Kanada, Türkiye'ye Uyguladığı Silah Ambargosunu Kaldırdı!

Kanada, Türkiye'ye Uyguladığı Silah Ambargosunu Kaldırdı!

Kanada, Türkiye'ye Uyguladığı Silah Ambargos... Son dakika: Kanada hükümeti, 2020'den bu yana uyguladığı Türkiye'ye yönelik savunma sanayi ürünleri ihracatını düzenleyen kısıtlamaları kaldırdı. İkinci Dağlık Karabağ Savaşı'ndaki gelişmeler sonrasında getirilen ambargo, resmi web sitesi üzerinden yapılan açıklama ile sona erdi.

Kanada hükümeti, Türkiye'ye savunma sanayi ürünleri ihracatını düzenleyen kısıtlamaları 2020 yılından bu yana uygulanan politikalardan kaldırdı. Resmi web sitesi üzerinden yapılan açıklamada, savunma sanayi ürünleri satışı yapmak isteyen firmalara yönelik getirilen sınırlamaların artık geçerli olmadığı belirtildi.

16 Nisan 2020'de başlatılan bir politika ile Türkiye'ye yönelik savunma sanayi ürünleri ihracatına reddetme politikası uygulandığı hatırlatılarak, bu politikanın artık yürürlükte olmadığı ifade edildi. Ayrıca, mühimmat dahil olmak üzere Türkiye'ye yönelik ihracat izin başvurularının Kanada'nın risk değerlendirme çerçevesinde vaka bazında inceleneceği vurgulandı. Bu değişiklikle birlikte, Kanada'nın uluslararası standartlara uygun bir şekilde üçüncü ülkelere savunma sanayi ürünleri satışında güvence arayacağına dikkat çekildi. Ayrıca, insan hakları hukukuyla ilgili bazı atıfların da yapıldığı açıklama, ihracat izinlerine daha geniş bir perspektiften yaklaşılacağını gösterdi.

KISITLAMALARIN ARKA PLANINDA NE VAR?

Kanada'nın Türkiye'ye uyguladığı silah ihracatı kısıtlamalarının kökeni, 27 Eylül 2020'de başlayan ve 44 gün süren İkinci Dağlık Karabağ Savaşı'nda Azerbaycan'ın yanında yer almasına dayanıyor.

Kanada hükümeti, bu çatışmada Türkiye'nin Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarına destek vermesi ve Türk insansız hava araçlarında kullanılan Kanada teknolojisinin kullanıldığı iddiaları üzerine Ekim 2020'de Türkiye'ye silah ambargosu uygulamıştı. Bu ambargo kararı, Kanadalı şirketlere 250-300 milyon dolar arasında zarar vermiş ve özellikle TUSAŞ'ın tek kullanıcısı olan Telemus Systems şirketini 2021'in ilk 7 ayında hiç gelir elde edemeyecek duruma getirmişti.

Kanada, başlangıçta 2019'da Türkiye'nin Suriye'ye yönelik askeri harekatına tepki olarak başlattığı ilk ambargosunu, taraflar arasındaki üst düzey görüşmeler sonucunda Haziran 2020'de geri çekmişti. Ancak son ambargo kararı, Dağlık Karabağ Savaşı'ndaki gelişmeler üzerine alınmıştı.

"Kanada, Türkiye'ye Uyguladığı Silah Ambargosunu Kaldırdı!" haberi, 30 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 30 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Kanada, Türkiye'ye Uyguladığı Silah Ambargosunu Kaldırdı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kanada, Türkiye'ye Uyguladığı Silah Ambargosunu Kaldırdı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:13 GKN Kargo iflas bayrağını çekti: Futbol kulüplerine sponsor oluyordu!
  2. 03:10 Lexus, Türkiye'de yeni modeli LBX'i tanıtımını yayınladı
  3. 02:58 En uzun menzile sahip elektrikli otomobiller listesi açıklandı!
  4. 02:56 Uygun fiyatlı lüks elektrikli otomobil mi almak istiyorsunuz? Starlight EV modeli tam size göre!
  5. 02:53 2024 Cupra Leon özellikleri ve fiyatı açıklandı!
  6. 02:51 Farklı markaların ikiz kardeşi modeller gündemde
  7. 02:49 Citroën elektrikli araç modelleri ve özellikleri açıklandı
  8. 02:29 Dört burç bu hafta talihli
  9. 02:27 Beş senedir beklenen özellik sonunda geliyor!
  10. 02:25 ChatGPT'ye rakip olacak sohbet botu iOS'a geldi: AppStore üstünden indirilebilir!
  11. 02:23 Avrupa Birliği’nde şirketlerin yüzde sekizi yapay zekadan yararlanıyor!
  12. 02:21 Dışı çıtır çıtır, içi sulu sulu: Kalem böreğini unutturan lezzet!
  13. 02:20 BMW Modellerindeki 'i' takısını kaldıracağını açıkladı
  14. 02:19 Uzmanlar ortaya çıkardı: İmzanız tüm karakterinizi ele veriyor!
  15. 02:18 Lucid Motors'un Yeni Modeli Çığır Açıyor!
  16. 02:18 Canan Karatay’dan acil uyarı: Gerçeği sağlık sahtesi zehir! Rengi ve kokusuna dikkat
  17. 02:16 Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
  18. 02:13 Hamas: Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
  19. 02:10 CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye
  20. 01:45 İran'dan İngiliz bakanın da dahil olduğu yaptırım listesi gündemde
Dünya Haberleri