeterliliğini değerlendirmek için kullanılabilir.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Pearson İngilizce Dil Öğrenimi Bölümü Başkanı Giovanni Giovannelli şunları söyledi: "Pearson olarak, Kanada’da çalışmak, okumak veya ülkeye göç etmek isteyen her insanın gereksinimlerine uygun İngilizce dil yeterlilik sınavları sunuyoruz. PTE Core, tüm dünyadan katılımcıların gereksinimlerini karşıladığı için heyecanlıyız. Gerçek hayattaki dil becerilerini test etmek için tasarladığımız sınav, katılımcıların İngilizce yeterliliklerini sergilemelerine ve kendileri gibi olmalarına olanak tanıyor."

Her yıl yüz binlerce daimi ikamet sahibi, geçici yabancı işçi, öğrenci ve ziyaretçiye ev sahipliği yapan Kanada, ekonomik toparlanma ve salgın sonrası büyüme sürecine destek sağlamak amacıyla her geçen gün daha fazla önem kazanıyor. Bu nedenle, Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Kanada (IRCC), artan talebi karşılamak için Göçmenlik Seviyeleri Planını genişletmeyi planlıyor. Hemşirelik, mühendislik ve web geliştirme gibi alanlarda talebin arttığı ülkede, bu alanlarda çalışmak isteyenlerin vize başvurularında İngilizce yeterliliklerini kanıtlamaları gerekmektedir. Pearson, PTE Core sınavı ile başvuranlara İngilizce yeterliliklerini kanıtlamalarında yardımcı olmaktadır.

PTE Core sınavı, Pearson VUE aracılığıyla sunulan bir bilgisayar tabanlı testtir. Bu sınav, puanlama, biyometrik veri toplama ve gelişmiş güvenlik önlemleri için en son yapay zeka teknolojisini kullanır; bu teknoloji, gerçek değerlendiriciler tarafından kalibre edilir ve incelenir. En doğru ve tarafsız değerlendirme, gerçek uzman eğitmenlerin ve yapay zekanın birleşimiyle sağlanır.

PTE Core sınavına 24 saat öncesine kadar kayıt yapılabilir ve sınavdan sonra adaylar genellikle ortalama 48 saat içinde sonuçlarını alabilirler.

Türkiye genelinde 10 farklı sınav merkezinde haftanın her günü PTE Core sınav oturumları düzenlenmektedir.

Pearson tarafından sunulan diğer bir PTE sınavı olan PTE Academic, Ağustos 2023'te IRCC tarafından "Doğrudan Öğrenci Akışı (SDS)" için tüm vize başvurularında kullanılması için onaylanmıştır. Ayrıca, Kanada'daki üniversitelerin %97'sinden fazlası ve kolejlerin %95'i tarafından tanınmaktadır (Non-SDS). PTE Academic ayrıca Avustralya, Yeni Zelanda ve İrlanda'daki üniversitelerin tamamı ve Birleşik Krallık üniversitelerinin %99'u tarafından kabul edilmektedir. Bununla birlikte, Birleşik Krallık, Avustralya ve Yeni Zelanda hükümetleri de tüm vize başvurularında PTE testlerini kabul etmektedir.

"Kanada göçmenlik ve çalışma vizesi başvuru sürecine İngilizce Yeterlilik Sınavı kayıtları başladı" haberi, 20 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 20 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Kanada göçmenlik ve çalışma vizesi başvuru sürecine İngilizce Yeterlilik Sınavı kayıtları başladı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kanada göçmenlik ve çalışma vizesi başvuru sürecine İngilizce Yeterlilik Sınavı kayıtları başladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:40 Nijer'deki Rus Askerlerinin Amerikan Üssüne Girişi: Diplomatik Gerilim Artıyor
  2. 12:36 Türkiye'nin Medya Özgürlüğü Durumu Endişe Verici: RSF 2024 Raporu
  3. 12:33 ABD Üniversitelerinde Filistin Protestoları: Binler Gözaltına Alındı, Güvenlik Endişesi Artıyor
  4. 12:28 Kahramanmaraş Depremi Davası: Yıkılan Blokta 103 Kişinin Ölümüyle İlgili Duruşma Ertelendi
  5. 12:23 Rio Grande do Sul'da Şiddetli Yağışlar Felakete Yol Açtı: 29 Ölü, 60 Kayıp
  6. 12:18 Trump'ın 'Sus Payı' Davasında Savcılardan İhlal İddiası: Ek Para Cezası Talebi
  7. 12:14 Evde Fransız Lezzeti: Enfes Brioche Ekmeği Tarifi
  8. 12:11 Pazı Sarması: Türk Mutfağının Gizli Lezzeti
  9. 12:07 Milano'da Gece İçki Satışına Kısıtlama: Turistik Bölgelerde Yeni Düzenleme!
  10. 12:03 3 Mayıs 2024 günlük burç yorumları!
  11. 11:54 Fransa ve Japonya, İlişkileri Güçlendirme ve Hint Pasifik'teki Özgürlüğü Koruma Konusunda Anlaştı
  12. 11:40 CHP Genel Başkanı Özel'den Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
  13. 11:31 Oyuncu Çiçek Dilligil'in oğlu Ardahan Toprak cinsiyet değiştirdi: Yeni adı Ayda
  14. 11:20 Ali Yerlikaya, 1 Mayıs sonrası yapılan ev baskınlarının görüntülerini paylaştı
  15. 11:18 Huzurevinde bıçaklı saldırı: 2 kişi yaşamını yitirdi
  16. 10:56 Akit yazarı, Cumhur'a seçim mağlubiyeti sebebiyle hesap sorulması gereken yerleri sıraladı
  17. 10:45 Bir dizi için daha final kararı alındı
  18. 10:41 Carlos Sainz Audi'nin F1 teklifini reddettiği iddialarını yalanladı
  19. 10:34 Cem Küçük: AK Parti bence geç kalıyor, hemen değişim yapmalı
  20. 10:29 Arkadaşına IBAN'ını verdi, hapse girdi
Yaşam Haberleri